Raymon Mens
Raymon Mens Apps 21 januari 2019

Google Maps laat je nu ook indoor navigeren op Schiphol

Navigatie-apps zoals Google Maps wijzen je op steeds meer plaatsen de weg. Tegenwoordig ook in gebouwen, winkelcentra en op luchthavens. De eerste Nederlandse luchthaven is nu in kaart gebracht en de kaarten-app van Google laat je indoor navigeren op Schiphol. Geen overbodige luxe, want de luchthaven is een dorp op zichzelf.

Google Maps bevat al langer een indoor-kaart van Schiphol, maar navigeren was niet mogelijk omdat het in het pand moeilijk bepalen was waar de gebruiker zich nu precies bevindt. Door gebruik te maken van indoor Wi-Fi positionering kan dat nu wel.

Schiphol op Google Maps

Schiphol heeft de gelegenheid aangegrepen om de kaarten voor de luchthaven volledig op te poetsen. Zo zijn zijn onder andere de gates, de securitycontroles, maar ook de balies voor afwijkende bagage of het NEMO science museum nu erg gedetailleerd zichtbaar. Voor winkels en restaurants is niet alleen de route zichtbaar, maar ook openingstijden, recensies en foto’s.

Shiphol Google Maps 001
We zijn later deze week op Schiphol en zullen deze screenshots vervangen door screenshots van tijdens het navigeren – Klik/tap voor groter.

Wanneer Lelystad Airport en Eindhoven Airport toegevoegd worden is nog onduidelijk. Deze luchthavens zijn ook eigendom van de Schiphol Group, maar hebben nog niet de benodigde Wi-Fi-hardware.

Apple Maps was anderhalf jaar eerder

Gebruikers van Apple’s Kaarten-app zullen zich mogelijk nog herinneren van Apple hier in 2017 al mee kwam. Apple was Google dus voor, maar het maakt nu meer uit welke Kaarten-app je voorkeur heeft. Je kunt zowel met die van Apple als Google indoor navigeren.

Reageer op artikel:
Google Maps laat je nu ook indoor navigeren op Schiphol
Sluiten