Nintendo: Mario Kart voor iPhone en Android vertraagd

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Mario Kart komt nog in het eerste kwartaal van 2019 naar de iPhone en Android, wisten we enkele dagen geleden enthousiast te melden. Nintendo had echter maar een paar dagen nodig om die belofte te breken. Het bedrijf zegt nu namelijk dat de release van de game genaamd Mario Kart Tour vertraging oploopt.

De Japanse gamemaker was aanvankelijk van plan de game voor 31 maart (einde kwartaal) uit te brengen. Nu schrijft Nintendo dat er toch meer tijd nodig is om de kwaliteit van de game en content te kunnen garanderen.

Release Mario Kart Tour ‘in de zomer’

Een nieuwe releasedatum kon het bedrijf niet noemen, alleen dat het waarschijnlijk de zomer van 2019 wordt. Nintendo zegt er onder andere zeker van te willen zijn dat er ook na de release nog genoeg nieuwe content op de rol blijft staan om de game interessant te houden. Een van de dingen die het Japanse bedrijf heeft geleerd is dat updates zoals nieuwe levels spelers terug laten keren naar smartphone-games. Daar wil het dus optimaal gebruik van maken.

Mario Kart Tour is de volgende iOS- en Android-game van Nintendo. De game werd een jaar geleden aangekondigd en we weten er nog eigenlijk bijna niets van. Behalve dat het spel wordt gemaakt in samenwerking met Nintendo’s partner, DeNA Mobile, en dat het freemium zal zijn.

Nintendo Mario Kart
Klik/tap voor groter.

Nintendo en smartphone-games

Het avontuur met smartphones begon voor Nintendo in 2015. Toen kwam de game Miitomo uit. Daarna volgden Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp en Dragalia Lost. De eerstgenoemde game was een flop en in mei 2018 werd de stekker eruit getrokken. Andere games waren wisselen succesvol.

Nintendo wil desalniettemin toch in blijven zetten op het maken van smartphone-games. Het is volgens CEO Shuntaro Furukawa de bedoeling om met behulp van games voor iPhone en Android meer mensen bekend te maken met de personages van Nintendo en de schare fans uit te breiden. Naar verluidt wordt er ook gewerkt aan een variant op Zelda voor mobiele apparaten. Daar is echter nog geen concreet bericht over verschenen. Nintendo zegt wel te mikken op het uitbrengen van twee tot drie mobiele games per jaar. Met de vertraging voor Mario Kart Tour wordt dat een ambitieus doel.

Reacties

0 reacties