Gerucht: iPad mini 5 en iPad 7 komen in de lente

Door: Raymon Mens - 3 reacties
iPad 9,7-inch

Ben je toe aan een nieuwe iPad? Dan is het misschien beter om tot maart te wachten. De kans is namelijk groot dat Apple dan nieuwe tablets presenteert. Volgens een nieuw gerucht uit Apple’s leveranciersketen is de massa­productie van een nieuwe 9,7-inch iPad 7(e generatie) en iPad mini 5 gestart.

Het bericht komt van DigiTimes, dat uitstekende connecties heeft met productiepartners van Apple in Azië. De Taiwanese bronnen sluiten zich daarmee aan bij eerdere geruchten van de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo. Eerder zagen we al een gelekte foto van de nieuwe tablets.

Apple-event eind maart?

De afgelopen jaren heeft Apple steeds een event met productlanceringen in maart gehouden. In 2018 zagen we daar een nieuwe 9,7-inch iPad die voor het eerst ondersteuning voor de Apple Pencil had. Apple verlaagde de prijs bovendien iets, waardoor het de goedkoopste nieuwe iPad ooit werd. Ook Logitech haakte aan en kwam met een goedkope variant op de Apple Pencil genaamd de Logitech Crayon. Aanvankelijk was dit digitale potlood alleen voor onderwijsinstellingen beschikbaar, maar nu kan iedereen ‘m kopen.

Tim Cook WWDC 2018

Vernieuwingen iPad 7 en iPad mini 5

Dit jaar wordt naast een kleine vernieuwing aan de 9,7-inch iPad ook een iPad mini 5 verwacht. De kleinste tablet heeft al sinds 2015 geen vernieuwing meer gehad, maar wordt nog steeds verkocht.

Helaas heeft DigiTimes weinig technische details, maar je kunt in ieder geval een nieuwe en snellere chip in de kleinste verwachten. De chip in de iPad mini 4 is stamt namelijk uit 2014 en is aan vernieuwing toe. Of de kleinste tablet van Apple ook ondersteuning krijgt voor de Apple Pencil is nog onduidelijk, maar het zou zomaar kunnen. Bevestiging in maart. (Zie ook → Deze Apple-aankondigingen verwachten we in 2019)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Domtoren

  Kom maar door met die iPad mini. De mijne is hard aan vervanging toe en ik heb een sterke voorkeur voor de kleinere maat.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Met een iPad mini wil ik nog wel eens denken over een ‘nieuwe overstap’ van Android tablet naar Apple iPad. Maar alleen voor de tablet dan hè! .;)

 • Profielfoto
  Robin Verbeek

  Misschien maar wachten tot maart om mijn iPad te upgraden. Steeds meer en meer apps bieden geen ondersteuning meer voor de laatste OS-versie die mijn iPad aankan (9.3).