Nintendo: Mario Kart Tour komt snel naar iPhone en Android

Door: Raymon Mens - 4 reacties
Mario Kart iPhone

Liefhebbers van Mario Kart opgelet! Nintendo heeft bevestigd dat een iOS-versie van de legendarische racegame nog in de eerste helft van 2019 naar iPhone, iPad en Android komt. De game gaat Mario Kart Tour heten en komt nog voor maart 2019 uit.

Verdere informatie over Mario Kart Tour is nog steeds erg mager. De game werd een jaar geleden aangekondigd en is gemaakt door DeNA, de mobiele partner van Nintendo. Het bedrijf zegt dat de game free-to-start zal zijn. Dat wil zeggen dat downloaden en spelen gratis is, maar dat er ook in-app-aankopen zijn.


→ UPDATE: Dat is snel! De game is helaas toch vertraagd


Nintendo hecht belang aan smartphone-games

De aankondiging een release in het eerste kwartaal is het eerste nieuws dat we sinds lange tijd over Mario Kart Tour horen. Gezien het succes van de Nintendo Switch (meer dan 22 miljoen verkochte apparaten) was de vraag of mobiele games nog steeds nodig waren. De vorige games voor iOS en Android werden gemaakt toen Nintendo in zwaar weer zat door het falen van de Wii U. Nu doet het bedrijf het echter weer prima.

In een recent interview met het Japanse magazine Kyoto Shimbun zegt CEO Shuntaro Furukawa dat mobiele games nog steeds van groot belang zijn. “Het doel is om mensen bekend te maken met de personages van Nintendo en onze schare fans uit te breiden. Maar mobiele games zijn iets heel anders dan spellen voor gameconsoles. Een mobiel spel is bijvoorbeeld nooit over. Integendeel, zodra het spel is verspreid, blijven we content toevoegen. Aan die continue verbetering koppelen we ook een doorlopende inkomstenstroom. We zullen in 2019 het tempo opschroeven en twee tot drie mobiele games per jaar lanceren.”

Nintendo Mario Kart Tour
Klik/tap voor groter.

Meer games na Mario Kart Tour op komst

We weten ook al wat -waarschijnlijk- de tweede mobiele game van Nintendo gaat worden. Het bedrijf zei dat er een mobiele RPG genaamd Dragalia Lost op komst is. Die volgt waarschijnlijk later in 2019. Of er dit jaar een derde game komt is vooralsnog onduidelijk.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Koezel

  Leuk!

 • Profielfoto
  mister@

  Kijk dit zijn het soort games waar ik op zit te wachten. Wat mij betreft is juist iOS het platform bij uitstek voor dergelijke games.

 • Profielfoto
  App69

  Hopelijk geen flauw afkooksel zoals Super Mario.

 • Profielfoto
  PMvM15

  Nu nog hopen dat je online tegen je vrienden kan spelen en je hebt echt een dikke hit!!!!!