Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 29 januari 2019
Leestijd: 3 minuten

Apple breidt gratis workshops en cursussen in Apple Store flink uit

Bij de Apple Store denk je ongetwijfeld vooral aan het kopen van een iPhone, iPad, Apple Watch of Mac. Toch heeft Apple een verborgen pareltje waar maar weinigen van op de hoogte zijn. Onder de naam “Today at Apple” biedt Apple een groot aantal cursussen en workshops aan. Het programma wordt nu fors uitgebreid.

De gratis groepsessies zijn gericht op fotografie, video, muziek, programmeren, design en gezondheid & fitness. Het is Apple’s doel om creativiteit te stimuleren en een groepsgevoel aan de winkels toe te voegen. Today at Apple wordt nu met veel extra workshops en meer uitgebreid, ook in Nederland en België.

Nieuwe en duidelijkere indeling

Today at Apple werd in 2017 gestart, maar was een beetje rommelig. Het was bijvoorbeeld niet helemaal duidelijk welke cursus nu voor beginners of gevorderden was. Nu komt Apple met een simpele indeling:

  • Skills: cursussen die de basis van een onderwerp leren.
  • Walks: wandelingen om je geleerde skills in de praktijk te brengen.
  • Labs: workshops die een geavanceerd onderwerp behandelen.
Today at Apple Apple Store 001
Nieuwe sessie: Beats maken met Garageband – Klik/tap voor groter.

Over walks gesproken, die waren mateloos populair dus heeft Apple een aantal nieuwe wandelingen toegevoegd. De fotografiewandeling is versimpeld en nu los van de videowandeling. Ook is er een nieuwe wandeling die zich richt op uit de vrije hand tekenen, architectuur fotograferen en kleuren ontdekken. Ook nieuw is de wandeling rondom health en fitness en gemotiveerd blijven.

Daarnaast zijn een aantal nieuwe cursussen met experts uit het vakgebied samen opgezet. De cursus beats maken is bijvoorbeeld samen met Swizz Beatz ontwikkeld en fitnessguru Jeanette Jenkins heeft de cursus health en fitness gemaakt.

Apple Store in hoog tempo omgebouwd

Om de gratis cursussen en workshops beter te faciliteren, wordt iedere Apple Store wereldwijd in hoog tempo geoptimaliseerd. Apple verwacht er 75 per jaar om te kunnen bouwen. Waar mogelijk worden alle winkels voorzien van een groot scherm en wordt wat verkoopruimte ingeruild voor meer capaciteit voor de cursussen. Wanneer de winkels in Nederland omgebouwd worden, is nog niet bekend. De Apple Store in Brussel heeft al een groot scherm met zitjes.

Today at Apple Store
Klik/tap voor groter.

Apple leent apparaten gratis uit

Ook nieuw is dat Apple niet langer vereist dat je een eigen apparaat meeneemt. Het mag wel, maar als je geen (recente) iPhone of iPad hebt, kun je er gratis een lenen voor de cursus. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om te tekenen met de iPad Pro en Apple Pencil, of foto’s te maken met de nieuwste iPhone. Als er een app nodig is, zoals Procreate voor tekenen, dan stelt Apple die op de leenapparaten beschikbaar.

Ontwikkelaars en gezinnen ook welkom

Apple heeft goed naar feedback van de winkelvoer geluisterd voor het verbeteren van Today at Apple. Zo was er grote vraag naar hulp bij het maken van apps. Daarom is er nu een introductiecursus voor Xcode gelanceerd en voor beginners ook een workshop prototypes maken met Keynote.

Ten slotte is er ook aan gezinnen gedacht. Ouders waren vaak een beetje verveeld als hun kind bezig was met een cursus, dus is er nu ook een workshop familieportretten maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.