Nog in 2019 uit? ‘Apple werkt aan vernieuwde iPod Touch’

Door: Raymon Mens - 10 reacties
iPod Touch 2019

Wordt 2019 het jaar waarin producten die we eigenlijk hadden opgegeven toch een vernieuwing krijgen? Volgens het redelijk betrouwbare MacOtakara werkt Apple aan een nieuwe iPod Touch. De muziekspeler met touchscreen werd in 2015 voor het laatst vernieuwd.

Op een iPod Touch is praktisch alles mogelijk dat ook op een iPhone kan, behalve bellen. Apple zou de muziekspeler willen behouden als goedkoop apparaat dat met al zijn diensten werkt. Momenteel zijn dat vooral iCloud en Apple Music, maar er wordt ook gewerkt aan Apple Video.

Nieuwe iPod Touch in 2019?

De huidige iPod Touch begint wat belegen te worden op het gebied van hardware. Zo gebruikt de muziekspeler een Apple A8-chip. Die stamt uit 2014 en wordt in bijna geen enkel apparaat meer gebruikt. MacOtakara weet niet te melden welke specificaties de nieuwe iPod krijgt, maar vernieuwde hardware en misschien zelfs een groter scherm lijkt een logische evolutie. Wellicht zien we ook Touch ID. Face ID is voor een apparaat dat vooral goedkoop moet zijn nog te hoog gegrepen.

iPod Touch
Klik/tap voor groter.

De bron van dit gerucht, MacOtakara, baseert zich vaak op informatie binnen Apple’s Aziatische leveranciersketen. In het verleden bleken geruchten van de site vaak te kloppen. Zo lekte het Japanse blog vorig jaar vroegtijdig functies van de iPad Pro 2018 en de overstap van MagSafe naar USB-C bij de MacBook.

Goedkoop apparaat voor diensten

Een goedkoop apparaat dat met Apple’s diensten werkt past ook in de visie van Tim Cook. De Apple-CEO zei onlangs nog dat het ecosysteem van Apple ernstig onderschat wordt. Het bedrijf wil groots inzetten op diensten en plant een nieuwe dienst voor dit jaar. (Zie ook → Tim Cook: “Apple komt dit jaar met grote, nieuwe dienst”)

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Tegenwind

  Als ‘ie nou een groter scherm krijgt, kan men ‘m ook rebranden naar “iPad Mini”, en een eventuele nieuwe mini naar “iPad Mini Max(i)” 😝

 • Profielfoto
  Shmoo

  iPod touch – met een kleine t

   

 • Profielfoto
  steveb

  2019
  Het jaar van de recyclage?
  iPad mini. Mac pro. iPod ,…

 • Profielfoto
  Gemstone

  Yeah!!!

 • Profielfoto
  Melle

  Heel logische zet – namelijk het opstaptoestel voor kinderen, om die zo vroeg als mogelijk vast te zetten in het Apple ecosysteem. (Of te laten kennismaken met al het goede van het Apple ecosysteem) want een gsm kopen is voor ouders een veel grotere stap dan zogezegd een muziekdevice.

 • Profielfoto
  Melle

  Voor de duidelijkheid – ik vind het zowel goede zet, als leuk product.

 • Profielfoto
  wacon

  Dag hopelijk gereed voor high res audio met goede dac

 • Profielfoto
  gipsman

  De iPhone motor sputtert een beetje, er wordt op zolder en in de kelder gekeken naar spullen om te recycleren. Prima! En nu iPod nano, iWeb, Airport ‘mesh’express, Time Capsule, Time Machine, Apple screens, de zwarte macbook, …

 • Profielfoto
  SvS

  Ik heb liever dat ze zo’n iPod Touch omdopen tot een ‘kale’ budget-iPhone. Gewoon, voor extra doelgroep met een kleinere beurs. Dus ook voor jeugdige gebruikers die gelijk op whatsapp zouden willen en voor ouderen die verder niets speciaals nodig hebben, maar die zulke kleuren wel erg leuk vinden. Met kaal denk je aan soortgelijke als SE, zonder nieuwe fratsen zoals 3d touch, Apple Pay, lagere resolutie camera, mini-jack ingang, wel met huidige processor zodat het even weer mee kan. Verkoop het voor €300, alleen 64GB versie, en je hebt weer een grote doelgroep.

 • Profielfoto
  whaha

  De iPod Touch kan geen WhatsApp aan, maar wel alle andere chat-apps zoals Wire, Telegram & Signal.