iOS 12.1.3 lost problemen met foto’s delen en meer op

Door: Raymon Mens - 5 reacties
Afbeelding: OMT/Marijn van der Werf

Apple heeft dinsdagavond iOS 12.1.3 voor iPhone, iPad en iPod Touch uitgebracht. Het is een kleine update die zich vooral richt op het oplossen van een aantal bugs. De vervelendste was ongetwijfeld dat foto’s bij het delen soms ongewenste vervorming in de vorm van strepen kregen.

Bezitters van een iPad Pro 2018 die externe audio-apparaten gebruiken, zullen blij zijn met deze update. Een probleem dat voor vervorming bij het aansluiten van een audio-interface zorgde, is oplost. Ook is een bug die de verbinding met CarPlay soms verbrak geplet.

iOS 12.1.3 bevat meer dan bugfixes

Wij adviseren je zo snel mogelijk te updaten. iOS 12.1.3 lost namelijk ook een aantal beveiligingsproblemen op. Onder andere een probleem waardoor kwaadwillenden met behulp van Safari uit de sandbox van iOS kon breken. Ook de mogelijkheid die het kwaadwillenden mogelijk maakte om een FaceTime gesprek te beginnen, is verholpen.

In totaal worden 31 problemen met de beveiliging opgelost. Apple bedankt onder andere het security team van Google’s Project Zero voor het rapporteren van deze problemen.

iOS 12.1.3 update
Klik/tap voor groter.

Je kunt de update zoals altijd installeren via het menu InstellingenAlgemeenSoftware-update. Naast iOS 12.1.3 zijn ook macOS Mojave 10.14.3, watchOS 5.1.3 en tvOS 12.1.2 uitgebracht. Deze updates bevatten voornamelijk onderhuidse bugfixes en verbeteringen in de beveiliging voor Mac, Apple Watch en Apple TV.

(De redactie werkt momenteel deels vanuit een andere tijdzone. Hierdoor zijn nieuwsartikelen mogelijk minder snel dan je van ons mag verwachten. Volgende week zijn we weer op volle sterkte aanwezig in Nederland.)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  McJohn

  Andere tijdzone of niet,… maar we zijn al aan macOS Mojave 10.14.

  :)

 • Profielfoto
  Edwin

  Meteen maar even installeren! Want ik heb inderdaad een probleem met Carplay. Deze maakt vaak geen verbinding. Hopelijk is het hiermee opgelost! (Fingers crossed)

 • Profielfoto
  Sarcas

  Hopelijk doet dit ook wat aan het steeds wegvallen van de 4G dataverbinding. Ontzettend vervelend in de auto.

 • Profielfoto
  McJohn

  @Sarcas, heeft dit grotendeels ook niet te maken met de dekking van 4G waar je op dat ogenblik bent? Ik heb het voor dat ik soms in een stad waar vrij véél mensen zijn, ik soms op 3G terugval. Terwijl je zou denken dat net daar 4G het méést aanwezig zou moeten zijn.

 • Profielfoto
  Sarcas

  @McJohn, nee,, dit is voor de vorige update nooit eerder gebeurd en het is steeds ruwweg op dezelfde plekken. Ik weet dat daar de 4g ontvangst slecht is, of naar een andere mast schakelt. Vroeger haperde de verbinding even maar na die update leek er geen bitje meer doorheen te komen. Vandaag leek goed te gaan, dus goede hoop!