Netflix verhoogt prijzen in VS, straks ook bij ons?

Door: Raymon Mens - 24 reacties

Naast Netflix komen er dit jaar een boel nieuwe streamingdiensten. Denk aan Apple Video en Disney+. Je zou denken dat toenemende concurrentie voor lagere prijzen zorgt, maar niets is minder waar. Netflix is namelijk bezig met het doorvoeren van een prijsverhoging. De nieuwe prijzen zijn al live in de VS, maar nog niet in Europa of Nederland.

Wij verwachten dat de prijs ook bij ons snel omhoog zal gaan. De Europese prijzen zijn vrijwel altijd gekoppeld aan die in de VS. De prijzen van alle abonnementen, zowel voor basic als standaard en premium, gaan omhoog. In de VS gaat het om een prijsverhoging van 13 tot 18 procent, de hoogste ooit.

Nieuwe prijzen Netflix

Klinkt als heel wat, die 13 tot 18 procent, maar op het relatief lage maandbedrag komt dat neer op een verhoging van 1 dollar per maand voor het basis-abonnement (van $ 7.99 naar $ 8.99 per maand). Het standaard-abo gaat van $ 10,99 naar $ 12.99 per maand. Een Premium-abonnement met 4K Ultra HD kostte voorheen $ 13.99 per maand, maar gaat naar $ 15.99.

De verhoogde prijzen gelden aanvankelijk alleen voor nieuwe abonnees, maar ook bestaande klanten ontkomen na drie maanden niet aan de hogere tarieven. Mocht de streamingdienst de prijzen ook in Nederland gaan verhogen, dan worden dit de nieuwe prijzen:

 • Basic: SD voor één scherm – van € 7,99 naar € 8,99 per maand.
 • Standaard: HD voor twee schermen – van € 10,99 naar € 12,99 per maand.
 • Premium: 4K voor vier schermen – van € 13,99 naar € 15,99 per maand.
Netflix prijzen verhoogd VS
De oude en nieuwe prijzen in de VS – Klik/tap voor groter.

En nu maar afwachten

Netflix zit nu nog in een luxe positie. Er is zeker in Europa weinig concurrentie en bij vorige prijsstijgingen in het aantal abonnees amper gedaald. De dienst investeert ook zwaar in originele series en films, dus heel wonderlijk is de prijsstijging niet. Of dat met de toekomstige diensten van Apple en Disney ook zo blijft, is nog maar de vraag. In Nederland en België kunnen we alleen maar hopen dat dit om een regionale prijsstijging in de VS ging. Al vrezen we het ergste. (Zie ook → Officieel: Disney+ komt in 2019 als antwoord op Netflix en Apple Video)

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Als dat hier ook gaat gebeuren… dan stop ik direct met Netflix.. dan maar weer torrenten.

 • Profielfoto
  RV

  Nog ff en je kunt net zo goed film 1 nemen.

 • Profielfoto
  Chytin

  Ik vrees dat mensen weer Usenet leeg gaan trekken, downloaden via Torrents en streamen met Kodi. Ik heb Netflix maar heel veel kijk ik niet. Voor mij is het dus te duur aan het worden. Voor de bingewatchers wellicht nog wel interessant. Ik hoop dat Apple met een goed streaming service komt, niet alleen eigen tv series maar ook films en series van andere filmmaatschappijen en tv producenten. En hopelijk ook nog enigzins betaalbaar. Geruchten dat ze gratis gaan aanbieden aan de Apple devices geloof ik niet echt. Daar zijn er gewoonweg teveel Apple devices van in omloop. Wellicht dat een klein deel ervan wel gratis is.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Imade op 15 januari 2019 17:49
  Als dat hier ook gaat gebeuren… dan stop ik direct met Netflix.. dan maar weer torrenten.

