Noah Korevaar
Noah Korevaar Apple Inc. 24 januari 2019

Apple kaapt toptalent Samsung weg voor next-gen batterijen

Bedrijven als Tesla kunnen hun producten steeds goedkoper maken omdat ze zoveel mogelijk zelf ontwerpen en produceren. Zo ben je niet voor elk component afhankelijk van een derde partij. Apple lijkt ook steeds meer zelf op te willen pakken; tot de mobiele netwerk-chips aan toe. De volgende stap? De batterij van je iPhone.

Batterij-expert

De techgigant maakt een aantal componenten al in-house, maar heeft naar verluidt ook plannen voor eigen modems en microLED-schermen. Het lijkt er nu sterk op dat Apple ook zijn eigen batterij-technologie gaat ontwikkelen.

Dat blijkt uit een recente aanwinst. Volgens Bloomberg heeft Apple namelijk recentelijk Soonho Ahn aangenomen als Head of Battery Developments. Dat is geen kleine naam in de industrie: Ahn werkte 18 jaar voor LG Chem en de afgelopen jaren voor rivaal Samsung SDI.

De Koreaan weet dus waar hij het over heeft. Beide bedrijven zijn dochterondernemingen van respectievelijk LG Corporation en Samsung, en leverden batterijen aan bedrijven over de hele wereld. Niet alleen voor hun eigen laptops, tablets en smartphones.

Volgende generatie?

Sterker nog, Samsung SDI was in het verleden een van Apple’s leveranciers. Bij Samsung SDI was Ahn Senior Vice President. Daar leidde hij de ontwikkeling van de huidige lithium-batterijen die je in de nieuwste Galaxy-toestellen vindt, maar hij hield zich ook bezig met de volgende generatie batterij-technologie.

Nu gaat hij die kennis inzetten bij Apple, als we de doorgaans betrouwbare bronnen van Bloomberg moeten geloven. Dit nieuws past in het bredere plaatje: pas dook het gerucht op dat Apple in onderhandeling is om op de lange termijn een kobalt-voorraad te bemachtigen. Dat is een van de belangrijkste componenten van batterijen.

Het lijkt er dus sterk op dat Apple zelf de touwtjes in handen gaat nemen wanneer de volgende generatie batterijen zijn intrede doet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple kaapt toptalent Samsung weg voor next-gen batterijen
Sluiten