Meer aansluitingen: Elgato presenteert Thunderbolt 3 Pro Dock

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Er komen steeds meer goede Thunderbolt 3-docks voor de Mac uit. Elgato presenteert vandaag zijn Thunderbolt 3 Pro Dock. Het is een doorontwikkeling van het vorige dock, dat nogal beperkt was. De nieuwe versie heeft echter een stuk meer aansluit­mogelijkheden.

Het nieuwe dock van Elgato heeft in plaats van één nu twee traditionele USB 3.1-aansluitingen aan de voorkant. Er zijn ook twee audio-uitgangen aanwezig. Een voor een koptelefoon aan de voorkant en een voor externe speakers aan de achterkant.

Aansluitingen Thunderbolt 3 Pro Dock Elagto

De fabrikant geeft ook steeds meer de voorkeur aan USB-C. Bij de vorige versie van het dock zaten nog traditionele USB-poorten op de achterkant, maar dat is nu allemaal USB-C. Een complete lijst met aansluitingen:

 • SD-kaartlezer (voorkant)
 • Minijack voor hoofdtelefoon (voorkant)
 • 2x USB 3.1 Gen 1 (voorkant)
 • Gigabit Ethernet
 • Minijack voor speakers
 • 2x USB-C 3.1 Gen 2
 • 2x Thunderbolt 3
 • DisplayPort

Elgato Thunderbolt 3 Dock Pro
Klik/tap voor groter.

Net als concurrerende docks levert het dock van Elgato 85 watt stroom. Genoeg om een 15-inch MacBook Pro op te laden. Er kunnen tevens maximaal twee 4K-schermen aangesloten worden. De adviesprijs is € 349,95 en het dock is te bestellen via de site van Corsair (moederbedrijf Elgato).

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  iCorsa

  Ben benieuwd waarom al dat spul zo duur is… Op kickstarter heb ik deze gebacked. https://www.kickstarter.com/projects/429024948/moovygo-8-in-1-usb-c-hub-tech-solutions-for-iphone Inmiddels is deze al 12 in 1.

  2 x Usb 3.1
  3 x Usb-c
  1x Usb 2
  Powerbank
  Wireless charging Qi
  HDMI port
  SD card reader
  TF card reader
  3.5mm audio/mic jack

 • Profielfoto
  iCorsa

  Aanvulling op bovenstaande: 100w USB-C power delivery.

 • Profielfoto
  Melle

  @icorsa – ik vind die Docks ook altijd absurd duur – vroeger had je voor die prijs bij wijze van spreken een Mac mini met evenveel aansluitingen en ook nog eenncomputer.😀

  Ik vind die ronde vorm van je moovy Dock wel niet zo interessant

 • Profielfoto
  MevalonicAcid

  iCorsa op 9 januari 2019 16:02
  Ben benieuwd waarom al dat spul zo duur is…

  Omdat er Thunderbolt 3 in zit?

 • Profielfoto
  Siri

  Niks overtreft de Caldigit TS3 Plus. Zeer compact kastje met oneindig veel aansluitmogelijkheden en (zover ik weet) de enige met optische audio. http://www.caldigit.com/thunderbolt-3-dock/thunderbolt-station-3-plus/

 • Profielfoto
  wensink

  Niet erg indrukwekkend allemaal.

 • Profielfoto
  Gans

  Siri op 9 januari 2019 20:32
  Niks overtreft de Caldigit TS3 Plus. Zeer compact kastje met oneindig veel aansluitmogelijkheden en (zover ik weet) de enige met optische audio. http://www.caldigit.com/thunderbolt-3-dock/thunderbolt-station-3-plus/

  Die van OWC is ook erg goed. Heeft bovendien ook spdif audio en ook een koptelefoonaansluiting