Foto’s hinten naar komst nieuwe iPad mini 5

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Wordt 2019 het jaar waarin de iPad mini eindelijk een vernieuwing ziet? Het lijkt er steeds meer op. De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo zei eerder al dat Apple een nieuw model plant. Nu zijn er foto’s gelekt van wat de iPad mini 5 zou moeten zijn.

De foto’s zijn afkomstig van een Chinese insider en tonen een kleine Apple-tablet die er anders uitziet dan de huidige iPad mini 4.

iPad mini 5 in 2019?

Dat het hier om een nog niet aangekondigde iPad mini gaat, blijkt uit het onderwerp van de achterkant. De iPad mini 4 heeft een dikke band aan de achterkant voor 4G-ontvangst. In het nieuwe model is alleen een dunne lijn te zien, zoals op de iPad Pro. Er zijn ook wat interne verschillen, maar die lijken vrij klein. Helaas is niet te zien welke chip deze tablet gebruikt, want het moederbord is niet aanwezig.

iPad mini 5
Klik/tap voor groter.

Geen nieuw ontwerp

De nieuwe 7,9-inch iPad lijkt geen compleet nieuw ontwerp of Face ID te krijgen. De iPad Pro kreeg afgelopen jaar wel Face ID, dunnere randen en een compleet nieuw ontwerp. Bij de iPad mini lijkt het vooralsnog om kleine uiterlijke aanpassingen en nieuwe hardware te gaan. Dit is in lijn met de weg die Apple volgt met de grotere 9,7-inch iPad.

De iPad mini werd voor het laatst in 2015 vernieuwd en is behoorlijk verouderd. De tablet gebruikt nog een Apple A8-chip die uit 2014 komt. Apple vernieuwt de iPad tegenwoordig in het voorjaar, dus de nieuwe mini komt mogelijk al eind maart op de markt. Fingers crossed.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  Zoals eerder gezegd, Yes please. geweldig apparaat voor installatie’s of als iot controller

  Helaas te duur op het moment zeker in vergelijking met de 9,7 base iPad

 • Profielfoto
  gipsman

  Goed idee om dit ‘bijouke’(=Fransvlaams voor juweeltje) opnieuw te lanceren. De 4 is hier nog altijd ereader, mediahub ( naar homepod, mirroren naar tv) en reisgezelschap (in dikke twelvesouth hoes) . Met de LTE versie kan je ook bellen zonder iPhone als het nodig is. iPhones zitten aan hun max qua formaat en prijs, dus, er is nog ruimte voor de mini, die nog wèl betaalbaar is is.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat moet dat ding gaan kosten dan 250,-

   

 • Profielfoto
  steveb

  Lijkt me een ideaal formaat om in te bouwen in een auto

 • Profielfoto
  Laribij

  Ja graag een nieuwe mini iPad. De grote is net onhandig zoals ik hem gebruik.

 • Profielfoto
  Shmoo

  steveb op 9 januari 2019 12:28
  Lijkt me een ideaal formaat om in te bouwen in een auto

  🤦‍♂️ Hihi… Hartstikke vet in de Opel Kadet!

   

 • Profielfoto
  App69

  gipsman op 9 januari 2019 11:14
  Goed idee om dit ‘bijouke’(=Fransvlaams voor juweeltje) opnieuw te lanceren. De 4 is hier nog altijd ereader, mediahub ( naar homepod, mirroren naar tv) en reisgezelschap (in dikke twelvesouth hoes) . Met de LTE versie kan je ook bellen zonder iPhone als het nodig is. iPhones zitten aan hun max qua formaat en prijs, dus, er is nog ruimte voor de mini, die nog wèl betaalbaar is is.

  Frans/vlaams? Is gewoon Frans woord die in Vlaanderen gebruikt wordt. Zoals er zoveel zijn.

 • Profielfoto
  gipsman

  OK. Fraams dan. 😎