Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 9 januari 2019

CES 2019: Bose brengt noise cancelling naar je auto

Onder de naam QuietComfort is Bose al tijden een pionier op het gebied van active noise cancelling. Die zit nu vooral in koptelefoons, maar komt ook naar de audio. Tijdens CES 2019 heeft het audiomerk namelijk QuietComfort Road Noise Control (RNC) aangekondigd.

Deze techniek onderdrukt alle geluiden die de cabine van je auto binnendringen. Denk onder andere aan het motorgeluid, maar ook aan geluid van de banden en wind. Zo kun je ongestoord van een goede playlist of podcast genieten. Maar ook een gesprek met passagiers op de achterbank houden.

Bose QuietComfort Road Noise Control

Volgens Bose maakt het nieuwe systeem gebruik van een combinatie van versnellingsmeters, microfoons en het audiosysteem van een voertuig om ongewenste geluiden elektronisch te bestrijden. De versnellingsmeters meten trillingen die ruis veroorzaken, terwijl microfoons het geluid van de motor en banden oppikken. Het audiosysteem speelt dan een ​​akoestisch annuleringssignaal af via de luidsprekers van het voertuig. Het werkt eigenlijk net zoals de noise cancelling in koptelefoons.

Bose QuietComfort Road Noise Control CES 2019 16x9
Klik/tap voor groter.

Vanaf 2021 in diverse voertuigen

Het systeem van Bose is niet geschikt om zelf in te bouwen. Dat komt omdat er veel microfoons en sensors nodig zijn die diep in de carrosserie verstopt zitten. Autofabrikanten kunnen het systeem echter wel inbouwen. Bose zegt dat al diverse fabrkanten aan boord zijn, maar wil niet zeggen welke automakers precies. Het bedrijf wilde nog wel kwijt dat noise cancelling voor auto’s wordt in 2021 bij een groot aantal merken als optie beschikbaar zal zijn.

Meer CES 2019…


CES 2019 vindt plaats in de week van 7 januari 2019. Benieuwd naar meer aankondigingen? Bekijk ons overzicht met meer nieuwe accessoires en gadgets die eraan komen ?

Reageer op artikel:
CES 2019: Bose brengt noise cancelling naar je auto
Sluiten