Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 4 januari 2019

CES 2019: nieuwe powerbanks Mophie met snelladen en USB-C

De eerste weken van 2019 komen er altijd veel nieuwe accessoires en gadgets uit. De reden? Elektronicabeurs CES 2019, waar alle fabrikanten hun nieuwe gear voor het jaar tonen. Mophie is ook van de partij en komt met nieuwe powerbanks die snelladen en USB-C ondersteunen.

Het gaat om de Mophie Powerstation PD en Powerstation PD XL. Ze hebben alle twee een USB-C-poort die een iPhone die snelladen ondersteunt binnen een half uurtje voor 50 procent op kan laden.

Mophie Powerstation PD en PD XL

De nieuwe powerbanks ondersteunen USB-C Power Delivery (PD) en kunnen een apparaat dat via USB-C aangesloten worden zo precies de juiste hoeveelheid energie voor snelladen geven. De powerbanks leveren maximaal 18 watt stroom en dat is genoeg voor de iPhone, maar ook voor de iPad Pro. Naast USB-C is er ook een gewone USB-poort aanwezig die maximaal 12 watt stroom geeft. De Mophie Powerstation PD heeft een capaciteit van 6.700mAh en de PD XL bevat maar liefst 10.050mAh.

Mophie Powerstation PD 001
Klik/tap voor groter.

Aardig is dat je de powerbanks zelf ook via USB-C op kunt laden. Je hebt daardoor ook sneller een volle powerbank om mee op pad te gaan. De powerbanks met USB-C en snelladen zijn vanaf maart 2019 verkrijgbaar en te bewonderen op CES 2019. De adviesprijs is € 59,95 voor de variant met 6.700mAh en voor de powerbank met 10.050mAh betaal je € 79,95.

iPhone snelladen

Je iPhone snelladen vereist een kleine extra investering. Je dient namelijk een USB-C-naar-Lightning-kabel aan te schaffen. Hoewel de iPhone geen USB-C heeft, ondersteunt het toestel wel USB-C Power Delivery. Voor alle details kun je onze FAQ bekijken. (Zie → iPhone snelladen: zo werkt het en dit heb je nodig)

Meer CES 2019…


CES 2019 vindt plaats in de week van 7 januari 2019. Benieuwd naar meer aankondigingen? Bekijk ons overzicht met meer nieuwe accessoires en gadgets die eraan komen ?

Reageer op artikel:
CES 2019: nieuwe powerbanks Mophie met snelladen en USB-C
Sluiten