Microsoft Office nu in de Mac App Store verkrijgbaar

Door: Barry Kraakman - 31 reacties
App Store

Het heeft even geduurd, maar het is “eindelijk” zover. Tijdens de presentatie-keynote van macOS Mojave werd al duidelijk dat Apple en Microsoft achter de schermen bezig waren om het office-pakket in Apple’s online store te krijgen. Een bericht in de Franse App Store onthulde dat vandaag de dag van lancering zou zijn. En nu is het ook via de Nederlandse Mac App Store te verkrijgen.

Compleet Office 365-pakket

Het gaat niet alleen om Word, PowerPoint en Excel. De hele Office-suite, inclusief Outlook, staat in de Mac App Store. En dat is goed nieuws voor de gebruikers van Microsoft’s Office-pakket. Want hoewel alle apps eerder via eigen kanalen te downloaden waren, was de updater van het pakket altijd een pain in the ass. Het grootste voordeel is nu dan ook dat updates, op meer recente apparaten, automatisch en op de achtergrond plaatsvinden.

Om gebruik te maken van alle voordelen van het pakket, moet je je registreren voor het Office 365-pakket. Registreren gaat via één van de applicaties, en loopt (aan de ‘in-app aankopen-knop’ te zien) via Apple’s betalingssysteem. Gemakkelijk voor ons Apple-gebruikers, en een mooie bijkomstigheid voor het bedrijf uit Cupertino. Gebruikers van het pakket die al een lopend abonnement hebben, hoeven uiteraard geen nieuw abonnement af te sluiten. Wanneer je de toepassingen via de App Store download, is het mogelijk om in te loggen met het huidige account.

Office 365 Mac App Store
Klik/tab voor groter

Tweede leven Mac App Store

Met de aankondiging van macOS Mojave werd aangekondigd dat de App Store op Apple’s computers een volledige make-over zou krijgen. En dat werd tijd, want de Store liep vreselijk achter op die van iOS, welke een jaar eerder onder toeziend oog van Phill Schiller compleet werd vernieuwd. En met succes! Een deel van het concept van iOS is dan ook overgenomen op de Mac. Net als op iOS is er een uitgelichte selectie met apps en achtergrondverhalen. Daarnaast zijn er nieuwe categorieën in de zijbalk voor verschillende soorten apps. Onder ‘create’ zijn creatieve apps te vinden, terwijl je onder ‘work’ productieve apps terug kunt vinden. Games zijn beter te vinden onder het tabblad ‘play’.

De belangrijkste reden om naar de Mac App Store te gaan blijft natuurlijk het aanbod. Welke nog steeds vrij summier is. Maar met de komst van het Office 365-pakket lijkt het erop dat er stappen in de goede richting worden gezet. Voor gebruikers van het pakket gaat de gebruiksvriendelijkheid er in ieder geval op vooruit! (Zie ook → App Store begint 2019 met een nieuw record)

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  tarun

  En als je al een registratie voor MS Office hebt? Werkt die dan gewoon?

 • Profielfoto
  HugovandenBeld

  Dit wil ik ook graag weten.

 • Profielfoto
  Pasav

  Je kan nog steeds ook gewoon een serienummer kopen, kan je die ook invoeren ? Of ben je u verplicht om de abonnement te hebben.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Je kunt behalve een abonnement ook eenmalig betalen voor Office, dat is de hieronder genoemde Solo versie volgens mij:

 • Profielfoto
  Lupaie

  Ik gebruik office 365 for business. Door in te loggen op office.com download ik daar de apps en dan log ik in met mijn werk email en ww. Kan ik die apps gewoon verwijderen en opnieuw inloggen?

 • Profielfoto
  Jorik

  Lupaie op 24 januari 2019 22:49
  Ik gebruik office 365 for business. Door in te loggen op office.com download ik daar de apps en dan log ik in met mijn werk email en ww. Kan ik die apps gewoon verwijderen en opnieuw inloggen?

  Ja, ik heb ook Office365 via een abonnement van Microsoft en heb gewoon de oude non-Store apps verwijderd en de (gratis) apps in App Store gedownload. Na opstarten moest ik bij sommige apps mijn login wachtwoord geven voor Keychain Access/Sleutelhangertoegang, maar ik kan gewoon alle apps gebruiken en worden vanaf nu dus via App Store geüpdatet.

 • Profielfoto
  Imade

  Je kan ook ervoor kiezen om in te loggen met je Office log-in gegevens in de apps.