  Waren we daarmee gestopt dan?  Counterpart, The Handmaid’s Tale en Game Of Thrones (om maar en paar te noemen) je hebt er nog steeds torrents voor nodig. Ik ga echt geen €49 neertellen voor één seizoen op DVD dat ook nog eens uitkomt wanneer iedereen al aan het volgende seizoen bezig is.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ik ga komend weekend de oude banden maar alvast wissen. We gaan ze weer hard nodig hebben.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De prijzen in Amerika zijn nu gelijk getrokken aan de prijzen in Nederland. Geen paniek dus. .;)

 • Profielfoto
  Shmoo

  KarelWillem op 15 januari 2019 18:26
  De prijzen in Amerika zijn nu gelijk getrokken aan de prijzen in Nederland. Geen paniek dus. .;)

  +1

  Iets meer dan een jaar geleden hebben wij deze 1,- prijsverhoging per maand al gehad.

 • Profielfoto
  Ivo-tje

  Als er hier €2,- bij komt op het toch al dure 4K abbo gaat het er uit.

  Het aanbod is grotendeels eigen films, welke vaak een remake zijn van een origineel. Dat is het geld niet meer waard.

 • Profielfoto
  Athens56

  Alles voor de commercie! Als men geld ruikt zijn er geen grenzen! Kortom…geld, geld en nog eens geld!

 • Profielfoto
  Pixelman

  Ze hebben echt geld nodig. Eerst geen abonnement meer via apple. Ok daar merken wij niets van maar zij wel en nu nog eens via prijsverhoging. Mm vind het toch ook allemaal duur speelgoed aan het worden. Je zou denken dat je met meer net goedkoper kan gaan. Terug boeken gaan lezen;)

 • Profielfoto
  monty python

  Vind het nu al te duur voor die B-kwaliteit. Meer concurrentie gaat trouwens enkel hogere prijzen betekenen. In de platformmarkt is volume alles. En als ze dat moeten delen …

 • Profielfoto
  queenfan

  KarelWillem op 15 januari 2019 18:26
  De prijzen in Amerika zijn nu gelijk getrokken aan de prijzen in Nederland. Geen paniek dus. .;)

  Inderdaad prijs voor de standaard abo is hetzelfde als hier.

 • Profielfoto
  TandMac

  Mag gerust nog veel duurder worden. De kinderen van mijn partner hebben van hun papa een netflix abbo gekregen. Want dat is goed voor hun sociale ontwikkeling (?)…

  Zo hebben ze er, tijdens de examens, gemiddelde 20 gig per dag doorgejaagd.

  De punten op het rapport waren dan ook omgekeerd evenredig.

 • Profielfoto
  klonic

  Netflix’ eigen producties zijn echt heel goed. Ik vind het eerlijk gezegd nog steeds goedkoop: voor €8 per maand kan je ook met een persoon naar de bioscoop… op maandagochtend. Het aanbod van niet-netflix content is dan wat achterhaald, maar nog altijd vind ik het echt geen verkeerde prijs. Ik heb mijn abo een jaar of 2 geleden opgezegd omdat ik het aanbod wat mager begon te vinden, maar nu heeft mijn vriendinnetje een account en wat me opvalt is dat er echt veel bij is gekomen.
  @TandMac, dat vind ik een rare redenatie. Als die kinderen de hele tijd gaan netflixen in plaats van leren, ligt het dan aan Netflix dat ze onvoldoendes halen of aan het feit dat ze zich laten afleiden of hun ouders geen toezicht houden op zoiets. Als ze niet gaan Netflixen, vinden ze wel iets anders om niet te leren. Daarnaast denk ik ook niet dat alle gebruikers de dupe moeten worden van mensen die zich door Netflix laten afleiden.

 • Profielfoto
  mmww

  Hoe minder fysieke muziek er in omloop is, hoe duurder “streaming” zal gaan worden.

 • Profielfoto
  iMaf

  mmww op 16 januari 2019
  Hoe minder fysieke muziek er in omloop is, hoe duurder “streaming” zal gaan worden.

