Mac-webhost AppleISP kampt met langdurige downtime (update)

Door: Raymon Mens - 17 reacties

De Nederlandse webhost AppleISP, die zich voornamelijk richt op het hosten van servers met macOS, kampt met aanhoudende downtime. Diverse lezers laten ons weten dat hun sites en servers sinds maandag onbereikbaar zijn.

Ook de site van de provider zelf is niet te bereiken. Het hele bedrijf lijkt van het internet verdwenen. Volgens eigen cijfers heeft AppleISP ongeveer 300 klanten en 1000 domeinnamen in beheer. Ook aan de ISP gelieerde ondernemingen zoals LightPro en Coolwheels zijn onbereikbaar.

Reactie provider

Wij hebben de provider om een reactie gevraagd, maar het bedrijf was onbereikbaar. De telefoon werd niet opgenomen en op berichten via Facebook Messenger komt vooralsnog geen antwoord. Het datacenter waar de ISP rackruimte huurt, wilde geen commentaar geven op “zaken die tussen het datacenter en de klant” spelen. We zullen dit artikel bijwerken zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Update 07:30 De provider laat aan OMT weten dat het overmacht is. Er zijn volgens AppleISP “problemen veroorzaak door een update in het datacenter, maar het komt vanzelf weer goed.”

Update 12:30 De storing is na iets minder dan drie dagen downtime verholpen.

AppleISP richt zich vooral op het hosten van (virtuele) servers met macOS. Hoewel dit een kleine markt is, blijft het een belangrijke voor Apple. De Mac mini wordt vaak voor dit soort oplossen gebruikt en is onlangs vernieuwd. Apple noemde daarbij specifiek het gebruik in een datacenter.

mac mini datacenter
De Mac mini 2018 is stapelbaar en geschikt om als server te gebruiken – Klik/tap voor groter.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  McPim

  Failliet…..?

 • Profielfoto
  geanonimiseerde gebruiker

  Is dat ergens in een register in te zien? KvK bijvoorbeeld?

 • Profielfoto
  macqintosh

  Ingeschreven als: https://www.kvk.nl/orderstraat/product-kiezen/?kvknummer=320680780000 en niet failliet maar mogelijk speelt er iets tussen de eigenaar en het DC? Achterstand in betalingen, of zijn servers zijn voor cybercrime gebruikt en daarom offline gehaald, speculatie alom. We gaan het wel zien…

 • Profielfoto
  geanonimiseerde gebruiker
 • Profielfoto
  gipsman

  Macfreak.nl kan ik al sinds gistrren niet meer bereiken. Is er een verband?

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Macfreak wordt ook gehost bij AppleISP.

   

  Lees dit topic maar:
  https://www.onemorething.nl/community/topic/macfreak-weer-uit-de-lucht/

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat zou wat zijn, als het werkelijk zou gaan om een achterstallige rekening. Nondedju zeg. 🤞

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Lage kans op een financiële calamiteit zie ik bij hun credit rapport en €5000,- kredietwaardig.
  Jaarcijfers kan ik niet in zien aangezien het een eenmanszaak is.
  Per 13-12-2018 zijn ze wel gezakt van €6500,- naar €5000,-
  Maar dit zegt nog niet zoveel.

 • Profielfoto
  ocramarco

  Soms gaat er wel eens wat mis. Een deel van ons netwerk ligt plat maar komt snel weer online. Door een opeenstapeling van zaken is er een langdurige storing aan de gang. Helaas ligt het nu buiten onze macht en moeten we even afwachten tot alles het weer doet.

  Op facebook, mhh beetje vaag.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Klinkt als familie van de developers die bij WPK (OMT) werken. 🤪

 • Profielfoto
  macqintosh

  Lekker datacentrum dan als die zo lang offline is. Hebben ze geen fallback systemen? Daarbij zouden meer afnemers offline moeten zijn of is alleen zijn rack getroffen? Gevalletje afschuiven denk ik.

 • Profielfoto
  macqintosh

  Oh zie net dat die screen van Lang Lid er een is uit november 2018, was ie toen ook al offline een tijdje? Lekkere provider zeg…. zou meteen verkassen naar een meer betrouwbare. Sowieso zou ik geen hosting afnemen bij een eenpersoonsbedrijfje, zelfs niet voor een hobbysite.

 • Profielfoto
  geanonimiseerde gebruiker

  Nee, ik reageerde op een oud bericht en kreeg meteen antwoord.

 • Profielfoto
  macqintosh

  Dan blijft mijn eerdere opmerking overeind…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Artikel inmiddels bijgewerkt met statement van de ISP dat we ontvingen.

 • Profielfoto
  macqintosh

  Ik voel claims aankomen…

 • Profielfoto
  McPim

  Ze doen het weer.