Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 21 januari 2019

Apple Pay is Google Pay in België ruimschoots voorbij

België heeft een luxepositie. In tegenstelling tot Nederland beschikt het land niet alleen over Apple Pay, maar ook al een hele tijd over Google Pay. Hoewel Apple’s betaaldienst pas sinds eind 2018 actief is, zijn er al een stuk meer gebruikers dan bij de dienst van Google. Die al sinds 2017 actief is.

Apple Pay heeft in België al meer dan 150.000 gebruikers, meldt dagblad Le Soir. De dienst is alleen beschikbaar voor klanten van de BNP Paribas Fortis-groep. Google Pay begon in 2017 en is beschikbaar bij BNP en KBC, maar heeft slechts 35.000 gebruikers.

Apple Pay heeft een goede start in België

De vraag naar Apple Pay in België is groot. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat de dienst binnen twee maanden na lancering al meer dan 150.000 gebruikers heeft, maar ook dat een kleine bank alle aanvragen niet aankan. Het gaat om Hello Bank, een mobile first bank die onderdeel is van de BNP Paribas Fortis-groep en dus ook Apple Pay heeft. Sins de lancering van Apple’s betaaldienst worden er maar liefst drie keer meer rekening geopend. Er is momenteel een wachttijd van een maand.

Apple Pay Belgie
Klik/tap voor groter.

Kwestie van geluk?

De vraag die veel Nederlanders bezighoudt is waarom België wel Apple Pay kreeg, maar Nederland niet. Wij hebben een theorie: het was een kwestie van geluk. BNP Paribas Fortis is ook actief in Frankrijk en daar een erg grote speler. Apple Pay kwam naar BNP en de bank besloot België er ook maar bij te doen.

Dat zou ook verklaren waarom Apple zelf met geen woord gerept heeft over de lancering in België. Geen persbericht, geen Tweet van Tim Cook. Niets. Ter vergelijking; Duitsland kreeg dit bij de lancering van Apple’s betaaldienst allemaal wel. Een gelukje dat goed uitpakt dus. In Nederland lijken banken Apple Pay overigens actief buiten de deur te houden. (Zie → ABN Amro start betalen met wearables, belangrijkste ontbreekt)

Reageer op artikel:
Apple Pay is Google Pay in België ruimschoots voorbij
Sluiten