5 redenen om (niet) voor Apple’s Smart Battery Case te kiezen

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Er zijn een boel hoesjes met batterij voor je iPhone te koop. Apple heeft ook een eigen zogenoemde Smart Battery Case, maar moet je voor een goedkope battery case gaan of toch die van Apple nemen? Hier zijn vijf redenen om (niet) voor de Apple Smart Battery Case te kiezen.

Smart Battery Case opladen via Lightning

Een battery case is er natuurlijk om je iPhone op te laden, maar de case zelf zal ook opgeladen moeten worden. Apple’s case is een van de weinige hoesjes met accu die ook via Lightning opgeladen kan worden, net als je iPhone. Zo hoef je geen extra kabel aan te schaffen of aan het meebrengen van een extra kabel te denken. Alternatieven moeten vaak via MicroUSB opgeladen worden.

Ondersteuning voor draadloos opladen

Apple’s Smart Battery Case heeft ook ondersteuning voor draadloos laden. Dat is zeldzaam. Andere hoesjes blokkeren vaak niet alleen het draadloos laden van je telefoon, maar kunnen ook alleen met een kabel opgeladen worden. Met die van Apple kan je toestel altijd opgeladen worden. Of dat nu via een Lightning-kabel of op een draadloze lader is.

(Alleen de case voor de iPhone XS/XS (Max) en XR ondersteunt draadloos laden. Die voor de iPhone 6/6s en 7 niet)

Gebruiksgemak en ondersteuning in iOS

De hoes van Apple is de enige met directe ondersteuning in iOS. Dat wil zeggen dat je vanaf het lockscherm of berichtenscherm op je iPhone kunt zien hoe vol de case nog is. Het staat direct onder hoe vol de batterij van je toestel zelf is.

Je iPhone weet bovendien dat hij in de case zit en niet op een lader is aangesloten. Daardoor worden geen zware taken zoals het indexeren van foto’s of maken van een back-up naar iCloud gestart. Bij een case van een andere fabrikant is dat wel zo, want de iPhone kan geen onderscheid maken tussen een battery case en aangesloten zijn op de lader. Het gebruiksgemak gaat verder: de hoes van Apple hoeft niet handmatig in- en uitgeschakeld te worden. Hij zal zorgen dat je toestel altijd vol is en als de case leeg is, begint de accu van je iPhone pas te werken.

Apple Smart Battery Case iPhone
Klik/tap voor groter.

Weinig capaciteit voor je euro

Zoals alles bij Apple komt gebruiksgemak met een prijs. De Smart Battery Case kost € 119,- (iPhone 6/6s/7) of € 149,- (XS/XS Max/XR) en dat is in veel gevallen duurder dan een variant van een ander merk. Als je maximale capaciteit voor je euro wil hebben, is dit geen goede koop.

Om te zorgen dat je toestel niet al te veel op de “Klokkenluider van de Notre Dame” lijkt, heeft de Smart Battery Case ook geen enorm grote accu. Apple meldt nergens de capaciteit in mAh, maar we hoe lang je toestel extra meegaat met de case. Dit zijn de cijfers:

 • iPhone 6: 11 uur extra gesprekstijd, 7 uur extra internetgebruik en 9 uur extra video afspelen.
 • iPhone 6s: 11 uur extra gesprekstijd, 8 uur extra internetgebruik en 9 uur extra video afspelen.
 • iPhone 7: 12 uur extra gesprekstijd, 10 uur extra internetgebruik en 13 uur extra video afspelen.
 • iPhone XS: 13 uur extra gesprekstijd, 9 uur extra internetgebruik en 11 uur extra video afspelen.
 • iPhone XS Max: 12 uur extra gesprekstijd, 7 uur extra internetgebruik en 10 uur extra video afspelen.
 • iPhone XR: 14 uur extra gesprekstijd, 7 uur extra internetgebruik en 11 uur extra video afspelen.