 • Profielfoto
  i.am.will

  Ik heb zojuist Word los geïnstalleerd. Hij heeft mijn oude Word overgeschreven en mijn licentie behouden. Moest alleen de sleutelhanger login invoeren en klaar. Nu de rest van mijn 365 pakket installeren…

 • Profielfoto
  Razend

  MS Office? Wat moet ik met die topzware rommel? Heb het al jaren geleden in de ban gedaan en nog geen dag gemist.

 • Profielfoto
  Groentenboer

  Heeft iemand al gezien of de Office Insider builds (slow en fast) ook beschikbaar zijn als je Office vanuit de App store installeert?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Razend op 25 januari 2019 10:00
  MS Office? Wat moet ik met die topzware rommel? Heb het al jaren geleden in de ban gedaan en nog geen dag gemist.

  Euh… Alle documenten openen die iedereen je toezendt? Ik heb ook een hekel aan die topzware rommel, maar kan er helaas niet omheen omdat “iedereen” het gebruikt. Als ik het van mijn Mac verwijder heb ik er alleen mezelf maar mee en moet ik gaan prutsen met zo’n gratis prutspakket…

 • Profielfoto
  wil51

  Ik heb het geprobeerd met outlook omdat ik dat toch niet gebruik. Outlook werkt dus niet meer. Ik kan alleen een maand gratis abonnement activeren. Ik heb een gekochte versie van Office. Bestaande licentie is niet te activeren.

 • Profielfoto
  SvS

  Ome Kor op 24 januari 2019 21:15
  Je kunt behalve een abonnement ook eenmalig betalen voor Office, dat is de hieronder genoemde Solo versie volgens mij:

  Geldt dat dus voor de 3 programma’s Word, Excel èn Powerpoint? Dus niet dat je €125 betaalt voor alleen Word?

 • Profielfoto
  gipsman

  @Razend

  Eindelijk een exacte omschrijving voor Microsoft Office: topzware rommel. Maar inderdaad, mijn vrouw heeft ‘office nodig’ in het onderwijs omdat iedereen het nu eenmaal gebruikt, al gebruikt ze maar ca. 25% van de functies in de apps, en niet Outlook of Onedrive. Office is de niet in te nemen vesting van Microsoft: bedrijfsleven, horeca, onderwijs, ziekenhuizen, overheid, bibliotheken, labs, wetenschappelijk onderzoek, enz. enz. allemaal windows+office. Gaat nooit anders zijn denk ik. Het is de levensverzekering van Microsoft, waar slechts mondjesmaat aan geknabbeld wordt cfr. teruggang Skype, mobiel platform ten grave gedragen, bing explorer cortana stellen niets voor… Geen consumermarkt meer? Jawel: honderden miljoenen consumenten die pc’s aanschaffen voor €500-€750 of minder…

 • Profielfoto
  Razend

  Cenobyte op 25 januari 2019 10:39

  Razend op 25 januari 2019 10:00
  MS Office? Wat moet ik met die topzware rommel? Heb het al jaren geleden in de ban gedaan en nog geen dag gemist.

  Euh… Alle documenten openen die iedereen je toezendt? Ik heb ook een hekel aan die topzware rommel, maar kan er helaas niet omheen omdat “iedereen” het gebruikt. Als ik het van mijn Mac verwijder heb ik er alleen mezelf maar mee en moet ik gaan prutsen met zo’n gratis prutspakket…

  Dat ‘iedereen’ het gebruikt vind ik een zwakke smoes. Ik gebruik het toch ook niet. En ik open met alle gemak al die MS Office documenten die iedereen me toestuurt. Dat gaat bovendien geheel vanzelf (OK, ik moet er dubbel op klikken). Ik heb mezelf het werken met de (inderdaad gratis) apps van Apple en ik ben er zeer tevreden over. Ik zou dat geen prutspakketten willen noemen.

 • Profielfoto
  Imade

  @Razend Juist door Office heb ik een goede en mooie CV kunnen bouwen… heb het geprobeerd met pages… maar werkte voor geen fluit.

