‘Camera iPhone 2019 krijgt megapixel-upgrade’

Door: Raymon Mens - 0 reacties

De geruchten over de iPhone 2019 (noem ‘m iPhone 11 of iPhone XI) komen goed op gang. We wisten al dat er waarschijnlijk een derde camera aan het toestel toegevoegd wordt, maar nu komt nieuwe informatie vrij. Er volgt ook een megapixel-upgrade.

Dat melden twee prominente leakers met een prima reputatie op Twitter. Apple zou kiezen voor een nieuwe configuratie met camera’s van 14 en 10 megapixels. Nu zijn dat nog 12 megapixels. Ook de frontcamera zou een upgrade krijgen van 7 naar 10 megapixels.

Het gaat om meer dan megapixels

Meer megapixels betekent natuurlijk niet direct een betere kwaliteit. Het lijkt er echter op dat Apple voor een nieuwe aanpak gaat waarbij een nieuwe camera-opstelling voor betere foto’s moet zorgen.

Apple zal de binnenkant van de iPhone 2019 flink moeten verbouwen om drie camera’s te laten passen. Het moederbord zou dan niet meer naast maar boven de accu geplaatst worden. De accu was de afgelopen jaren steeds meer een L-vorm, maar wordt dit jaar waarschijnlijk een vierkant.

iPhone 2019 render
Render van een iPhone 2019 (op geen enkel feit gebaseerd, er is niet gezegd dat dit het definitieve ontwerp is) – Klik/tap voor groter.

Software-innovaties in iPhone 2019 gewenst

Een megapixel-upgrade is op zichzelf niet zo interessant. Wij zitten vooral op innovatie op het gebied van camera-software te wachten. Apple voorziet de iPhone ieder jaar van de meest krachtige chips en er kan dus veel met computational photography gedaan worden. Dat wil simpelweg zeggen: het beter maken van foto’s door slimme algoritmes in te zetten.

Twee slimme innovaties die Apple van ons mag toevoegen, zijn super zoom (voor aanzienlijk beter zoomen) en night sight (fotograferen in de nacht alsof het dag is) van Google. De zoekgigant krijgt op zijn Pixel-smartphone imposante dingen voor elkaar en gebruikt hier slechts één camera voor. Dat moet Apple beter of net zo goed kunnen.

Reacties

0 reacties