Stofjesmagneet en slijtage

Als je graag hebt dat je accessoires er op dag 365 van gebruik nog zo uitzien als op de eerste dag, heb je aan Apple’s Battery Case een slechte koop. De witte variant verkleurt erg snel, vooral als je ‘m vaak in de broekzak van jeans bewaart. Het zal dan een bijzonder wit/blauw kleurtje worden. De zwarte variant is een stofjesmagneet en zal snel grijs zien van de stofjes die aan het siliconen materiaal gaan hechten.

Apple Smart Battery Case iPhone XS
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Frans

  Reden 6, het uiterlijk.

  Kwestie van smaak misschien, maar ik vind het ding oer-lelijk! Maakt je iPhone ook dikker en zwaarder.

  Ik zou liever een los battery pack bij me dragen, voor het geval de ingebouwde accu het niet de hele dag vol houdt, dan permanent zo’n lelijk ding om m’n iPhone hebben.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Reden 6 – mensen zijn net klaar met lachen om de vorige generatie. 😁

   

  Iets dat ik wel interessant vind aan deze generatie. Het is minder een gezwel op de telefoon. Volgens mij is die dikke onderkant best handig om je telefoon goed vast te kunnen houden. Dan heb je tenminste weer iets solide in je handen na 8 jaar alles dunner, platter en lichter maken.

 • Profielfoto
  Rtoonen

  Jarenlang gebruik met mijn 6S. Telefoon is wel een stuk zwaarder, maar ligt wel lekker in de hand. De integratie met IOS gaf mij de doorslag. Uiterlijk kan me echt niks schelen.

 • Profielfoto
  tjerk

  Lillik!

 • Profielfoto
  schimanski70

  Heb hem op de 6 en de 7 nu, hij is superhandig als je wat langer geen oplaadmogelijkheid hebt, of wanneer je wat lang wilt filmen ofzo!!

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Nergens (NERGENS) wordt nog gesproken over iPhone X. 🤔

 • Profielfoto
  Frans

  Shmoo op 20 januari 2019 16:21
  Iets dat ik wel interessant vind aan deze generatie. Het is minder een gezwel op de telefoon. Volgens mij is die dikke onderkant best handig om je telefoon goed vast te kunnen houden. Dan heb je tenminste weer iets solide in je handen na 8 jaar alles dunner, platter en lichter maken.

  Waarom dan niet die iPhone zelf dikker, ronder en zwaarder maken. iPhone XL en XXL, kom maar op!;-)

   

 • Profielfoto
  cheque

  Wat een rare artikelen toch iedere keer, in mijn BMW ga ik toch echt geen accessoires van Skoda plaatsen. Zo blijf ik dus gewoon Apple accessoires gebruiken.

 • Profielfoto
  Bart119

  cheque op 20 januari 2019 23:37
  Wat een rare artikelen toch iedere keer, in mijn BMW ga ik toch echt geen accessoires van Skoda plaatsen. Zo blijf ik dus gewoon Apple accessoires gebruiken.

  Maar je kan op je BMW wel een fietsenrek van Thule plaatsen – en de banden die eronder zitten zijn van Continental of weet ik veel welk merk;)

  on topic: het zal wel best goed werken, maar het ziet er totaal niet uit. Al vermoed ik dat de koper van deze battery case hier totaal niet van wakker gaat liggen.

 • Profielfoto
  iDeMi

  De low-power mode op mijn XS werkt erg goed. Zelfs beter dan op mijn vorige 6S. Twee dagen haal ik makkelijk op deze manier. Dus ik zie geen reden voor zo’n dikke bult op mijn telefoon.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik zie ook vooral geen reden meer om nog batterij cases te gebruiken. Sinds mijn X kom ik ook altijd makkelijk de dag door, en snachts altijd draadloos opladen. Heerlijk op dat kabeltje niet meer te moeten in prielen in het donker.

  Voor mensen met echt een giga verbruiksprofiel per dag, vb. Continu filmen ofzo, is het mss wel handig…

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik heb 3 verschillende batterijhoesjes geprobeerd waaronder die van Apple, Mophie en een onbekend merk.