  Ik ben daarnaast gigantisch tevreden met MS Office.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Nou, ik moet zeggen dat de latere versies van Word en Excel op de Mac wel enorm zijn verbeterd. Versie 2011 was echt trage en crashgevoelige bagger, maar vanaf versie 2015 is het best opgeknapt en niet meer zo onaangenaam om mee te werken. Er zit ontzettend veel rotzooi in wat je niet nodig hebt, dat dan weer wel, maar dat is een symptoom waar meer oudere, doorontwikkelde pakketten aan lijden helaas. En laten we eerlijk zijn: de consument vraagt ook om steeds meer.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Razend op 25 januari 2019 13:37
  Dat ‘iedereen’ het gebruikt vind ik een zwakke smoes. Ik gebruik het toch ook niet. En ik open met alle gemak al die MS Office documenten die iedereen me toestuurt. Dat gaat bovendien geheel vanzelf (OK, ik moet er dubbel op klikken). Ik heb mezelf het werken met de (inderdaad gratis) apps van Apple en ik ben er zeer tevreden over. Ik zou dat geen prutspakketten willen noemen.

  Openen zal misschien geen probleem zijn, maar bewerken? En wat doe jij als iemand jou vraagt om iets te maken en dat in een Word of Excel formaat naar hem/haar/het toe te sturen? En ga er dan even van uit dat dat jouw werk is en er dus je brood aan vast hangt?

  En ga me a.u.b. niet vertellen dat je daar OpenOffice voor gebruikt, want dat is wel het meest gebruiksonvriendelijke, lelijke en onbruikbare pakket wat ik ooit gezien heb:-D

   

   

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Wat is er mis met LibreOffice 6? Wat je nodig hebt voor perfecte Office compatibiliteit zijn de fonts. Dat is het geheim.

  Licentietechnisch mag het natuurlijk niet, maar je kunt zelfs van een demo versie de fonts uit Windows (en Office) op macOS plakken en omgekeerd.

  Je kunt macOS fonts ook gewoon onder Windows gebruiken. Opeens geen issues meer … Niet met LibreOffice, niet met OpenOffice, niet met Microsoft Office of andere pakketten.

  Ikzelf heb heel veel geexperimenteerd met allerlei besturingssystemen en (kantoortoepassings)pakketten. Uiteindelijk kwam ik uit op Microsoft Office en Libre Office, waarbij de meest recente versies gewoon prima werken. Zie weinig reden tot Microsoft bashing. Microsoft Office heeft zijn debuut immers met versie 1.0 op de Mac gemaakt. Het is als een van de weinigen in het Microsoft kamp met een oer Mac geschiedenis.

  Mooi dat het nu ook op de Apple Store beschikbaar is. Voor een andere doelgroep wellicht dan de enterprise gebruiker (die halen het waarschijnlijk via hun centrale distributiekanaal), maar toch. Prima ontwikkeling.

  Had Apple maar een net zo volwassen ondersteuning voor andere platformen als (inmiddels) andere leveranciers dat (beginnen) te hebben voor macOS.

  iTunes voor Android? Halfbakken, iTunes voor Windows: draak van een programma en omgekeerd? Pages of Final Cut Pro voor Windows?

  Vergeet niet dat de oorsprong van diverse programma’s van Apple er een is van “opgekochte softwarehuizen”. Final Cut Pro bijvoorbeeld begon zijn leven als een Windows applicatie (Macromedia). Dus omgekeerd porteren zou mogelijk moeten zijn.

  We zullen zien.

 • Profielfoto
  Svartvatten

  Imade op 25 januari 2019 13:51
  @Razend Juist door Office heb ik een goede en mooie CV kunnen bouwen… heb het geprobeerd met pages… maar werkte voor geen fluit.

  Ik ben daarnaast gigantisch tevreden met MS Office.

  Helemaal mee eens. Ik heb geprobeerd mijn rapporten te maken met Pages en daarbij mijn zelfde format, lay-out met tabellen etc te behouden. No Way, onmogelijk, ook met OpenOffice is dat lastig. Rap weer teruggegaan naar Office for Mac 2011, doet het nog steeds met incidenteel een vastloper, ja dat dan weer wel, maar dat heeft Voorvertoning ook wel eens.

  Maar wat kost nou eenmalige aanschaf van 2019 versie van Word, Excell en PowerPoint? Meer wil ik niet en een abonnement wil ik ook niet.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Libreoffice werkt prima als vervanging, maar de interactie is er nog een uit 2010 of daaromtrent (WPS is beter maar niet voor de Mac te krijgen) en dat maakt het niet altijd aangenaam om mee te werken. Wel handig als je es een WordPerfect 4.2-bestand toegestuurd krijgt, want dat opent-ie ook.

