Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 8 januari 2019

CES 2019: nieuwe deurbel Ring heeft ook een impactsensor

Ik moest kloppen want de bel deed het niet. Dat zal je bij een slimme deurbel zoals die van Ring niet overkomen. Maar toch kan het nieuwste model, de Ring Door View Cam, ook kloppen detecteren. Dat is echter niet de belangrijkste functie van de nieuwe impactsensor.

De sensor detecteert of er aan je deur gerommeld wordt door bijvoorbeeld een inbreker. Er zal dan net als bij het indrukken van de bel een notificatie op je smartphone volgen. Wat de Ring Door View Cam verder ook anders maakt is dat deze over een bestaand kijkgat bevestigd kan worden.

Ring Door View Cam met impactsensor

De impactsensor schakelt de camera in als er aan de deur gerommeld, geklopt of gebonkt wordt. Hoe gevoelig de bewegingsdetectie is, kan via de app ingesteld worden. De slimme deurbel kan zelf vals alarm detecteren en stopt dan met opnemen. Ring maakt echter niet duidelijk hoe dat precies werkt.

De bevestiging van de slimme deurbel is slim aangepakt. Heb je een deur met kijkgat? Dan kan de camera daarop bevestigd worden. De nieuwste bel van Ring bestaat namelijk uit twee delen. Een deel voor binnenshuis en een deel voor buitenshuis. De batterij blijft aan de binnenkant van je deur, terwijl de camera en drukknop aan de buitenkant zitten. Het kijkgat wordt niet geblokkeerd en blijft bruikbaar.

Abonnement optioneel, geen HomeKit

Ring kondigt ook een uitbreiding van zijn Protect-abonnement aan. Dit kost drie euro per maand en bewaart opgenomen beelden maximaal 30 dagen. Smart Alerts worden een nieuw onderdeel van dit abonnement. Deze functie brengt onder andere bewegingsverificatie en persoonsdetectie. Dat moet zorgen voor minder valse alarmen en verlengt de levensduur van de batterij. Dit komt naar alle camera’s en deurbellen van het bedrijf.

Helaas heeft de fabrikant de belofte om HomeKit te gaan ondersteunen nog steeds niet ingelost. Ring beloofde al in 2016 ondersteuning voor Apple’s ecosysteem, maar het is er nooit van gekomen.

Ring Door View Cam CES 2019 voorachter
Voorkant en achterkant van de nieuwe, slimme deurbel – Klik/tap voor groter.

De Door View Cam komt eerst naar de VS, maar is later in 2019 ook in Nederland verkrijgbaar. De Amerikaanse adviesprijs is 199 dollar, een Europese prijs is nog niet bekend.

Meer CES 2019…


CES 2019 vindt plaats in de week van 7 januari 2019. Benieuwd naar meer aankondigingen? Bekijk ons overzicht met meer nieuwe accessoires en gadgets die eraan komen ?

Reageer op artikel:
CES 2019: nieuwe deurbel Ring heeft ook een impactsensor
Sluiten