Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 25 januari 2019
Leestijd: 1 minuut

Facebook gaat WhatsApp, Instagram en Messenger integreren

Controversieel nieuws vanuit kamp Facebook: Zuckerberg en Co. zijn van plan om cross-messaging tussen Facebook Messenger, WhatsApp en Instagram mogelijk te maken.

Messenger, WhatsApp en Instagram

Oftewel, dan kun je via de chat-app WhatsApp chatten met personen die Messenger gebruiken om jou te antwoorden. En andersom. Dat meldt The New York Times op basis van betrouwbare bronnen.

Maak je geen zorgen: het blijven stuk voor stuk losstaande apps. Facebook werkt volgens de publicatie wel aan een onderliggende infrastructuur die de apps met elkaar verbindt.

Stel je oma heeft enkel Facebook, maar jij gebruikt WhatsApp, dan kun je dus alsnog berichten naar elkaar sturen en/of foto’s uitwisselen.

Alarmbellen

Alle alarmbellen gaan nu waarschijnlijk bij je af als het om privacy en data-verzameling gaat, wat zeker gezien de reputatie van Facebook en de schandalen van de afgelopen jaren een terechte reactie is.

Facebook verzekert naar verluidt end-to-end encryptie op alle drie de chat-apps. Op die manier moet wat gebruikers tegen elkaar zeggen en delen dus net zo privé blijven als in de oude situatie bij WhatsApp het geval was/is.

Voor het sociale netwerk is dit een effectieve manier om zijn gebruikers engaged te houden, wat adverteerders ook weer blijer maakt. Een welkome impuls in de advertentiemarkt in een tijd waarin de groei van Zuckerbergs imperium terugloopt.

Wanneer WhatsApp in de toekomst meer reclame gaat bevatten, kan het bedrijf middels zijn overkoepelende infrastructuur overal effectief advertenties uitserveren.

Een briljante zet vanuit het perspectief van Facebook, al blijft het voorlopig bij speculatie. Met deze zet wordt er echter een basis gelegd die waarschijnlijk niet onbenut blijft.

Het is overigens onduidelijk voor wanneer deze veranderingen op de planning staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook gaat WhatsApp, Instagram en Messenger integreren
Sluiten