Groene vingers? Gardena brengt HomeKit naar de tuin

Door: Raymon Mens - 3 reacties
Gardena HomeKit Tuin

Tussen alle aankondigingen op CES 2019 zit ook iets voor iedereen met een tuin. Naast Philips Hue lampen voor buiten, heeft Gardena aangekondigd dat een deel van zijn tuingereedschap binnenkort compatibel is met Apple HomeKit. “Hey Siri, zet de grasmaaier aan”, het wordt realiteit.

HomeKit komt naar apparaten die onder het Gardena Smart System vallen. Ze werken al met een eigen app van de fabrikant, maar krijgen ook ondersteuning voor Apple’s systeem voor een slim huis (en tuin). Het gaat onder andere om grasmaaiers, besproeiing en sensoren.

Software-update Gardena in het voorjaar

De fabrikant belooft een software-update in het voorjaar. Die biedt huidige eigenaars de mogelijkheid om hun systeem eenvoudig te upgraden. Het gaat niet alleen om grasmaaiers, maar ook sprinklers.

HomeKit heeft officieel ondersteuning voor sprinklers, maar niet voor grasmaaiers. Een grasmaaier kan echter wel als schakelaar worden gezien. De commando’s die je kunt geven zijn in- of uitschakelen, maar meer ook niet.

Steeds meer HomeKit-apparaten

Tijdens CES 2019 speelt HomeKit een grote rol. Apple stelt het ecosysteem steeds meer open en diverse televisiefabrikanten haken aan. Onder andere Samsung, LG en Sony haken aan.

Meer CES 2019…

CES 2019
CES 2019 vindt plaats in de week van 7 januari 2019. Benieuwd naar meer aankondigingen? Bekijk ons overzicht met meer nieuwe accessoires en gadgets die eraan komen 🔥

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Wordt toch ondertussen wel tijd dat dit soort nieuws niet meer bijzonder zou moeten zijn…

  Tevens tijd voor Homekit 2.0, zodat we echt ’n slim huis krijgen. Het is allemaal nog best statisch en beperkt.

 • Profielfoto
  Polonium-210

  “Binnenkort met HomeKit” waar heb ik dat toch meer gehoord 🤔

 • Profielfoto
  marco.nl

  Het stukje gras in mijn tuin is een beetje te weinig voor een grasmaaier robot. Maar leuk lijkt me het wel. Hij zou wel lekker prijzig zijn ook