Night
Night Apple Inc. 6 januari 2019

CES 2019: Apple prikkelt met privacycampagne

Elektronicabeurs CES 2019 is in volle gang, maar Apple schittert zoals ieder jaar door afwezigheid op de beursvloer. In de buurt van het beursgebouw is de iPhone-maker echter met een bijzondere privacycampagne gestart.

Apple heeft een advertentie geplaatst op een groot gebouw in Las Vegas. De tekst What happens on your iPhone, stays on your iPhone verwijst natuurlijk naar de klassieke zinsnede What happens in Vegas, stays in Vegas.

Apple herinnert CES 2019 aan privacy

De advertentie zelf houdt het simpel. Onder de grote tekst staat slechts een link naar apple.com/privacy. Het bedrijf benadrukt graag dat zaken als iMessage, Apple Pay, Face ID en data uit HealhKit versleuteld op worden geslagen en niet in de cloud geanalyseerd worden. Geen enkele bezoeker van CES 2019 kan om de enorme, meerdere verdiepingen tellende advertentie heen.

Apple CES 2019
Klik/tap voor groter.

Apple is alleen indirect vertegenwoordigd

Hoewel Apple altijd de grote afwezige is op CES, zijn er ook dit jaar weer genoeg makers van apps en apparaten die met de iPhone of Mac werken. De laatste jaren zijn diensten die met Amazon Alexa of Google Home werken ook populair op de beursvloer.

Google is duidelijk aanwezig op de CES dit jaar. Overal kom je de zoekgigant tegen en zie je de tekst Hey Google terugkomen, zelfs op de lokale monorail, die langs CES 2019 komt. De zoekgigant investeert elk jaar flink in de CES om zijn virtuele assistent als sterke concurrent van Alexa te laten gelden. Dit jaar is echter de eerste keer dat Apple een sneer uitdeelt.

Leuke knipoog of stap te ver?

Natuurlijk suggereert Apple niets verkeerds met zijn prikkelende advertentie. Alexa heeft dit jaar op het gebied van privacy een paar beschamende steekjes laten vallen. Zo nam de spraakassistent van Amazon heimelijk een privégesprek op en stuurde deze vervolgens naar een andere gebruiker. Daarna stuurde Alexa ook nog eens per ongeluk 1700 voicememo’s naar de verkeerde persoon. Foutje, bedankt.

Dit is zonder twijfel een effectieve en goedkope manier om zonder deelname aan CES 2019 toch aandacht te krijgen. Maar dit soort marketing is niet iets dat Apple normaal doet. Een briljante knipoog of praktijken waar Apple zich niet tot moet verlagen? Zeg het maar…

CES 2019 hey Google
Klik/tap voor groter.

Meer CES 2019…


CES 2019 vindt plaats in de week van 7 januari 2019. Benieuwd naar meer aankondigingen? Bekijk ons overzicht met meer nieuwe accessoires en gadgets die eraan komen ?

Reageer op artikel:
CES 2019: Apple prikkelt met privacycampagne
Sluiten