Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 15 januari 2019

Apple Maps nu in zoekmachine DuckDuckGo geïntegreerd

Apple en zoekmachine DuckDuckGo zijn een opmerkelijke samenwerking gestart. Het Google-alternatief dat zich helemaal richt op privacyvriendelijk zoeken, heeft nu Apple Maps geïntegreerd. Het is daarmee ook een van de eerste grootgebruikers van de webversie van Apple’s kaarten.

Door het toevoegen van kaarten wordt DuckDuckGo een nog completere Google-concurrent. De zoekmachine bestaat al sinds september 2008 en groeit sindsdien gestaag door.

Geen gegevensverzameling tijdens zoeken

Apple en de zoekmachine kunnen elkaar op het gebied van privacy goed vinden. De zoekmachine verzamelt geen data en doet ook niet aan gepersonaliseerde zoekresultaten. Het integreren van Google Maps was daarom geen optie. De kaarten van Apple verzamelen ook geen persoonsgegevens en respecteren je privacy. Een prima match dus.

Tijdens het zoeken op de desktop zie je naast relevante zoekresultaten een kaart. Dat komt vooral voor als je naar een adres, plaats, bedrijfsnaam of een bepaald type bedrijf zoekt. Op de mobiele versie van DuckDuckGo wordt de kaart boven de zoekresultaten ingeladen. Je kunt deze vervolgens vergroten en de resultaten met een marker op de kaart bekijken. Op het gebied van uiterlijk en interactie doet het niet onder voor Google Maps.

duckduckgo apple maps 001
Klik/tap voor groter.

Apple Maps in de browser

Hoewel Apple Maps al enige tijd als app op iOS en de Mac beschikbaar is, is de versie op het web vrij nieuw. Apple heeft in tegenstelling tot Google geen mogelijkheid tot vrij zoeken. Ontwikkelaars kunnen de kaarten van Apple wel in websites en apps integreren. Met ongeveer 35 miljoen zoekopdrachten per dag is DuckDuckGo meteen de grootste gebruiker van Apple’s kaarten. De bedrijven hebben een samenwerking, want normaal zijn ontwikkelaars beperkt tot 250.000 kaarten per dag. (Zie ook → Apple Maps komt zonder website naar de browser)

Reageer op artikel:
Apple Maps nu in zoekmachine DuckDuckGo geïntegreerd
Sluiten