Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 9 januari 2019

Google Assistant komt ook naar oudere speakers Sonos

Sonos ondersteunt al een tijdje Amazon Alexa op zijn speakers, waaronder de Sonos One en Beam. Daar hebben wij als Nederlanders en Belgen echter vrij weinig aan. Ondersteuning voor Google Assistant, die wél Nederlands spreekt, laat lang op zich wachten. Eind vorig jaar kwam ook nog eens het nieuws dat die ondersteuning werd uitgesteld, terwijl de concurrentie links en rechts wel de slimme assistent ondersteunt.

Gelukkig heeft Google zelf nu goed nieuws. Tijdens CES 2019, ‘s werelds grootste elektronicabeurs, bevestigde de zoekgigant dat Google Assistant naar Sonos-producten komt. Nu horen we je al denken: “Maar dat wisten we toch al lang?” Klopt, maar er is een twist.

Niet alleen Sonos One en Beam

Google houdt het niet bij de nieuwere Sonos One en Beam. De complexe virtuele assistent komt namelijk ook naar oudere speakers van Sonos. Modellen die uitkwamen voor de hele hype rondom slimme speakers begon dus. Dat is prima nieuws voor iedereen die al talloze speakers van het audiomerk in huis heeft en aan de slag willen met slimme speakers. Denk aan het aanzetten van je favoriete album door de naam te noemen, of vragen naar het weer van morgen.

Zowel voor de nieuwere speakers als de oudere modellen geldt dat het nog niet duidelijk is wanneer je de assistent kunt verwachten. Ook wilde Google niet precies zeggen welke oudere speakers dan ondersteuning voor zijn assistent krijgen.

Google Assistant in 2019 beschikbaar

Deze zet past in het bredere plaatje van Sonos. Het is een merk dat liever zijn productlijn uitbreidt dan continu consumenten verplicht een nieuwere versie van hetzelfde product te kopen. Ook is het een mooie goedmaker na het slechte nieuws van een paar maanden geleden. Want vergis je niet: twee jaar geleden beloofde het bedrijf al dat Google Assistant naar zijn speakers zou komen. Na een boel uitstel lijkt het in 2019 dan eindelijk te gaan gebeuren. Er straat trouwens ook een nieuwe speaker op het programma. (Zie ook → Sonos werkt aan extra surround speaker voor Playbar en Playbase)

Reageer op artikel:
Google Assistant komt ook naar oudere speakers Sonos
Sluiten