Apple start verkoop Blackmagic eGPU Pro voor Mac

Door: Raymon Mens - 16 reacties

Na een paar maanden vertraging is Apple gestart met de verkoop van de Blackmagic eGPU Pro. Handig om je Mac(Book) via Thunderbolt 3 een grafische boost te geven. De Blackmagic eGPU Pro is de duurdere (en krachtigere) variant van de Blackmagic eGPU, die al langer op de markt was.

De eGPU Pro is uitgerust met een Radeon RX Vega 56 grafische kaart. Die is ook te vinden in de iMac Pro. Iedere Mac met Thunderbolt 3 kan profiteren van een externe GPU, maar goedkoop zijn ze niet. De Pro-variant van BlackMagic kost bijvoorbeeld € 1.359,-

Blackmagic eGPU Pro
Klik/tap voor groter.

Een iets bescheidener model staat ook in de catalogus. De eGPU met Radeon Pro 580 grafische kaart, die ook te vinden is op de 27-inch high-end iMac, kost € 695,-

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Qapla

  ’t is jammer dat die dingen zo duur zijn

 • Profielfoto
  Carrion

  Shit seg, een Vega 56 in een enclosure voor meer dan het dubbel van wat 2 Vega 56 kosten.

 • Profielfoto
  Wammesonline

  Is dit alleen voor gamers? Of helpt het ook bij fotobewerking en renderen van films etc? En tja wat een prijzen. Het ding ziet er ook niet stil uit; lijkt alsof er heel wat ventilatoren in verwerkt zitten namelijk…

 • Profielfoto
  wensink

  Waarom geen Vega 64?

 • Profielfoto
  Tegenwind

  Leuk apparaat voor als je teveel geld hebt. Tot die tijd bouw je voor dat geld ook een volledige computer die betere grafische prestaties levert. Of zoek je een losse TB3 eGPU enclosure en trap je daar zelf een kaartje in, die je dan “down the road” tenminste nog kunt upgraden. Want dat zal hier ook wel weer niet gaan. 😅
  Wel leuk dat je er voor dat geld ook wat extra poorten bij krijgt.

 • Profielfoto
  Outragemac

  Veel te duur en niet te upgraden, er zijn talloze goedkopere alternatieven qua behuizingen om een Vega56/4 in te bouwen. Dan maar iets minder stil en stylish.

 • Profielfoto
  koen

  Poehee

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Sorry hoor maar met dit soort prijzen lijkt het me erg lastig te verkopen. Koop of een nieuwe Mac of als je wilt gamen bouw een mooie pc.

 • Profielfoto
  midas

  Tegenwind op 14 januari 2019 22:25
  Leuk apparaat voor als je teveel geld hebt. Tot die tijd bouw je voor dat geld ook een volledige computer die betere grafische prestaties levert. Of zoek je een losse TB3 eGPU enclosure en trap je daar zelf een kaartje in, die je dan “down the road” tenminste nog kunt upgraden. Want dat zal hier ook wel weer niet gaan. 😅
  Wel leuk dat je er voor dat geld ook wat extra poorten bij krijgt.

  Wat een domme opmerking, wat doe je hier op een Apple forum? Apple is als een design merk stoel, prachtig high end enz enz. En dan kom jij aan met dat je voor een 10vd prijs ook een Ikea stoel kan kopen die je lekker zelf in elkaar kan schroeven. Ja je kunt er ook op zitten dus is het t zelfde?

   

  Apple is altijd zo geweest!

 • Profielfoto
  Vroegah

  En dit aanbod komt inclusief een TB3 kabeltje van 0,5 meter ! Het kan niet op bij Apple. Wil je die potkachel liever niet zo dicht voor je neus hebben staan kan je een upgrade kabel kopen die liefst 0,3 meter langer is voor maar 45 euro ! Ik wordt hier zo blij van he, of was het nou stil van?

 • Profielfoto
  Pjotr

  midas op 15 januari 2019 09:43
  Wat een domme opmerking, ………

  ……..Apple is altijd zo geweest!

   

 • Profielfoto
  Pjotr

  midas op 15 januari 2019 09:43
  Wat een domme opmerking, ………

  ……..Apple is altijd zo geweest!

   

  Niet dus. Ik heb nog een geweldige powermac thuis waar je zelf de grafische kaart in kan zetten. Zelf je geheugen kan bijprikken en zelf de processor (zou kunnen) vervangen. Zonder solderen !!

   

 • Profielfoto
  wensink

  @midas, nee, Apple’s Pro producten (waar ik dit ook onder zou rekenen) waren altijd heel goed upgradebaar. Dat is ook niet gek voor een Pro computer, want in die markt is upgraden veel sneller nodig.

 • Profielfoto
  cwtim

  Vroegah op 15 januari 2019 09:51
  En dit aanbod komt inclusief een TB3 kabeltje van 0,5 meter ! Het kan niet op bij Apple. Wil je die potkachel liever niet zo dicht voor je neus hebben staan kan je een upgrade kabel kopen die liefst 0,3 meter langer is voor maar 45 euro ! Ik wordt hier zo blij van he, of was het nou stil van?

  Is een TB3 over USB-C limitatie, langere TB3 kabels zijn of trager max 20gbps of ze zijn actief en ondersteunen dan geen power of andere functies zoals USB meer.

 • Profielfoto
  Vroegah

  cwtim op 16 januari 2019 00:00

  Vroegah op 15 januari 2019 09:51
  En dit aanbod komt inclusief een TB3 kabeltje van 0,5 meter ! Het kan niet op bij Apple. Wil je die potkachel liever niet zo dicht voor je neus hebben staan kan je een upgrade kabel kopen die liefst 0,3 meter langer is voor maar 45 euro ! Ik wordt hier zo blij van he, of was het nou stil van?

  Is een TB3 over USB-C limitatie, langere TB3 kabels zijn of trager max 20gbps of ze zijn actief en ondersteunen dan geen power of andere functies zoals USB meer.

  https://9to5mac.com/2018/08/23/back-to-the-mac-011-are-longer-thunderbolt-3-cables-slower-video/