Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 9 januari 2019

Meer aansluitingen: Elgato presenteert Thunderbolt 3 Pro Dock

Er komen steeds meer goede Thunderbolt 3-docks voor de Mac uit. Elgato presenteert vandaag zijn Thunderbolt 3 Pro Dock. Het is een doorontwikkeling van het vorige dock, dat nogal beperkt was. De nieuwe versie heeft echter een stuk meer aansluit­mogelijkheden.

Het nieuwe dock van Elgato heeft in plaats van één nu twee traditionele USB 3.1-aansluitingen aan de voorkant. Er zijn ook twee audio-uitgangen aanwezig. Een voor een koptelefoon aan de voorkant en een voor externe speakers aan de achterkant.

Aansluitingen Thunderbolt 3 Pro Dock Elagto

De fabrikant geeft ook steeds meer de voorkeur aan USB-C. Bij de vorige versie van het dock zaten nog traditionele USB-poorten op de achterkant, maar dat is nu allemaal USB-C. Een complete lijst met aansluitingen:

  • SD-kaartlezer (voorkant)
  • Minijack voor hoofdtelefoon (voorkant)
  • 2x USB 3.1 Gen 1 (voorkant)
  • Gigabit Ethernet
  • Minijack voor speakers
  • 2x USB-C 3.1 Gen 2
  • 2x Thunderbolt 3
  • DisplayPort

Elgato Thunderbolt 3 Dock Pro
Klik/tap voor groter.

Net als concurrerende docks levert het dock van Elgato 85 watt stroom. Genoeg om een 15-inch MacBook Pro op te laden. Er kunnen tevens maximaal twee 4K-schermen aangesloten worden. De adviesprijs is € 349,95 en het dock is te bestellen via de site van Corsair (moederbedrijf Elgato).

Reageer op artikel:
Meer aansluitingen: Elgato presenteert Thunderbolt 3 Pro Dock
Sluiten