Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 januari 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Apple voert prijsverlaging iPhone door in China’

Dat de verkoop van de iPhone vooral in China tegenzit, is geen nieuws meer. Apple moest vorige week zelfs een omzetwaarschuwing geven en gaf als reden de tegenvallende verkoop van zijn smartphones in China. Nu komt het bedrijf naar verluidt met een zeldzame maatregel, namelijk de prijzen verlagen.

Dat meldt het Chinese zakenblad NBD. Apple zou de prijs van alle iPhone-modellen gaan verlagen. De wijziging is nog niet zichtbaar op de website van het bedrijf, maar zou al wel naar alle resellers gecommuniceerd zijn.

Vooral prijs iPhone XR sterk verlaagd

Apple verlaagt de prijs van vrijwel alle modellen, meldt het Chinese zakenblad. Het gaat niet alleen om de nieuwe iPhone XS en XR, maar ook om de iPhone 8 en 8 Plus. De iPhone XR krijgt de hoogste prijsverlaging, die gaat van 5700 yuan naar 5250 yuan. Dat is omgerekend van 728 euro naar 670, ongeveer 8 procent.

De prijsverlaging geldt momenteel alleen voor China, maar als Apple deze ook in Nederland en België doorvoert, zou de prijs van de iPhone XR dalen van 859 naar 790 euro. Hoe sterk de prijsdaling bij andere modellen zoals de iPhone XS en 8 is, wordt niet gemeld.

iOS 13
Klik/tap voor groter.

Zeldzame stap voor Apple

Dit is een zeldzame stap voor Apple. Het bedrijf verlaagt de prijzen van nieuwe producten zelden. Op de achtergrond worden wel eens deals met resellers gemaakt over oude modellen. Zo was de iPhone SE in zijn laatste dagen bij praktisch alle resellers voor een lage prijs verkrijgbaar. De prijzen in de (online) winkel van Apple werden echter niet aangepast, maar de prijsverlaging was wel een initiatief van Apple.

In westerse landen promoot Apple momenteel een inruilactie. Je oude toestel inruilen levert tot wel 300 euro voordeel op. Bij het inruilen van een iPhone 7 Plus kost een nieuwe XR van 64GB bijvoorbeeld 589 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple voert prijsverlaging iPhone door in China’
Sluiten