CES 2019: Withings gaat Apple Watch met ECG achterna

Door: Raymon Mens - 3 reacties
Withings Move ECG

De Apple Watch Series 4 was de eerste smartwatch met een geïntegreerde elektrocardiogram (ECG) voor het maken van hartfilmpjes, maar zeker niet de laatste. Tijdens CES 2019 heeft Withings de Move ECG aangekondigd. Een analoge smartwatch met ECG-functie.

De Withings Move is wat de Franse fabrikant noemt een analoge smartwatch. Dat zijn horloges die met een derde wijzer laten zien hoe ver je bent met het halen van je stappen doel. Verder worden beweging, hoogte en stappen gemeten.

Meer ECG-punten dan Apple Watch Series 4

Het elektrocardiogram van de Withings Move ECG is vergelijkbaar met dat van de Apple Watch Series 4. Er zijn echter wel wat meer meetpunten. Naast een punt aan de onderkant en aan de zijkant, heeft de analoge smartwatch van Withings ook een sensor in het bandje. Dat maakt drie in plaats van twee meetpunten. Het resultaat van de ECG is op een smartphone te zien.

Net als de Apple Watch Series 4 gaat de Withings Move ook waarschuwen voor een onregelmatige hartslag en chronische fibrillatie.

Withings Move ECG werking
Klik/tap voor groter.

De Move gaat volgens Withings een jaar mee op accu. Er komt ook een versie zonder ECG, die doet het maar liefst 18 maanden. Die accuduur heeft het horloge te danken aan het gebrek aan een scherm en GPS. Het van oorsprong Franse bedrijf zal de smartwatch ook in Europa uitbrengen. Het wordt zo mogelijk om een eigen look te creëren.

Withings Move ECG kleurtjes Apple Watch
Klik/tap voor groter.

In het voorjaar verkrijgbaar

De Europese verkoopstart wordt in het voorjaar verwacht en de versie met ECG kost € 129,95. De verzie zonder € 69,95. Het ziet er naar uit dat dit de eerste Europese smartwach met ECG-functie wordt. (Zie ook → Getest: ECG Apple Watch Series 4 écht onbruikbaar in Nederland)

Meer CES 2019…

CES 2019
CES 2019 vindt plaats in de week van 7 januari 2019. Benieuwd naar meer aankondigingen? Bekijk ons overzicht met meer nieuwe accessoires en gadgets die eraan komen 🔥

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Dus Withings vindt Europa wel belangrijk…

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Vele malen mooier dan die lelijke Apple Watch vind ik. Die vind ik namelijk zo spuuglelijk en tevens het enige lelijke product wat Apple op de markt heeft. Misschien komt dat vooral wel doordat de Apple Watch niet rond is en ik daarin wat ouderwets ben. Maar met een mooie lederen band lijk me deze Withings een stuk mooier zo op het eerste gezicht. Ik vind overigens dat de Apple Watch wel erg compleet is met zijn functies. Jeetje, een jaar met een volle accu….

 • Profielfoto
  thebest07111

  ah het kan dus wel.

  Gewoon met ECG in europa uitbrengen.