Fortnite: langverwachte ondersteuning voor MFi Bluetooth controllers

Door: Night - 7 reacties
fortnite mfi controller
www.toucharcade.com

Voor liefhebbers van de adventure-game Fortnite is er goed nieuws. Maker Epic Games heeft een grote update uitgebracht voor het spel. Naast een aantal bugfixes is er eindelijk een langverwachte optie toegevoegd aan het spel. Maar er is meer.

Epic Games heeft een belangrijke update uitgebracht voor Fortnite op iOS en Android. De update brengt de app naar versie 7.30 en gaat nu de langverwachte ondersteuning voor Bluetooth-controllers bieden, evenals andere functies en verbeteringen.

Bluetooth Controller

Controller-ondersteuning voor Fortnite op iOS was een van de meest vaak gevraagde functies sinds de lancering vorig jaar. Op iOS betekent dit dat MFi-controllers nu kunnen worden gebruikt om Fortnite op iPhone en iPad te spelen. Epic Games raadt in het bijzonder de controllers van SteelSeries en Gamevice aan. Wanneer een controller is aangesloten, wordt vibratie op de iPhone en iPad automatisch uitgeschakeld.

De Bluetooth controller kan geheel naar wens worden ingesteld. Foto: Toucharcade.com (klik/tap voor groter)

Aanbevolen MFi-controllers voor Fortnite op iOS:

SteelSeries Nimbus – € 59,95 (Apple Store)
SteelSeries Stratus XL – $ 62,90 (Megekko)
Gamevice-controller – € 109,95 (Apple Store)

Nieuwe opties

De update introduceert een nieuw wapen, de Chiller Grenade. De geleide raket in de speelveld-modus heeft daarvoor wel het veld moeten ruimen. Verder is er een nieuwe beperkte tijdsmodus, genaamd Solid Gold, en een nieuw toernooi toegevoegd.

Verder is in de update ook 60Hz-ondersteuning voor sommige Android-apparaten, waaronder de Galaxy Note 9, toegevoegd. Tenslotte bevat de 7.30 update natuurlijk ook de gebruikelijke bugfixes en prestatie-verbeteringen.

Fortnite

Het is bijna een jaar geleden dat de Battle Royale-modus van Fortnite als zelfstandige app voor iOS in de App Store verscheen. De game heeft als taak om te overleven in een slagveld van 100 spelers totdat men de laatste persoon is die overeind staat.

Vóór de introductie van Bluetooth-controller ondersteuning had het spel een joystick op het scherm die gebruikt werd om je personage te besturen. Deze joystick blijft overigens gewoon te gebruiken als je geen Bluetooth controller gebruikt.

Iedereen die Fortnite op iOS speelt, kan Cross Play gebruiken om met mensen op andere consoles te spelen, zoals Xbox One, pc en Mac. En met de nieuwe mogelijkheden voor een externe controller wordt dat nu nóg leuker.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Who cares about that crapgame

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Genoeg mensen: Inmiddels 200 miljoen geregistreerde spelers, waarvan 80 miljoen regelmatig spelen. En het aantal groeit nog steeds.

 • Profielfoto
  Wesdegroot

  Echter blijft het jammer dat de MFi controllers zo duur zijn, volgens mij zijn er nog heel veel games die het niet ondersteunen.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Ook Apple TV?

 • Profielfoto
  MacSjon

  mvmaastricht op 31 januari 2019 06:22
  Ook Apple TV?

  Die stap word nu wel kleiner, maar er is altijd geroepen dat ze dit niet van plan zijn.

  Erg blij met deze update, want dan kan ik dat spel ook eens fatsoenlijk spelen (heb 2 Nimbus voor de aTV). Nu word ik compleet ingemaakt door de kids omdat die veel handiger zijn met die onscreen controls. Ik heb ook kramp in mijn vingers na een half uurtje spelen.

 • Profielfoto
  iquik

  Gaat dit dan ook op MacOS werken?

 • Profielfoto
  MacSjon

  iquik op 31 januari 2019 09:52
  Gaat dit dan ook op MacOS werken?

  De update is voor iOS en Android. Fortnite is reeds te spelen op MacOS en daar kon je volgens mij al langer kiezen welke controls je gebruikt.