iPhone 2019: ‘grote accu, sneller draadloos laden en meer’

Door: Raymon Mens - 9 reacties
iPhone 2019 geruchten

Het iPhone 2019 (of misschien: iPhone 11, iPhone XI) geruchtenseizoen is geopend en er zijn van die geruchten waar iedereen wel een gat bij in de lucht kan springen. Vandaag horen we precies dat soort berichten uit een niet zo betrouwbare bron. De volgende iPhone zou een grotere accu krijgen, sneller draadloos kunnen laden en meer.

Grotere accu van 4000 mAh

Een betere accuduur is altijd welkom. Die van voornamelijk de iPhone XR stelt dit jaar niet teleur, maar naar verluidt gaat Apple met de iPhone 2019 voor een significant grotere accu. De batterij van het toestel zou een capaciteit van 4000 mAh krijgen.

Het gaat dan waarschijnlijk om de grootste iPhone van 6,5-inch. In een kleiner model zou een batterij met deze capaciteit namelijk niet passen. Ter vergelijking, dit is de capaciteit van de modellen van 2018. iPhone XR: 2942 mAh, iPhone XS: 2658 mAh, iPhone XS Max: 3174 mAh.

Draadloos laden met 15 watt

Op het gebied van draadloos laden loopt Apple eigenlijk een beetje achter. Niet alleen kwam de iPhone-maker laat met ondersteuning voor draadloos laden, het is ook nog eens trager dan bij veel concurrerende toestellen. De iPhone 2019 gaat daar naar verluidt verandering in brengen en ondersteunt draadloos laten met maximaal 15 watt. Ter vergelijking: nu is dat 7,5 watt.

iPhone draadloos laden
Klik/tap voor groter.

Scherm met ProMotion

De technologie ProMotion kun je kennen van de iPad Pro en komt naar verluidt ook naar de iPhone 2019. Dit is Apple’s naam voor schermen met een verversingsfrequentie die hoger is dan 60Hz (frames per seconde). De iPad Pro heeft een scherm dat maximaal beelden met 120Hz kan tonen, maar doet dat niet altijd. ProMotion zorgt ervoor dat de hoge verversingsfrequentie alleen gebruikt wordt als het echt nodig is. Bijvoorbeeld bij Virtual Reality, games of video. Bij het sturen van een bericht zal het aantal Hz niet omhoog gaan.

Twijfelachtige geruchten

Deze geruchten komen uit een bron die op zijn minst twijfelachtig te noemen is, namelijk het Chinese Twitter-equivalent Weibo. Veel medewerkers van Apple’s onderaannemers zijn geregistreerd op Weibo en posten onder een alias wel eens betrouwbare informatie. Toch is het onmogelijk om te weten waar de informatie precies vandaan komt, dus neem het met een korrel zout.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Absrnd

  Mooi artikel…

   

  Update: The alleged 2019 iPhone details posted on Weibo appear to be fake and just a rehash of a mobile leaker’s iPhone wishlist shared via Twitter on January 10.

 • Profielfoto
  Absrnd

  Was vergeten te melden, dat dit artikel al tot Fake bestempeld was ruim voordat jullie het geplaatst hebben,

  dus het excuus dat jullie eerst wat achtergrond info zoeken, (wegens het plaatsen 2 dagen na de algemene media) alvorens een artikel te plaatsen is ook al BS:)

 • Profielfoto
  NTT

  Fictie.

 • Profielfoto
  queenfan

  Ik zie hier twee die toegevoegd kunnen worden aan de redactieteam.

 • Profielfoto
  Chytin

  Ik ben benieuwd of door de mindere iPhone XS/XR verkopen Apple terug naar tekentafel is gegaan om extra features aan de iPhone 2019 gaat toevoegen en de prijs toch nog laag houden (voor Apple begrippen).

  Ben erg blij met de iPhone XS Max maar er zitten geen wereldschokkende features a la Retina display en Touch/Face id in. Het borduurt op bestaande features en dingen die al op andere telefoons al zijn (draadloos bellen). Tim en de zijnen moeten nu hun spierballen tonen.

 • Profielfoto
  samplex

  Ja deze site kopieert alles van macrumors/9to5mac en enige wat ze doen is vertalen naar het Nederlands helaas.

 • Profielfoto
  killerhvo

  How about:
  – < 5 inch scherm formaat optie
  – Alle flagship functionaliteit (snelste Ax, meeste RAM, beste camera, OLED, 512GB, 3D touch, enz.) ook in dit formaat toestel
  – TouchID in fysieke homebutton (voorkeur) of scherm
  – Aluminum/stalen achterkant, laat glazen achterkant t.b.v. draadloos laden maar zitten.
  – En idd ProMotion

  DAN zal ik voor het eerst sinds de iPhone 5S bereid zijn een flagship iPhone te kopen en bereid zijn €999 te betalen. Omdat ik sinds de 5S continue wordt gedwongen om voor een groter schermformaat te kiezen als ik de latest-and-greatest aan functionaliteit wil. En sinds de komst van de X-lijn ook gedwongen aan de FaceID moet wil ik de latest-and-greatest aan functionaliteit.

  Aan potentiële naysayers op mijn wishlist. Ik vraag niet om de huidige line-up te vervangen door, maar aan te vullen met een toestel die aan bovenstaande voldoet.

 • Profielfoto
  KR1275

  Verversingsfrequentie is niet hetzelfde als frames per second.

 • Profielfoto
  interFACE

  samplex op 18 januari 2019 21:50
  Ja deze site kopieert alles van macrumors/9to5mac en enige wat ze doen is vertalen naar het Nederlands helaas.

  In slordig Nederlands welteverstaan.