Raymon Mens
Raymon Mens App Store 21 januari 2019

NS-app nu ook met snelle reisinfo op de Apple Watch

De app van de Nederlandse Spoorwegen is weer wat beter geworden. Er is nu ook ondersteuning voor de Apple Watch. Helaas is niet alle functionaliteit van de NS-app op Apple’s slimme horloge aanwezig. Zo kun je na het kopen van een ticket in de app niet inchecken met je Apple Watch. Er is wel snelle reisinfo.

De app op de Apple Watch zal iedere reiziger aanspreken. Er wordt informatie geboden voor forensen die vaak op een vast traject reizen, maar ook voor reizigers die incidenteel de trein pakken is de app handig. De app bestaat namelijk uit drie tabbladen, met ieder hun eigen functie en doelgroep.

NS-app Apple Watch: drie functies

Allereerst is er de realtime navigatie. Die vertelt je steeds wat je tijdens je reis moet doen. Denk aan overstappen of naar welk spoor je moet lopen. Ook als er vertraging is, krijg je hier een melding.

De tweede functie is vooral handig voor iedereen die op een vast traject reist. Bijvoorbeeld van en naar school of werk. Je kunt in de NS-app op je iPhone trajecten configureren en op de Apple Watch meteen de actuele vertrektijden en eventuele vertragingen op dat traject zien. Een groen bolletje geeft aan dat er geen vertraging is, terwijl een rood bolletje een indicatie geeft van vertraging of een overstap die niet mogelijk is.

NS app Apple Watch screenshots
Klik/tap voor groter.

De laatste functie is vooral nuttig voor mensen die incidenteel met de trein reizen. Een via de NS-app geplande reis kan worden bewaard in ‘opgeslagen reizen’ en daarna snel via de Apple Watch opgevraagd worden.

Eerst reizen instellen in NS-app iPhone

Voordat de NS-app op de Apple Watch nuttig wordt, dien je reizen en trajecten in te stellen via de app op je iPhone. Neem je vaak de trein van en naar een vast station? Dan kun je via het tabblad ‘Mijn reizen’ een traject instellen dat op de Watch zal verschijnen.

Reis je slechts incidenteel met de trein? Dan kun je na het plannen van een reis kiezen voor ‘Opslaan’ linksboven in het scherm met de planner. De reis zal dan in het laatste tabblad van de Apple Watch-app verschijnen.

NS-app iPhone mijn reizen
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
NS-app nu ook met snelle reisinfo op de Apple Watch
Sluiten