  Veel mensen hebben behoefte aan meer accu-capaciteit. Als Apple dat weet, maak dat dan een prioriteit bij de ontwikkeling van het product. Het is best bedenkelijk dat hetzelfde bedrijf een neven-product verkoopt omdat ze het niet willen oplossen in het hoofd-product. Dan kun je zeggen dat we allemaal het liefst een dunne telefoon willen maar dat is meer wat aangeboden wordt dan dat daar ooit klachten over waren van klanten. Niemand klaagde ooit over de dikte van de 3110.

  Het klopt dat de accu-hoes van Apple met de Lightning-connector werkt wat fijn is als je ook de airbuds van Apple gebruikt. Gebruik je geen hoofdtelefoon dan is dat geen voordeel. Gebruik je een andere hoofdtelefoon of oortjes dan is het waarschijnlijk prettiger om bijvoorbeeld de Mophie te hebben met micro-usb omdat je dan maar 1 kabeltje nodig hebt.

  Qi (draadloos) opladen is prettig maar ik heb de indruk dat de Mophie sneller kan laden dan de accuhoes van Apple. Ze doen er ongeveer even lang over maar de capaciteit van de Mophie is veel meer. Daarbij voeg je met de Mophie Qi laden toe aan de iPhone 7.

  Niet in het artikel maar in mijn beleving beïnvloed een accuhoes het bereik van de telefoon negatief. De Mophie nog iets meer dan de Apple-hoes maar zonder hoes lijkt het bereik overal net iets beter. Heb je nooit klachten dan is er niets aan de hand. Mocht je toch al vaak op het randje zitten met bereik dan helpt een oplaadbare hoes niet.

  Bediening van de accu is bij de Apple-hoes automatisch (je kunt zelf niets doen) en bij de Mophie kun je zelf bepalen wanneer je de extra capaciteit aan zet of dat je deze altijd aan hebt staan zoals bij de Apple-hoes. Persoonlijk ben ik voorstander van de eigen keus zodat je je hoes ook aan een ander kunt lenen om even kort te laden. De Apple-hoes maakt altijd de extra accu eerst leeg. Daarbij laat de Mophie met lampjes zien hoeveel de accu gevuld is zonder dat je daarvoor de iPhone nodig hebt en aan moet zetten zoals bij de Apple-hoes.

  Verder gaat het ook niet over bescherming in het artikel. Een hoes heb je meestal om je telefoon ook te beschermen. De Mophie is best bulky maar geeft zeker door de opstaande rand behoorlijk veel bescherming. Ook na veel intensief gebruik en vallen blijft de batterij prima werken. De Apple-hoes geeft ook bescherming maar een stuk minder. De Apple-hoes is ook minimaler en aan de voorkant mooier. Aan de achterkant is de Apple-hoes een gedrocht. De nieuwe iets minder dan de oude maar nog steeds ziet het er niet uit.

  Weinig info over de merkloze concurrent maar dat is bewust omdat deze het op alle punten aflegt tegen zowel de variant van Apple als Mophie. Op de doos meer capaciteit maar in gebruik valt het tegen. Bescherming van de telefoon minder goed. Mobiel bereik minder goed. Het enige voordeel was dat het de goedkoopste van de 3 was. Uiteindelijk vertrouwde ik het niet voldoende omdat ik mijn telefoon vaak in mijn broekzak heb. Mocht hij ontploffen dan is verhaal halen een stuk lastiger dan bij Apple of Mophie.

   

   

 • Profielfoto
  Loyd

  De samenwerking in IOS is inderdaad wel een groot pluspunt, maar het uiterlijk is toch echt een dealbreaker. Mocht ik er eentje nodig hebben dan zou het de Mophie worden. Maar met een volle batterij doe ik twee dagen op de Xr, dus nu niet aan de orde.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ja wel typisch dat er geen voor de iPhone X is eigenlijk.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  cheque op 20 januari 2019 23:37
  Wat een rare artikelen toch iedere keer, in mijn BMW ga ik toch echt geen accessoires van Skoda plaatsen….