  Dus wie weet na de comeback van de vinyl, de comeback van de videotheek

 • Profielfoto
  Macinzon

  MoNdO GeNeRaToR op 15 januari 2019 18:00

  Imade op 15 januari 2019 17:49
  Als dat hier ook gaat gebeuren… dan stop ik direct met Netflix.. dan maar weer torrenten.

  Waren we daarmee gestopt dan?  Counterpart, The Handmaid’s Tale en Game Of Thrones (om maar en paar te noemen) je hebt er nog steeds torrents voor nodig. Ik ga echt geen €49 neertellen voor één seizoen op DVD dat ook nog eens uitkomt wanneer iedereen al aan het volgende seizoen bezig is.

  Tenzij je Ziggo + Vodafone in 1 hebt, dan kan je kiezen voor films & series bonus pakket. Game of Thrones staat dan een dag later met NL ondertiteling online =).

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik kan hier dan wel weer om lachen. Dat de mensen die met een stalen smoel verkondigen dat ze een nieuwe iPhone van 1000+ Euro kopen een Netflix abo’tje van 16 euro per maand te duur gaan vinden…:-D

 • Profielfoto
  Blik

  Haha, hoe kun je dit nu duur vinden. 15 jaar geleden kocht je een dubbel-CD voor 50 gulden en was je helemaal blij, of ging je een videoband huren voor 7,50. Nu kun je een hele maand films / series kijken voor een fractie van dat bedrag, deflatie ten top.!

  Ben groot fan van Netflix. Goede series en extreem veel content voor de kids. Zelfs met een dergelijke verhoging blijf ik lekker plakken..

 • Profielfoto
  Ivo-tje

  Macinzon op 16 januari 2019 13:11

  MoNdO GeNeRaToR op 15 januari 2019 18:00

  Imade op 15 januari 2019 17:49
  Als dat hier ook gaat gebeuren… dan stop ik direct met Netflix.. dan maar weer torrenten.

  Waren we daarmee gestopt dan?  Counterpart, The Handmaid’s Tale en Game Of Thrones (om maar en paar te noemen) je hebt er nog steeds torrents voor nodig. Ik ga echt geen €49 neertellen voor één seizoen op DVD dat ook nog eens uitkomt wanneer iedereen al aan het volgende seizoen bezig is.

  Tenzij je Ziggo + Vodafone in 1 hebt, dan kan je kiezen voor films & series bonus pakket. Game of Thrones staat dan een dag later met NL ondertiteling online =).

  Mooie tip! krijgen we zomaar even een extra pakket cadeau! Dat Ziggo je daar niet even op wijst als je dat niet aanzet….:(

 • Profielfoto
  RV

  Ziggo maakt hier voldoende reclame over en stuurt regelmatig emails hierover naar hun klanten. Denk eerder dat jij de emails van Ziggo niet bekijkt… deze actie bestaat trouwens al 2 jaar

 • Profielfoto
  SvS

  Blik op 16 januari 2019 14:26
  Haha, hoe kun je dit nu duur vinden. 15 jaar geleden kocht je een dubbel-CD voor 50 gulden en was je helemaal blij, of ging je een videoband huren voor 7,50. Nu kun je een hele maand films / series kijken voor een fractie van dat bedrag, deflatie ten top.!

  Ben groot fan van Netflix. Goede series en extreem veel content voor de kids. Zelfs met een dergelijke verhoging blijf ik lekker plakken..

  Helemaal mee eens! En ze blijven met nieuwe seizoenen komen. Er is elke keer weer wat nieuws. En je bent niet verplicht om dagelijks te gaan Netflixen, he? Liever kwaliteit dan kwantiteit.

 • Profielfoto
  beunmac

  Pfff ze vergeten dat ik wil kijken n niet moet, als het te gek word is het dag dag n pakken wij n goed boek