Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 21 januari 2019
Leestijd: 1 minuut

Backblaze voor Mac vernieuwd: 50 procent sneller en flexibeler

Maak je back-ups van je Mac in de cloud met Backblaze? Start Systeemvoorkeuren, klik op Backblaze Backup en je zult merken dat er… niets is veranderd. Of bijna niets. Snuffel door de instellingen en je zult merken dat je nu maximaal 30 verbindingen met de Backblaze-servers kunt openen. Dat moet back-ups tot 50% sneller maken.

De verbetering is aanwezig in versie 6.0 van de Backblaze-software. Die wordt de komende weken gefaseerd uitgerold naar alle gebruikers, maar je kunt ‘m ook alvast handmatig installeren via de site van de dienst.

Snelle Mac en verbinding? Verder schalen

De 30 gelijktijdige verbindingen zullen niet voor iedereen nuttig zijn, want een dienst als Backblaze moet geruisloos op de achtergrond werken. Als je 30 verbindingen tegelijk gebruikt, kan dit te koste gaan van de prestaties van je Mac of je hele internetverbinding blokkeren. Als je echter een Mac met SSD en een zeer snelle verbinding hebt, kan de software nu sneller opschalen.

backblaze mac 6.0
Klik/tap voor groter.

Meer vernieuwingen in Backblaze 6.0

In versie 6 van de software zijn nog enkele verbeteringen doorgevoerd. Zo kun je nu aangeven dat er nooit een back-up gemaakt mag worden als je met een bepaald WiFi-netwerk bent verbonden. Handig bij verbinding met bijvoorbeeld een persoonlijke hotspot. Dan kan een back-up je databundel opsnoepen.

Voor gebruikers die graag een een snapshot van hun Mac bewaren, heeft Backblaze ook een aardige nieuwe functie. Je kunt nu een snapshot van je laatste Mac naar B2 laten wegschrijven. Dat is de ‘bulk storage’ dienst van het bedrijf. Back-ups worden dan gewoon bijgewerkt, maar er wordt een bevroren versie voor eeuwig bewaard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Backblaze voor Mac vernieuwd: 50 procent sneller en flexibeler
Sluiten