Snel op de markt? ‘Massaproductie AirPower eindelijk gestart’

Door: Night - 19 reacties

Apple presenteerde in 2017 zijn eigen draadloze 3-in-1-lader genaamd AirPower. De verkoopstart werd echter steeds uitgesteld. Apple zweeg over de oorzaak, maar al snel bleer dat er veel problemen zoals oververhitting waren. Toch lijkt dit niet te resulteren in een roemloze ondergang.

Volgens diverse bronnen binnen Apple’s productieketen is de massaproductie van AirPower inmiddels gestart. De draadloze laadmat die de iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijk kan laden, kan daarom nog begin 2019 op de markt komen.

‘Massaproductie bij twee Apple-leveranciers’

Volgens de Amerikaanse website ChargerLab is een van Apple’s vaste leveranciers gestart met de massaproductie van onderdelen voor AirPower. Het gaat om het Chinese Luxshare Precision, dat vaker onderdelen voor Apple-opladers maakt. Bijvoorbeeld de USB-C-lader voor de MacBook en iPad Pro.

Een andere bron binnen Pegatron, ook een leverancier van Apple, zegt dat de productie op 21 januari start en heeft ook wat technische details. De 3-in-1-lader zou uit drie lagen met oplaadspoelen bestaan. Dat moet ervoor zorgen dat je een iPhone, Apple Watch of AirPods overal op de mat neer kunt leggen en dat het opladen snel begint.

Prijs AirPower

Als deze geruchten kloppen, is de kans dus groot dat AirPower nog in de eerste helft van 2019 verkrijgbaar zal zijn. Wat de handige gadget gaat kosten, is nog niet bekend. In eerste instantie was er sprake van een prijs van 99 dollar (omgerekend 109 euro). Latere berichten spreken echter van een aanzienlijk hoger bedrag. De doorgaans betrouwbare Bloomberg-reporter Mark Gurman verwacht van een prijs van 150 dollar, omgerekend 169 euro. Apple kennende klinkt dat laatste aannemelijker. Zou jij € 169,- willen neertellen voor deze draadloze 3-in-1-lader van Apple? Laat het weten in de reacties hieronder.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Deze mag gerust
  1. Gratis geleverd Worden als back to school actie
  2. in de voet van de iMac ingebouwd worden. En in de volgende macpro (/Mac mini)
  schermen
  3. Goedkoper. Ik kocht net een stand voor in de auto die ook draadloos kan laden voor €40
  Laat dat nu net de enige nuttige plaats zijn voor draadloos laden

 • Profielfoto
  KarelWillem

  steveb op 13 januari 2019 09:42
  3. Goedkoper. Ik kocht net een stand voor in de auto die ook draadloos kan laden voor €40…

  Je koopt letterlijk voor 5 euro een draadloze stand voor in je auto. Maar dat is niet helemaal het punt. Want daar kun je de Watch niet mee opladen. Laat staan drie (totaal verschillende) apparaten tegelijk.

 • Profielfoto
  steveb

  Laat ons hopen dat het nu eindelijk eens vlot gaat. Zodat we een event krijgen in de lente.
  Mac pro
  Apple cinema display (10 k) met face id, en build in Apple tv en airpower

  Thunderbold 3 is al 4 jaar oud … tijd voor opvolging?

 • Profielfoto
  Shmoo

  steveb op 13 januari 2019 09:42
  Deze mag gerust
  1. Gratis geleverd Worden als back to school actie

  Ja want je wilt natuurlijk niet dat studenten, die het al niet breed hebben, zich verhangen aan de kabeltjes van iets te luxe producten. 🙂

 • Profielfoto
  Harley

  steveb op 13 januari 2019 10:02

  Apple cinema display (10 k) met face id, en build in Apple tv en airpower

   

  Die lust ik ook wel

 • Profielfoto
  sling

  Voor dat geld maak ik wel gebruik van de stekkertjes. Ben ik toch al jaren aan gewend. En voor mijn iWatch gebruik ik al een draadloze oplader. Heeft ook een toegevoegde waarde vanwege de wekkermodus.

 • Profielfoto
  sling

  Was niet de vraag. Maar waar ik op wacht zijn nieuwe AirPods die gebruikt kunnen worden bij de AppleTV en Dolby Atmos ondersteunen.

