Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 januari 2019

Nog in 2019 uit? ‘Apple werkt aan vernieuwde iPod Touch’

Wordt 2019 het jaar waarin producten die we eigenlijk hadden opgegeven toch een vernieuwing krijgen? Volgens het redelijk betrouwbare MacOtakara werkt Apple aan een nieuwe iPod Touch. De muziekspeler met touchscreen werd in 2015 voor het laatst vernieuwd.

Op een iPod Touch is praktisch alles mogelijk dat ook op een iPhone kan, behalve bellen. Apple zou de muziekspeler willen behouden als goedkoop apparaat dat met al zijn diensten werkt. Momenteel zijn dat vooral iCloud en Apple Music, maar er wordt ook gewerkt aan Apple Video.

Nieuwe iPod Touch in 2019?

De huidige iPod Touch begint wat belegen te worden op het gebied van hardware. Zo gebruikt de muziekspeler een Apple A8-chip. Die stamt uit 2014 en wordt in bijna geen enkel apparaat meer gebruikt. MacOtakara weet niet te melden welke specificaties de nieuwe iPod krijgt, maar vernieuwde hardware en misschien zelfs een groter scherm lijkt een logische evolutie. Wellicht zien we ook Touch ID. Face ID is voor een apparaat dat vooral goedkoop moet zijn nog te hoog gegrepen.

iPod Touch
Klik/tap voor groter.

De bron van dit gerucht, MacOtakara, baseert zich vaak op informatie binnen Apple’s Aziatische leveranciersketen. In het verleden bleken geruchten van de site vaak te kloppen. Zo lekte het Japanse blog vorig jaar vroegtijdig functies van de iPad Pro 2018 en de overstap van MagSafe naar USB-C bij de MacBook.

Goedkoop apparaat voor diensten

Een goedkoop apparaat dat met Apple’s diensten werkt past ook in de visie van Tim Cook. De Apple-CEO zei onlangs nog dat het ecosysteem van Apple ernstig onderschat wordt. Het bedrijf wil groots inzetten op diensten en plant een nieuwe dienst voor dit jaar. (Zie ook → Tim Cook: “Apple komt dit jaar met grote, nieuwe dienst”)

Reageer op artikel:
Nog in 2019 uit? ‘Apple werkt aan vernieuwde iPod Touch’
Sluiten