Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 9 januari 2019
Leestijd: 1 minuut

Meer aansluitingen: Elgato presenteert Thunderbolt 3 Pro Dock

Er komen steeds meer goede Thunderbolt 3-docks voor de Mac uit. Elgato presenteert vandaag zijn Thunderbolt 3 Pro Dock. Het is een doorontwikkeling van het vorige dock, dat nogal beperkt was. De nieuwe versie heeft echter een stuk meer aansluit­mogelijkheden.

Het nieuwe dock van Elgato heeft in plaats van één nu twee traditionele USB 3.1-aansluitingen aan de voorkant. Er zijn ook twee audio-uitgangen aanwezig. Een voor een koptelefoon aan de voorkant en een voor externe speakers aan de achterkant.

Aansluitingen Thunderbolt 3 Pro Dock Elagto

De fabrikant geeft ook steeds meer de voorkeur aan USB-C. Bij de vorige versie van het dock zaten nog traditionele USB-poorten op de achterkant, maar dat is nu allemaal USB-C. Een complete lijst met aansluitingen:

  • SD-kaartlezer (voorkant)
  • Minijack voor hoofdtelefoon (voorkant)
  • 2x USB 3.1 Gen 1 (voorkant)
  • Gigabit Ethernet
  • Minijack voor speakers
  • 2x USB-C 3.1 Gen 2
  • 2x Thunderbolt 3
  • DisplayPort

Elgato Thunderbolt 3 Dock Pro
Klik/tap voor groter.

Net als concurrerende docks levert het dock van Elgato 85 watt stroom. Genoeg om een 15-inch MacBook Pro op te laden. Er kunnen tevens maximaal twee 4K-schermen aangesloten worden. De adviesprijs is € 349,95 en het dock is te bestellen via de site van Corsair (moederbedrijf Elgato).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Meer aansluitingen: Elgato presenteert Thunderbolt 3 Pro Dock
Sluiten