Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 10 januari 2019

CES 2019: Pioneer tovert iPhone om in autoradio

CES 2019 brengt ook het nodige nieuws voor autobezitters. Nadat Bose aankondigde met noise cancelling voor de auto te komen, brengt Pioneer vandaag een autoradio uit die je iPhone als scherm voor het apparaat gebruikt. Zo ontstaat een compact maar toch compleet systeem.

Het gaat om de SPH-10BT. Een receiver die slechts 1 DIN hoog is en een zeer klein scherm heeft. De truc is dat de ingebouwde houder voor een iPhone of Android-toestel zorgt dat je smartphone als scherm gebruikt wordt. De receiver en smartphone communiceren via Bluetooth.

iPhone als scherm

Dit klinkt als een uitkomst die weinig ruimte op zijn dashboard heeft, maar toch een slimme autoradio wil. Door de integratie met een smartphone, zijn alle functies via het touchscreen van je apparaat te bedienen. De reiver heeft echter ook een klein aantal fysieke knoppen. Die dienen voor het oproepen van Siri, snel starten van de navigatie-app of het laten voorlezen van berichten die je ontvangen hebt.

Pioneer autoradio iPhone
Klik/tap voor groter.

De interface is lang niet zo strak als die van CarPlay. Het doet ons een beetje denken aan de interface van standaard autoradio’s zonder CarPlay. Op dat gebied misstaat het in ieder geval niet. Het vermogen van de versterker is 4x 50 watt. Naast MP3 en AAC worden ook WMA en FLAC ondersteund. Radio luisteren kan alleen via FM, want er is geen ondersteuning voor DAB+ aanwezig.

Made for iPhone

De Pioneer SPH-10BT is vanaf nu verkrijgbaar bij diverse retailers. De adviesprijs is € 129,99 en de receiver heeft een “Made for iPhone” goedkeuring. Probleemloze werking met je iPhone gegarandeerd dus.

Meer CES 2019…


CES 2019 vindt plaats in de week van 7 januari 2019. Benieuwd naar meer aankondigingen? Bekijk ons overzicht met meer nieuwe accessoires en gadgets die eraan komen ?

Reageer op artikel:
CES 2019: Pioneer tovert iPhone om in autoradio
Sluiten