Apple kaapt toptalent Samsung weg voor next-gen batterijen

Door: Noah Korevaar - 5 reacties

Bedrijven als Tesla kunnen hun producten steeds goedkoper maken omdat ze zoveel mogelijk zelf ontwerpen en produceren. Zo ben je niet voor elk component afhankelijk van een derde partij. Apple lijkt ook steeds meer zelf op te willen pakken; tot de mobiele netwerk-chips aan toe. De volgende stap? De batterij van je iPhone.

Batterij-expert

De techgigant maakt een aantal componenten al in-house, maar heeft naar verluidt ook plannen voor eigen modems en microLED-schermen. Het lijkt er nu sterk op dat Apple ook zijn eigen batterij-technologie gaat ontwikkelen.

Dat blijkt uit een recente aanwinst. Volgens Bloomberg heeft Apple namelijk recentelijk Soonho Ahn aangenomen als Head of Battery Developments. Dat is geen kleine naam in de industrie: Ahn werkte 18 jaar voor LG Chem en de afgelopen jaren voor rivaal Samsung SDI.

De Koreaan weet dus waar hij het over heeft. Beide bedrijven zijn dochterondernemingen van respectievelijk LG Corporation en Samsung, en leverden batterijen aan bedrijven over de hele wereld. Niet alleen voor hun eigen laptops, tablets en smartphones.

Volgende generatie?

Sterker nog, Samsung SDI was in het verleden een van Apple’s leveranciers. Bij Samsung SDI was Ahn Senior Vice President. Daar leidde hij de ontwikkeling van de huidige lithium-batterijen die je in de nieuwste Galaxy-toestellen vindt, maar hij hield zich ook bezig met de volgende generatie batterij-technologie.

Nu gaat hij die kennis inzetten bij Apple, als we de doorgaans betrouwbare bronnen van Bloomberg moeten geloven. Dit nieuws past in het bredere plaatje: pas dook het gerucht op dat Apple in onderhandeling is om op de lange termijn een kobalt-voorraad te bemachtigen. Dat is een van de belangrijkste componenten van batterijen.

Het lijkt er dus sterk op dat Apple zelf de touwtjes in handen gaat nemen wanneer de volgende generatie batterijen zijn intrede doet.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Ooh die gast waardoor er een paar miljoen Note 7’s terug mochten vanwege brandgevaar? Wat een top aankoop…

 • Profielfoto
  steveb

  Lithium
  Een batterij technologie uit de jaren 90.

  Belachelijk dat dit nog steeds een onderdeel is van iphone

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  steveb op 24 januari 2019 12:39
  Lithium
  Een batterij technologie uit de jaren 90.

  Belachelijk dat dit nog steeds een onderdeel is van iphone

  Kan je mij uitleggen hoe ik de nieuwe batterijtechnologie moet zien?

  Overigens schijnt er een nieuwe technologie gebruikt te gaan worden als ik het artikel mag geloven.

  Het lijkt er dus sterk op dat Apple zelf de touwtjes in handen gaat nemen wanneer de volgende generatie batterijen zijn intrede doet.

   

   

 • Profielfoto
  Cenobyte

  steveb op 24 januari 2019 12:39
  Lithium
  Een batterij technologie uit de jaren 90.

  Belachelijk dat dit nog steeds een onderdeel is van iphone

  En wat zou jij voorstellen te gebruiken?

 • Profielfoto
  SuperAn

  Goedkoper om alles in huis te doen? Nog nooit gehoord of een “competitief voordeel”? Goederen worden net goedkoper als ze alleen gemaakt worden door zij die dit het beste kunnen, een schoenmaker produceert toch zelf geen leer ?
  Dit gaat eerder om een mogelijks concurrentieel voordeel, heeft niets met goedkoop te maken hoor.