Raymon Mens
Raymon Mens App Store 3 januari 2019
Leestijd: 2 minuten

Mediations: iedere dag een kleine (gratis) game op Mac en PC

Er is een nieuwe gamedienst live. Hij heet Meditations en is bedacht door Rami Ismail, oprichter van de Nederlandse studio Vlambeer. De dienst biedt iedere dag een kleine game die je gratis op Mac of PC kunt spelen. Iedere game is echter alleen speelbaar op de dag waarop deze uitgebracht wordt.

Verwacht geen Call of Duty-achtige kwaliteit. De games zijn door 350 verschillende ontwikkelaars gemaakt en de kwaliteit kan dus best variëren. Een game voor de dienst maken mag maximaal 6 uur kosten. De initiatiefnemer belooft veel variatie. Van abstracte puzzelspellen tot platformgames. De games zijn altijd kort en haken in op een bepaald thema.

Werk van 350 ontwikkelaars

Ismail zegt dat hij het idee kreeg door een kleine puzzelgame genaamd Tempres. “Door dit kleine puzzelspel kreeg ik de behoefte aan een dagelijkse, korte game. De ontwikkeling is in 2017 begonnen en nu zijn er 350 ontwikkelaars bezig om iedere dag met een verrassing te komen.”

De games worden geladen en gedownload door een launcher. Die werkt op de Mac en PC, maar niet op Linux. Na het downloaden, wordt een game vaak in de browser geopend. De launcher toont een kleine toelichting op iedere game. Die tekst bevat ook vaak een les of inspiratie voor die dag.

Klik/tap voor groter.

Mediations voor Mac en PC

Op moment van schrijven is een game te spelen die inhaakt op het thema depressie. Je moet een virtueel karakter dat depressief is helpen om naar de volgende kamer te komen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Wat de game van morgen is, weten we nog niet. Dat maakt het spannend en leuk. Alle games zijn gratis en dit initiatief heeft ook geen commerciële insteek. Er zijn dus geen advertenties.

De launcher van Mediations is beschikbaar voor Mac en PC. De applicatie heeft ongeveer 535MB opslagruimte nodig en begint na de eerste keer openen meteen met downloaden van de data. Vandaar dat downloaden als je op een persoonlijke hotspot zit niet aan te raden is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mediations: iedere dag een kleine (gratis) game op Mac en PC
Sluiten