‘Langverwachte AirPower later dit jaar eindelijk verkrijgbaar’

Door: Barry Kraakman - 3 reacties

AirPower houdt de gemoederen onder de Apple-fans bezig. Waar het in 2018 opvallend stil bleef rondom de oplaadmat voor de iPhone, Apple Watch én AirPods 2, begint 2019 wat betreft de AirPower goed! In de afgelopen weken zijn er meerdere geruchten naar buiten gekomen over de opstartende productie van de draadloze lader. Welke in 2017 al werd aangekondigd, trouwens.

‘AirPower later in 2019 verkrijgbaar’

Volgens een van de bronnen van Digitimes schijnt Apple volop bezig te zijn met de ontwikkeling van AirPower. De lancering lijkt dan ook aanstaande, al wordt er ook over ‘later in 2019’ gesproken. Dit is gebaseerd op de verwachting van een van de vermoedelijke leveranciers van AirPower-onderdelen. Volgens de bron verwacht deze dat later dit jaar nog het aantal bestellingen flink omhoog zal gaan. Zonder verder in details te treden. Veel informatie is het dus niet. Het sluit wel aan op eerdere berichten van de afgelopen weken. Hoewel velen vreesden dat het product nooit meer in de verkoop zou gaan, lijkt een lancering nu dus dichterbij dan ooit.

AirPower
Komt de AirPower dan toch begin 2019? (klik/tap voor groter)

‘Massaproductie bij twee Apple-leveranciers’

Eerder deze maand lekte al uit dat twee leveranciers druk bezig zijn met de voorbereiding op de productie. Volgens de Amerikaanse website ChargerLab is een van Apple’s vaste leveranciers gestart met de massaproductie van onderdelen voor AirPower. Het gaat om het Chinese Luxshare Precision, dat vaker onderdelen voor Apple-opladers maakt. Waaronder de USB-C-lader voor de MacBook en iPad Pro.

Een andere bron binnen Pegatron, een andere vaste leverancier van het bedrijf uit Cupertino, weet te melden dat de productie op 21 januari start en kan zelfs iets vertellen over de technische details. Zo zou de laadmat uit drie verschillende lagen oplaadspoelen bestaan. Dat moet ervoor zorgen dat je een iPhone, Apple Watch of AirPods overal op de mat kunt neerleggen om deze op te laden. Nu is de vraag of we de AirPods 2 tegelijkertijd met de AirPower kunnen verwachten. Wij blijven hopen!

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Die gaat dus toch eerder komen dan de Mac Pro 😉

 • Profielfoto
  steveb

  Due titel. Dejavu 2018. 2017

 • Profielfoto
  xaddict

  Jullie hebben steeds vaker in jullie artikelen. Losse zinnen. Die niet kloppen

  “Die in 2017 al werd aangekondigd, trouwens.”