Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 januari 2019
Leestijd: 2 minuten

Actiecomité: “Enorme kansen voor XS4ALL als kabelprovider”

KPN gaat zijn submerken ontmantelen en voor Telfort is het einde snel in zicht. XS4ALL geeft echter niet zonder strijd op. Er is een actiecomité opgericht voor het behoud van de provider. Er volgde een massaal ondertekende petitie en een actieavond in de Amsterdamse waag. Nu zijn er nieuwe plannen.

Dat vertelt Kirsten Verdel, initiatiefnemer van de actie aan OMT. Het actiecomité is van mening dat de provider een perfecte mix van zakelijkheid en idealisme heeft. Er wordt winst gemaakt en er zijn enorme kansen voor XS4ALL als kabelprovider.

XS4ALL op de kabel

Verdel: “Er zijn de afgelopen jaren ongeveer 60.000 klanten weggegaan bij XS4ALL als gevolg van de lage snelheid die ADSL biedt. Ze zitten nu allemaal bij Ziggo, maar een deel wil wel terug. Veel klanten hebben ook een pack genomen waardoor ze hun e-mailadres bij de provider behouden hebben. Er zijn veel klanten die best terug willen komen. Ze zijn tegen heug en meug vertrokken, maar konden niet anders.”

Volgens de actievoerders biedt de kabel een prima kans. Onlangs werd na een lange, juridische strijd besloten dat Ziggo concurrentie moet toelaten op de kabel. “KPN mag daar wegens concurrentiebeding waarschijnlijk niet op. Op het moment dat XS4ALL door KPN op afstand gezet zou worden, kan die kabelmarkt wel gepakt worden. Het is niet makkelijk, maar wat kun je nou beter doen? Die kabelmarkt pakken, met meer klanten erbij en je grootste concurrent pesten, of een langzame leegloop aanzien.”

KPN voelt er weinig voor

Het actiecomité heeft KPN tijdens een gesprek nadrukkelijk gevraagd deze case te onderzoeken, maar voelt er weinig voor, vertelt Verdel. “Ze willen XS4ALL ook niet verkopen, omdat ze niet hun eigen concurrentie willen organiseren en ze zien dat XS4ALL een erg sterk merk is.” Toch broedt de groep op het oprichten van een alternatief met de waarden en service van XS4ALL. Die plannen zijn nog niet erg concreet, maar er wordt wel over nagedacht.

KPN benadrukte eerder al dat klanten van XS4ALL zich geen zorgen hoeven te maken. De provider wil “de dienstverlening sterk verbeteren door de goede eigenschappen van XS4ALL voor een bredere groep klanten beschikbaar te maken.” Hoe dat er concreet uit gaat ziet, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Actiecomité: “Enorme kansen voor XS4ALL als kabelprovider”
Sluiten