 • Profielfoto
  Loyd

  Heb zo’n ding van de Hema op mn nachtkastje staan sinds kort. Kosten 12 euro😂

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Kabels werken prima en op luchthavens en nog duizenden andere plekken ga ik echt niet mijn matje uitrollen.

 • Profielfoto
  Melle

  Ga ik toch kopen, zeker met nieuwe AirPods waar ik echt op zit te wachten. Stom eigenlijk, mijn vorige kwijt geraakt en dacht dat ze sneller gingen komen, maar mis ze nu al meer dan drie maand en had de ‘oude’ beter onmiddellijk teruggekocht….
  Ik gebruik nu terug oortjes met kavel om te bellen en muziek te luisteren op fiets en trein en ik kom echt slecht van die kabels…

  Eens je AirPods ben gewend, snap je echt niet meer hoe je ooit die kabels aanvaardbaar vond.

  #luxeoplossingvoorluxeproblemen

  Maar ik hou nu eenmaal van helder top werkende machinerie met zo weinig mogelijk zorgen en gedoe.

 • Profielfoto
  FreBo

  Alexander Henket op 13 januari 2019 15:35
  Kabels werken prima en op luchthavens en nog duizenden andere plekken ga ik echt niet mijn matje uitrollen.

  Je kan onnozele praat verkopen zoveel je wilt. Producten zoals draadloos opladen zijn gemaakt om thuis te gebruiken en niet op luchthavens en dergelijke.

 • Profielfoto
  FreBo

  Loyd op 13 januari 2019 13:51
  Heb zo’n ding van de Hema op mn nachtkastje staan sinds kort. Kosten 12 euro😂

  Opgelet met die dingen van Hema. Ik zelf heb er al 2 gehad van Hema en ze zijn na paar weken gebruik uitgebrand. Dan toch liever iets meer betalen. Momenteel gebruik ik de draadloze van Belkin van 39€. Deze laad sneller op als de draad en laad ook op met hoesje rond de iPhone.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Je kan onnozele praat verkopen zoveel je wilt. Producten zoals draadloos opladen zijn gemaakt om thuis te gebruiken en niet op luchthavens en dergelijke.

  Waar staat dat, of heb je dat gelezen/gehoord?

   

  Wel gek dat een bedrijf als BMW dan allemaal van die draadloze matjes in hun dashboard consoles stoppen. En de NS in Engeland voor hun eersteklas reizigers dit soort laadpunten maken in de trein.

 • Profielfoto
  Melle

  Ah, laat ze maar. Uiteraard bestaat binnen 10 jaar helemaal geen oplaadkabels meer, my two cents.

 • Profielfoto
  koen

  Zo een oplaadmatje lijkt me wel iets voor mij na een lang weekend.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik snap oplaadmatjes niet zo goed. Ze zijn erg lelijk. Ik heb er een in mijn nachtkastje ingebouwd, maar die zie je (helaas, niet de kabel overigens). Verder pak ik wel een kabeltje, die zit vrij onzichtbaar in de bank weggestopt met 2 meter.

  Liefst wil je dit onzichtbaar in je tafel, salontafel, bureau, voeten van dingen (iMac ofzo). En meer dan 50 euro heb ik er helemaal niet voor over!

 • Profielfoto
  farl4web

  Voor op nachtkastje lijkt het me wel ideaal, vooral als je meerdere apparaten hebt die tegelijk kunnen worden opgeladen. Voor het slapen gewoon alles op het matje leggen, geen kabels meer in het zicht.

 • Profielfoto
  denisvr

  Ik hou het wel bij mijn Mophie draadloze oplader voor mijn XS max en mijn huidige AirPods laad ik we met een kabeltje op net als mij Apple watch 3, heb telefoon toch nooit naast mijn bed liggen en mij Apple watch juist wel s’nachts dus de combi van alle drie gadgets op de zelfde plek opladen ga ik toch nooit van mijn leven doen.

 • Profielfoto
  RV

  Airpods draadloos opladen, wat een onzin. De airpods gaat met de case 24 uur mee, ik laad mijn Airpods 1 keer in 1,5 week op… dan leg ik de airpods wel ff 2 uur aan de kabel. Hoevaak komt het daadwerkelijk voor de je 3 apparaten tegelijk oplaad? Mijn iphone en mijn apple watch. Daar zijn veel goedkoperen alternatieven voor