Raymon Mens
Raymon Mens App Store 4 januari 2019
Leestijd: 2 minuten

Kerstkilo’s kwijtraken? Pokémon GO helpt met extra bonussen

Een nieuw jaar betekent vaak nieuwe goede voornemens. Afvallen en meer bewegen is een absolute klassieker. Een Apple Watch kan helpen om met je luie reet van de bank af te komen. Maar ook Pokémon GO gaat je motiveren om te gaan wandelen. Je krijgt namelijk tijdelijk extra betere bonussen voor eieren die je uitbroedt.

De Adventure Sync Hatchathon is net begonnen en gaat door tot en met 15 januari. Voor elk ei dat je weet uit te broeden, krijg je dan tijdelijk twee keer zoveel hatch-candy en stardust. Ook is de kans groter dat je bij het spinnen van een Pokéstop of Gym een 5 of 10 kilometer ei krijgt, waar de zeldzamere Pokémon in zitten. Het loont dus om met wat extra stappen te zetten.

Pokémon Go Adventure Sync Hatchathon

Het enige dat belangrijk is om te doen is om ‘Adventure Sync’ in de game aan te zetten. Het idee van die functie is dat beweging die je doet terwijl je de app niet gebruikt ook meetelt met het uitbroeden van eieren. Met andere woorden: je bent ook bezig met de game als je hem niet speelt. In de theorie dan. De game kijkt hiervoor naar het aantal stappen dat in de gezondheid-app van je iPhone geregistreerd staat. Je moet daar eenmalig toestemming voor geven, of kunt het inschakelen via het Instellingen-menu.

Pokémon GO Hatchathon
Klik/tap voor groter.

Naast dit nieuws is ook bekend geworden dat het eerste Pokémon Go Safari Zone-evenement van het jaar in Porto Allegre in Brazilië wordt gehouden. Dat loopt van 25 tot en met 27 januari. Nu zul je daar waarschijnlijk niet zelf bij zijn, maar de ervaring leert dat dit soort evenementen voor speciale uitdagingen over de hele wereld zorgt. (Zie ook → Nu is hét perfecte moment om terug te keren in Pokémon GO)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kerstkilo’s kwijtraken? Pokémon GO helpt met extra bonussen
Sluiten