Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 januari 2019

Mac-webhost AppleISP kampt met langdurige downtime (update)

De Nederlandse webhost AppleISP, die zich voornamelijk richt op het hosten van servers met macOS, kampt met aanhoudende downtime. Diverse lezers laten ons weten dat hun sites en servers sinds maandag onbereikbaar zijn.

Ook de site van de provider zelf is niet te bereiken. Het hele bedrijf lijkt van het internet verdwenen. Volgens eigen cijfers heeft AppleISP ongeveer 300 klanten en 1000 domeinnamen in beheer. Ook aan de ISP gelieerde ondernemingen zoals LightPro en Coolwheels zijn onbereikbaar.

Reactie provider

Wij hebben de provider om een reactie gevraagd, maar het bedrijf was onbereikbaar. De telefoon werd niet opgenomen en op berichten via Facebook Messenger komt vooralsnog geen antwoord. Het datacenter waar de ISP rackruimte huurt, wilde geen commentaar geven op “zaken die tussen het datacenter en de klant” spelen. We zullen dit artikel bijwerken zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Update 07:30 De provider laat aan OMT weten dat het overmacht is. Er zijn volgens AppleISP “problemen veroorzaak door een update in het datacenter, maar het komt vanzelf weer goed.”

Update 12:30 De storing is na iets minder dan drie dagen downtime verholpen.

AppleISP richt zich vooral op het hosten van (virtuele) servers met macOS. Hoewel dit een kleine markt is, blijft het een belangrijke voor Apple. De Mac mini wordt vaak voor dit soort oplossen gebruikt en is onlangs vernieuwd. Apple noemde daarbij specifiek het gebruik in een datacenter.

mac mini datacenter
De Mac mini 2018 is stapelbaar en geschikt om als server te gebruiken – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Mac-webhost AppleISP kampt met langdurige downtime (update)
Sluiten