Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 21 januari 2019

Apple’s onderwijsprogramma dit voorjaar naar Nederland

Om de creativiteit van scholieren (en het gebruik van de iPad op scholen) te stimuleren, is Apple in 2018 een nieuw programma voor het onderwijs gestart. Everyone can create ging in de VS van start, maar is dit voorjaar ook voor het Nederlandse onderwijs beschikbaar onder de naam Iedereen is creatief.

Het is een kant-en-klaar pakket dat docenten kunnen gebruiken voor creatieve lessen. Het doel is leerlingen met behulp van de iPad te laten zien hoe ze hun ideeën kunnen ontwikkelen en presenteren. Er wordt gebruik gemaakt van muziek, video, illustraties en fotografie.

Creatief met Apple’s apps in de klas

Het programma maakt gebruik van gratis apps die door Apple gemaakt worden. Denk aan Garageband, iMovie en Clips. Sinds de introductie van de Engelstalige versie vier maanden geleden is het materiaal van Iedereen is creatief in Europa al 100.000 keer gedownload. Het is niet alleen geschikt voor docenten, maar ook voor ouders die hun kind wat creatiefs willen bijbrengen.

Het onderwijsprogramma is vanaf de lente in het Nederlands te vinden in de iBooks Store. Daar staat een handleiding voor docenten, maar ook werkboeken met opdrachten voor leerlingen. Het programma is vooral gericht op het begrijpen van de basis van muziek, video, tekenen en fotografie. Apple hoopt dat als alle leerlingen deze skills hebben, docenten deze creatieve vaardigheden vaker in kunnen zetten tijdens andere lessen.

iPad onderwijs iedereen is creatief
Klik/tap voor groter.

Apple Teacher straks ook Nederlands

Naast de onderwijsprogramma’s, wordt ook Apple’s platform voor leraren (Apple Teacher) in het voorjaar Nederlands. Docenten kunnen al een account aanmaken en cursussen volgen die zich richten op het gebruik van een Mac en iPad. In de Apple Store te Haarlem, Amsterdam en Den Haag is iedere dinsdag een ‘docentendag’ sessie.

Een blik werpen op de Engelstalig versie van het programma kan alvast in iBooks.

Reageer op artikel:
Apple’s onderwijsprogramma dit voorjaar naar Nederland
Sluiten