Bij Huawei wordt tweeten via een iPhone zwaar bestraft

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Dat Apple’s concurrenten wel eens vanaf een iPhone tweeten, is een bekende ‘blunder’ en eigenlijk niet zo’n big deal. Behalve bij de Chinese fabrikant Huawei, want daar worden medewerkers die een iPhone voor publieke communicatie gebruiken zwaar gestraft.

Op het officiële Twitter-account van de fabrikant werd op 1 januari een nieuwjaarswens geplaatst. Je kon het al raden, die werd verzonden via Twitter voor iOS. Natuurlijk gaven fans meteen kritiek en de tweet werd snel verwijderd, maar twee medewerkers zien nu de gevolgen.

‘Schade aan merk Huawei veroorzaakt’

In een interne memo, die ingezien werd door persbureau Reuters, bespreekt Huawei de zaak. De Tweet werd geplaatst door een externe marketeer die wordt niet bestraft. Zijn managers echter wel. Ze krijgen een lagere functie en hun salaris wordt met ruim 5.000 yuan (€ 638) verminderd. Bovendien wordt het salaris van een van de medewerkers een jaar lang bevroren. Geen uitzicht op promotie.

Huawei twitter voor iPhone
Klik/tap voor groter.

Drastische maatregelen. Zeker nu blijkt dat de medewerker die de tweet moest versturen problemen had met de VPN-verbinding op zijn computer en de Tweet noodgedwongen via zijn iPhone moest versturen. In China is Twitter namelijk geblokkeerd en moet een VPN gebruikt worden om het sociale netwerk te benaderen. Toch is de Chinese fabrikant ervan overtuigd dat er flinke schade aan het merk Huawei is veroorzaakt.

In de fout met aanval op camera iPhone

Wij vragen ons af wat de straf voor de medewerker die het een goed idee vond om een met een DSLR-camera gemaakte foto als smartphone-foto te presenteren. Daar werd het Chinese merk in de zomer namelijk op betrapt. (Zie → Goede camera? Samsung en Huawei flessen de boel)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Ik begrijp nooit dat bedrijven dit niet ‘spinnen’ en de aandacht op een positieve manier gebruiken. Op deze manier doen ze zichzelf meer schade aan dan deze kleine fout had gedaan.

 • Profielfoto
  Ruurd

  Ik weet niet hoor. Hoe lang weten we nu wat het Streisand-effect is? Ze trappen er elke keer weer in. En elke keer denk ik man man man wat zijn dat soort bedrijven toch kleinzielig en benepen. Je moet maar niet denken dat de baas er uit vliegt hierom. Die blijven buiten schot.

 • Profielfoto
  thebest07111
 • Profielfoto
  Night

  Eerst Apple bashen bij zo ongeveer elke laatste iPhone introductie, en dan omgekeerd niet tegen zoiets kunnen? Dan laat je je wel heel erg kennen…

 • Profielfoto
  error

  Dat Apple marketing een tweet de deur uit doet over Apple Music via Twitter for Android is absoluut niet hetzelfde. Apple maakt immers ook Apple Music voor Android toestellen. Die tweet gaat niet over iPhones of andere Apple hardware.