Raymon Mens
Raymon Mens App Store 10 januari 2019

Instagram maakt posten naar meerdere accounts makkelijk

Instagram begon ooit als schattig fotonetwerk, maar draait tegenwoordig veel meer om #influencers en #brands en #spon of #nospon. Logisch dat de focus steeds meer op het beheren van meerdere accounts begint te liggen. Vandaag is de mogelijkheid om een afbeelding of video direct op meerdere accounts te plaatsen toegevoegd.

De functie is vooralsnog alleen aanwezig in de iOS-versie van de app. Het is een uitkomst voor iedereen die meerdere accounts beheert. Voor hen is de tijd van meerdere keren hetzelfde bericht plaatsen voorbij. Er zijn echter ook zorgen over de authenticiteit van het netwerk.

Instagram posten naar meerdere accounts

Het posten naar meerdere accounts werkt heel intuïtief. Je kiest zoals altijd een foto of video en maakt deze op met filters, daarna kun je bij het schrijven van een onderschrift kiezen voor de nieuwe optie “Plaatsen op meerdere accounts”. Het is niet mogelijk om per account een onderschrift op te geven, het is dus echt one size fits all.

Instagram meerdere accounts
Klik/tap voor groter.

Opmaat naar regram?

Geruchten rondom een regram-functie, zoals een retweet functie op Twitter, gaan al jaren rond. Instagram heeft echter steeds benadrukt dit voor hun platform niet gaat werken. Dat heeft deels te maken met voormalig CEO Kevin Systrom, die vond dat het niet bij Instagram paste. Het bedrijf richt zich op authenticiteit en de connectie tussen gebruikers, daar draagt een regram functie niet aan bij.

Inmiddels zijn Systrom en mede-bedenker Mike Krieger weg bij het bedrijf, waardoor de komst van een regram-functie alsnog reëel zou kunnen zijn. Ondanks het feit dat bovenstaande nieuwe feature geen regram functie is, lijkt het wel een eerste stap te zijn. (Zie ook → Oprichters Instagram verlaten Facebook na slepend conflict)

Reageer op artikel:
Instagram maakt posten naar meerdere accounts makkelijk
Sluiten