Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 3 januari 2019

Apple en Samsung domineren nog altijd de markt van de premium smartphones

De mensen van Counterpoint Research hebben naar buiten gebracht wat de markt van de smartphones deed in het derde kwartaal van 2018. Dat zijn de maanden juli, augustus en september. Dat is alweer een tijdje geleden, maar het is wel interessant om te zien welke trends er gaande is. Zo is de markt als geheel in dat kwartaal met vijf procent gekrompen, maar is de markt voor de premium smartphones juist met 19 procent gegroeid. En in die markt zijn het Apple en Samsung die nog altijd de dienst uitmaken.

Apple en Samsung domineren de premium smartphone-markt

Het gaat daarbij om smartphones die een verkoopprijs hebben van 400 dollar of meer. Dit bevat slechts 22 procent van de totale markt van verkocht smartphones, waarmee eens te meer duidelijk wordt dat de goedkopere smartphones nog altijd meer in trek zijn. In deze markt is Apple duidelijk de marktleider. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 47 procent in dit segment. Op een grote afstand volgt Samsung met een marktaandeel van 22 procent en de derde plek wordt ingenomen door Huawei met 12 procent. De andere partijen die hier een aandeel hebben zijn vivo (5%), OPPO (5%) en Xiaomi (3%).

(klik/tap voor groter)

Binnen deze markt zijn dan alsnog de relatief goedkopere devices het populairst. 46 procent van de totale verkopen werd toegeschreven aan smartphones die tussen een prijs van de 400-600 dollar over de toonbank gaat. In deze markt is Samsung de marktleider met een aandeel van 25 procent. Apple volgt hier op een tweede plek met 21 procent en wordt gevolgd door Huawei met 17 procent.

Gaat het om smartphones die tussen de 600-800 dollar kosten, dan is 81 procent van de markt voor Apple en Samsung. En wanneer het om smartphones gaat die meer dan 800 dollar kosten, dan is Apple eigenlijk de enige partij. In die markt is Apple goed voor een marktaandeel van maar liefst 80 procent.

Meer over dit onderzoek kun je hier lezen.

Reageer op artikel:
Apple en Samsung domineren nog altijd de markt van de premium smartphones
Sluiten