Raymon Mens
Raymon Mens App Store 31 januari 2019

50 tinten blauw en een donkere modus voor Outlook op iOS

Outlook voor iOS is een van de betere externe mail-apps en krijgt vandaag een grote update. Het design van de app is aangepakt en heeft een boel subtiele veranderingen ondergaan. Microsoft kondigt ook een Dark Mode aan die later naar de app komt.

Het nieuwe ontwerp bevat een stuk meer blauw. Een bewuste keuze, vertelt Microsoft-ontwerper Miles Fitzgerald. De iOS-app is nu meer in lijn met de versies voor Android en Windows. Het is echter geen exacte kopie. “We willen een consistente uitstraling en zijn trots op ons merk”, aldus Fitzgerald.

Nieuw ontwerp en functies Outlook voor iOS

Het nieuwe ontwerp valt vooral bovenaan de app op. Daar is de balk nu volledig blauw. Er zijn echter veel meer details. Zo bevat de inbox nu avatars die helpen snel door je mail te scannen. Daarnaast kun je nu snel instellen wat een veeg naar links of rechts met een e-mail doet. Krijg je een uitnodiging? Dan zal Outlook je een compacte weergave van je agenda tonen op de dag van de uitnodiging. Zo kun je snel kijken of je op accepteren of weigeren moet drukken.

outlook ios nieuw 001
Outlook voor iOS oud (links) en nieuw (rechts) – Klik/tap voor groter.

Ten slotte is ook de zoekfunctie verbeterd. Op het tabblad voor zoeken zie je nu de personen waarmee je het meest recent contact mee hebt gehad. Ook eerdere zoektermen worden opgeslagen, zodat je snel iets opnieuw op kunt zoeken.

Dark Mode komt eraan

Er is ook goed nieuws voor iedereen die nog even voor het slapen gaan zijn e-mail wil checken, of gewoon een donkere interface prefereert. Microsoft belooft dat er zeer spoedig een donkere interface beschikbaar is. Die had er eigenlijk al moeten zijn, want de release van deze nieuwe interface stond eigenlijk voor december gepland. Alles schuift dus ongeveer twee maanden op. Hoe dan ook: geduld brengt vis dark mode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
50 tinten blauw en een donkere modus voor Outlook op iOS
Sluiten