Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 15 januari 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix verhoogt prijzen in VS, straks ook bij ons?

Naast Netflix komen er dit jaar een boel nieuwe streamingdiensten. Denk aan Apple Video en Disney+. Je zou denken dat toenemende concurrentie voor lagere prijzen zorgt, maar niets is minder waar. Netflix is namelijk bezig met het doorvoeren van een prijsverhoging. De nieuwe prijzen zijn al live in de VS, maar nog niet in Europa of Nederland.

Wij verwachten dat de prijs ook bij ons snel omhoog zal gaan. De Europese prijzen zijn vrijwel altijd gekoppeld aan die in de VS. De prijzen van alle abonnementen, zowel voor basic als standaard en premium, gaan omhoog. In de VS gaat het om een prijsverhoging van 13 tot 18 procent, de hoogste ooit.

Nieuwe prijzen Netflix

Klinkt als heel wat, die 13 tot 18 procent, maar op het relatief lage maandbedrag komt dat neer op een verhoging van 1 dollar per maand voor het basis-abonnement (van $ 7.99 naar $ 8.99 per maand). Het standaard-abo gaat van $ 10,99 naar $ 12.99 per maand. Een Premium-abonnement met 4K Ultra HD kostte voorheen $ 13.99 per maand, maar gaat naar $ 15.99.

De verhoogde prijzen gelden aanvankelijk alleen voor nieuwe abonnees, maar ook bestaande klanten ontkomen na drie maanden niet aan de hogere tarieven. Mocht de streamingdienst de prijzen ook in Nederland gaan verhogen, dan worden dit de nieuwe prijzen:

  • Basic: SD voor één scherm – van € 7,99 naar € 8,99 per maand.
  • Standaard: HD voor twee schermen – van € 10,99 naar € 12,99 per maand.
  • Premium: 4K voor vier schermen – van € 13,99 naar € 15,99 per maand.
Netflix prijzen verhoogd VS
De oude en nieuwe prijzen in de VS – Klik/tap voor groter.

En nu maar afwachten

Netflix zit nu nog in een luxe positie. Er is zeker in Europa weinig concurrentie en bij vorige prijsstijgingen in het aantal abonnees amper gedaald. De dienst investeert ook zwaar in originele series en films, dus heel wonderlijk is de prijsstijging niet. Of dat met de toekomstige diensten van Apple en Disney ook zo blijft, is nog maar de vraag. In Nederland en België kunnen we alleen maar hopen dat dit om een regionale prijsstijging in de VS ging. Al vrezen we het ergste. (Zie ook → Officieel: Disney+ komt in 2019 als antwoord op Netflix en Apple Video)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix verhoogt prijzen in VS, straks ook bij ons?
Sluiten