  Als er een algemeen geaccepteerde vervanging komt voor Office zal dat toch eerder in de lijn van Google Drive liggen, vermoed ik.

 • Profielfoto
  lord anubis

  Wat ik wel maf vind aan het artikel is, dat het updaten een pain in the ash was. Ik heb nooit een probleem er mee. Eerder met de app store dat het lang kan duren.

  en ik vind de nieuwe app store zowel op ios alsmacos meer een ramp. Heeft Apple dit gedicteerd of zo? Voel hier een beetje holkruiper gedoe.

 • Profielfoto
  Frank73

  Groentenboer op 25 januari 2019 10:38
  Heeft iemand al gezien of de Office Insider builds (slow en fast) ook beschikbaar zijn als je Office vanuit de App store installeert?

  Dit zegt Microsoft er zelf over:

  The Office Insiderprogram is not supported through the Mac App Store. If you wish to use the Insider Slow or Fast channels, you should continue to install Office apps from the Microsoft CDN.

 • Profielfoto
  Groentenboer

  Frank73 op 26 januari 2019 22:05

  Groentenboer op 25 januari 2019 10:38
  Heeft iemand al gezien of de Office Insider builds (slow en fast) ook beschikbaar zijn als je Office vanuit de App store installeert?

  Dit zegt Microsoft er zelf over:

  The Office Insiderprogram is not supported through the Mac App Store. If you wish to use the Insider Slow or Fast channels, you should continue to install Office apps from the Microsoft CDN.

  Bedankt! Dan ga ik er nog even over nadenken.

   

 • Profielfoto
  Groentenboer

  lord anubis op 26 januari 2019 19:56
  Wat ik wel maf vind aan het artikel is, dat het updaten een pain in the ash was. Ik heb nooit een probleem er mee. Eerder met de app store dat het lang kan duren.

  en ik vind de nieuwe app store zowel op ios alsmacos meer een ramp. Heeft Apple dit gedicteerd of zo? Voel hier een beetje holkruiper gedoe.

  Eens! Ik heb ook totaal geen problemen. Krijg netjes in het berichtencentrum een bericht dat er nieuwe updates klaarstaan met de vraag of ik deze wil installeren. Geen centje pijn en al helemaal geen pain in the ass zoals Barry beweert. Ben wel benieuwd wie het ook een pain in the ass vindt en wat die pain in the ass dan inhoudt.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Hoewel ik op mijn werk gebruik maak van MS Office, gebruik ik thuis de Apps van Apple. O.a. vanwege het feit dat ik documenten kan delen tussen de Mac, iPhone en iPad.

   

  Met name Keynote vind ik prettiger dan Powerpoint, maar ook Numbers is niet slecht voor particulier gebruik. Ik maak er complexe spreadsheets, met grafieken mee. Ze werken echter niet helemaal hetzelfde als de MS tegenhangers, dus als je  probeert op de MS-manier een document te maken, dan gaat het inderdaad niet goed. Pages heeft zijn eigen manier om layouts te maken en als je dat eenmaal gedaan hebt, dan is het totaal geen probleem om documenten te maken. Als ik in het incidentele geval iets moet delen, dan maak ik er een PDF van.

 • Profielfoto
  RJG

  Ik vind MS Office 365 inclusief OneDrive geweldig…. op de pc wel te verstaan. Helaas zijn cruciale functionaliteiten op de Mac weggelaten. Bewuste keuze van MS, jammer.

 • Profielfoto
  RJG

  Zie overigens niet zo veel toegevoegde waarde als het via de App store zou lopen.

 • Profielfoto
  WillemZ

  Office naar de App store?
  Los van Office, de trend van Apple om het naar de Store te brengen stoort mij mateloos.
  Het lijkt alsof Apple hetzelfde nastreeft als bij iOS.

  Centjes overhouden aan alles wat software is, ook van datgene dat door anderen met hard werken aan de man gebracht wordt.

  Hoe lang zal het nog duren voordat niemand meer buiten de App Store om kan om software op de Mac te zetten?

 • Profielfoto
  Pjotr

  Betreft dit alleen de abo versie van office 365?

  (of ook de standalone office 2019?)

 • Profielfoto
  Franky Mac

  @Pjotr. Ik zou zeggen installeer één van de Apps, dan zie je vanzelf wat de mogelijkheden zijn ahv. de in-app aankopen.

  Ik ga het niet doen, want bij mij werkt de office suite van Libre Office goed genoeg. Geen interesse in M$ Office.