Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 28 januari 2019
Leestijd: 2 minuten

Kuo: ‘zwaar weer voor iPhone snel weer voorbij’

Apple analist Ming-Chi Kuo was één van de eersten die de terugval in iPhone verkopen voorspelde. Volgend zijn laatste ‘voorspelling’ echter, is het ergste na het eerste kwartaal van 2019 alweer voorbij.

Kuo, die de daling in de verkoop van zo’n 20% al voorspelde, schreef dit voornamelijk aan de lage vraag naar de iPhone in China toe. Deze daling werd pas veel later door Apple zelf bevestigd. Als we Kuo moeten geloven, zijn de analisten en de markt in het algemeen echter te pessimistisch.

‘Ergste heeft Apple alweer achter zich’

Volgens een rapport dat website MacRumors in handen kreeg, lijkt Kuo te geloven dat het ergste snel voorbij zou zijn.

We handhaven onze voorspelling van 188-192 miljoen iPhones voor 2019. Wij zijn van mening dat de negatieve risico’s van aandelenkoersen voor de toevoerketen van Apple en iPhone op de korte termijn beperkt zijn. Dat komt omdat de iPhone-zendingen van het tweede kwartaal 2019 waarschijnlijk beter zullen zijn dan de verwachtingen in de markt.

 

Handelsoorlog tussen China en de VS en Qualcomm

Als oorzaak waarom de iPhone op dit moment niet zo goed verkoopt als gewenst zou zijn, geeft Kuo twee redenen. Allereerst is dat de handelsoorlog tussen de VS en China. Volgens diverse nieuwsberichten heeft dit Chinese klanten ertoe aangezet om Apple informeel te boycotten. Sommige bedrijven stimuleerden hun werknemers zelfs om lokale merken te kopen in plaats van Apple.

Ook de ruzie tussen Apple en Qualcomm, die resulteerde in een verbod op de verkoop van iPhones in China, droeg bij aan de daling in de verkopen.

Ming-Chi Kuo gelooft echter dat, zolang de handelsoorlog tussen beide landen niet verslechterd, we verbeteringen gaan zien in de tweede helft van 2019. Hij bedoeld daarmee dat het aantal verkochte iPhones weer vergelijkbaar zal zijn met de tweede helft van 2018. Of dat waar is of niet, zullen we moeten afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Kuo: ‘zwaar weer voor iPhone snel weer voorbij’
Sluiten