Apple Video: ‘Apple’s antwoord op Netflix komt al in april’

Door: Raymon Mens - 13 reacties
Apple Video Netflix style

Dat Apple met een antwoord op Netflix komt, is inmiddels geen geheim meer. Tim Cook heeft al meerdere keren gezegd dat Apple aan een grote, nieuwe dienst die mogelijk Apple Video gaat heten werkt. Die wordt volgens Cook nog dit jaar gelanceerd, maar nu hebben we meer details.

Bronnen van het doorgaans betrouwbare The Information hebben van insiders bij Apple vernomen dat Apple’s Netflix-concurrent in april live gaat. In ieder geval in de VS en daarna volgt een wereldwijde uitrol.

Apple Video in meer dan 100 landen

Apple zou de dienst in de loop van 2019 wereldwijd uit willen rollen. De eerste landen zijn echter al in april aan de beurt. De streamingdienst zou zich niet beperken tot films en series van Apple alleen. Dat is een opluchting, want de series die Apple maakt zouden heel familievriendelijk zijn (geen geweld, seks en drugs). Ook zou de catalogus in eerste instantie te klein zijn om een brede doelgroep aan te spreken. Daarom heeft Apple naar verluidt deals gesloten met partners die klaar zijn om al in april te lanceren.

Als Apple zijn dienst al in april op de markt brengt, kunnen we binnenkort officieel nieuws over Apple Video verwachten. Het gerucht gaat dat Apple in maart weer een evenement houdt met de presentatie van nieuwe apparaten (iPad, iPad mini, iPod touch) en ook nieuwe diensten.

Apple TV Chromecast
Klik/tap voor groter.

Hoe gaat Apple zich van Netflix onderscheiden?

Naast Apple Video zou Apple ook aan een dienst genaamd Apple News Magazines werken. Dat is een all you can read-dienst die onbeperkt tijdschriften aanbiedt. Deze dienst is eigenlijk een nieuwe naam voor Texture. Een dienst die Apple het afgelopen jaar kocht.

De vraag blijft hoe Apple zich van Netflix gaat onderscheiden. Mogelijk wil Apple dit doen door entertainment als pakket aan te bieden. Een pakket zou dan zowel Apple Music als Apple Video en Apple News Magazines kunnen bevatten. Misschien doet Apple er ook nog extra iCloud-ruimte bij. Hints naar een dergelijk multimedia-abonnement zijn al gevonden in de eerste bètaversie van iOS 12.2. Netflix kan zijn borst natmaken, want ook Disney zet in op een eigen streamingdienst. (Zie ook → Netflix-concurrent Disney krijgt vorm: dit zijn de plannen)

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Antaeus

  Eerst zien voordat ik Netflix inruil

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoort dit ook bij de taakomschrijving van een content engineer? Dit is echt slecht! 🤭

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ondertussen… pompt Netflix er nog een paar extra miljardjes in.

   

 • Profielfoto
  SvS

  …maar niet in Nederland..?

 • Profielfoto
  Pad

  Aangestuurd door iTunes? Haak ik helemaal af!

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Pad op 30 januari 2019 17:30
  Aangestuurd door iTunes? Haak ik helemaal af!

  Waar heb je dat gelezen?

 • Profielfoto
  Imagic

  Concurrentie voor Netflix juich ik alleen maar toe. Ik vind met name vrijwel al hun eigen films en ook de meeste eigen geproduceerde series bagger. Wat een hoopt troep zit daartussen. Om maar zoveel mogelijk content aan te kunnen bieden schiet Netflix teveel met hagel wat mij betreft.

  Dus kom maar op met die Apple en Disney diensten.

 • Profielfoto
  defores

  Zo zijn er in Nederland nog steeds geen series te koop in de iTunes store.

  Eerst maar zien wat Apple hier van bakt.

 • Profielfoto
  RW076

  Ben wel een beetje klaar met dat Millenial Netflix. Maarja Apple en Disney zullen zeker niet snel beter zijn, Amazone niet in het NL en Videoland te NL. We blijven uitkijken.

 • Profielfoto
  wensink

  Wel een beetje saai als Tim alles maar blijft voorzeggen.

 • Profielfoto
  BlueSky

  Mij benieuwen of Apple ook een app beschikbaar maakt op de ATV3

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik verwacht dat je alleen kunt kijken met Apple apparatuur die jonger is dan twee jaar;-)

 • Profielfoto
  vogel_rok

  RW076 op 30 januari 2019 23:26
  Ben wel een beetje klaar met dat Millenial Netflix. Maarja Apple en Disney zullen zeker niet snel beter zijn, Amazone niet in het NL en Videoland te NL. We blijven uitkijken.

  Hoe kom je erbij dat Amazon Prime niet in het Nederlands te krijgen is? Dat is al meer dan een jaar in het Nederlands, met veel ondertiteling, diverse onderdelen met NL-audio en volgens mij staan er zelfs een paar Nederlandse producties in (al ben ik van dat laatste niet helemaal zeker). Je kunt je op primevideo.com aanmelden met je Duitse Amazon-account en het daar ook activeren.