  Je BMW is werkelijk helemaal afgeladen met spullen die niet van BMW zelf zijn. Sterker nog; er zullen meer onderdelen NIET door BMW ontwikkeld zijn, dan WEL.

 • Profielfoto
  DaniMol

  recoiller op 21 januari 2019 09:31
  Ik heb 3 verschillende batterijhoesjes geprobeerd waaronder die van Apple, Mophie en een onbekend merk.

  Veel mensen hebben behoefte aan meer accu-capaciteit. Als Apple dat weet, maak dat dan een prioriteit bij de ontwikkeling van het product. Het is best bedenkelijk dat hetzelfde bedrijf een neven-product verkoopt omdat ze het niet willen oplossen in het hoofd-product. Dan kun je zeggen dat we allemaal het liefst een dunne telefoon willen maar dat is meer wat aangeboden wordt dan dat daar ooit klachten over waren van klanten. Niemand klaagde ooit over de dikte van de 3110.

  Het klopt dat de accu-hoes van Apple met de Lightning-connector werkt wat fijn is als je ook de airbuds van Apple gebruikt. Gebruik je geen hoofdtelefoon dan is dat geen voordeel. Gebruik je een andere hoofdtelefoon of oortjes dan is het waarschijnlijk prettiger om bijvoorbeeld de Mophie te hebben met micro-usb omdat je dan maar 1 kabeltje nodig hebt.

  Qi (draadloos) opladen is prettig maar ik heb de indruk dat de Mophie sneller kan laden dan de accuhoes van Apple. Ze doen er ongeveer even lang over maar de capaciteit van de Mophie is veel meer. Daarbij voeg je met de Mophie Qi laden toe aan de iPhone 7.

  Niet in het artikel maar in mijn beleving beïnvloed een accuhoes het bereik van de telefoon negatief. De Mophie nog iets meer dan de Apple-hoes maar zonder hoes lijkt het bereik overal net iets beter. Heb je nooit klachten dan is er niets aan de hand. Mocht je toch al vaak op het randje zitten met bereik dan helpt een oplaadbare hoes niet.

  Bediening van de accu is bij de Apple-hoes automatisch (je kunt zelf niets doen) en bij de Mophie kun je zelf bepalen wanneer je de extra capaciteit aan zet of dat je deze altijd aan hebt staan zoals bij de Apple-hoes. Persoonlijk ben ik voorstander van de eigen keus zodat je je hoes ook aan een ander kunt lenen om even kort te laden. De Apple-hoes maakt altijd de extra accu eerst leeg. Daarbij laat de Mophie met lampjes zien hoeveel de accu gevuld is zonder dat je daarvoor de iPhone nodig hebt en aan moet zetten zoals bij de Apple-hoes.

  Verder gaat het ook niet over bescherming in het artikel. Een hoes heb je meestal om je telefoon ook te beschermen. De Mophie is best bulky maar geeft zeker door de opstaande rand behoorlijk veel bescherming. Ook na veel intensief gebruik en vallen blijft de batterij prima werken. De Apple-hoes geeft ook bescherming maar een stuk minder. De Apple-hoes is ook minimaler en aan de voorkant mooier. Aan de achterkant is de Apple-hoes een gedrocht. De nieuwe iets minder dan de oude maar nog steeds ziet het er niet uit.

  Weinig info over de merkloze concurrent maar dat is bewust omdat deze het op alle punten aflegt tegen zowel de variant van Apple als Mophie. Op de doos meer capaciteit maar in gebruik valt het tegen. Bescherming van de telefoon minder goed. Mobiel bereik minder goed. Het enige voordeel was dat het de goedkoopste van de 3 was. Uiteindelijk vertrouwde ik het niet voldoende omdat ik mijn telefoon vaak in mijn broekzak heb. Mocht hij ontploffen dan is verhaal halen een stuk lastiger dan bij Apple of Mophie.

   

   

  Goed verhaal, lekker kort

 • Profielfoto
  DaniMol

  Apart dat er geen cases zijn voor de 8 of 8+

  Of de 6+ en 7+