‘AirPods 2 met biometrische sensoren in eerste helft 2019’

Door: Raymon Mens - 9 reacties
AirPods man 16x9

De AirPods zijn al sinds december 2016 op de markt, maar hebben volgens veel Apple-gebruikers nog steeds iets magisch. Is het tijd voor vernieuwing? Er gaan er al een tijdje geruchten over AirPods 2. Vandaag worden die opnieuw een stukje concreter.

Volgens het matig betrouwbare DigiTimes, dat vaak met bronnen binnen APple’s productieketen spreekt, komen de AirPods 2 nog in de eerste helft van 2019. Apple zou bovendien de sensoren op zijn draadloze oortjes uitbreiden en ook biometrische gegevens gaan verzamelen.

Planning AirPods 2 op de schop

Volgens bronnen van de Taiwanese publicatie heeft Apple zijn planning voor de AirPods 2 volledig moeten herzien. De draadloze oortjes zouden aanvankelijk in 2018 uitkomen, maar productiepartners kregen destijds het bericht dat de originele planning niet langer van toepassing is. Apple zou het schema en de nieuwe AirPods volledig hebben herzien.

Mogelijk heeft dit te maken met de vertraging die Apple’s draadloze lader AirPower op heeft gelopen. De AirPods 2 kunnen ook draadloos laden, maar zonder eigen lader van Apple zou een lancering op zijn minst gek zijn.

AirPods 2
Klik/tap voor groter.

Eerste helft 2019, details schaars

Details over wat de biometrische sensoren gaan meten zijn nog schaars. Je zou echter kunnen denken aan het meten van je lichaamstemperatuur en hartslag via het oor. Apple zou ook zonder Apple Watch nauwkeurige gegevens over je inspanning tijdens bijvoorbeeld het sporten kunnen meten, zolang je de AirPods maar in hebt.

Volgens DigiTimes heeft Apple zijn productiepartners opdracht gegevens om de componenten klaar te hebben voor een lancering in de eerste helft van 2019. Het zou dus kunnen dat we de AirPods 2 nog in maart tijdens een Apple-event zien. Of worden de draadloze oortjes een ‘one more thing’ tijdens WWDC 2019? Een ding is zeker: geduld brengt vis. (Zie ook ➝ Deze Apple-aankondigingen verwachten we in 2019)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Frans

  Hmmm, biometrische sensoren om hersengolven te meten? Hoef je alleen nog “Hey Siri!” te denken.;-)

 • Profielfoto
  gipsman

  Neem me niet kwalijk, maar die airpods zijn en blijven licht ridicuul. Zijn ze een J.Ive ontwerp?

 • Profielfoto
  Night

  Ik denk dat je die biometrische sensoren beter als aanvulling op de Apple Watch kan zien.

 • Profielfoto
  Melle

  Verdorie, en ik kan (of wil) niet meer wachten. #firstworldproblems

 • Profielfoto
  Night

  @Gipsman: Ja, zowel de AirPods als de case zijn ontwerpen van de hand van Sir Jonathon Paul Ive.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Batterijtijd verbeteren en volumeregeling. Alle overige dingen zijn nice-to-have. Zonder een van die eerste twee blijf ik fijn bij de huidige.

  Ridicuul? Mja ziet er duidelijk anders uit dan een draadje.

 • Profielfoto
  Geert

  Voor een goede lichaamstemperatuurmeting moet de sensor in het oor zitten. Je moet de temperatuur van je trommelvlies meten. Lijkt me sterk dat ze dit dus gaan toevoegen.

 • Profielfoto
  AST

  ‘Volgens het matig betrouwbare DigiTimes…’  Waarom dan wel gebruiken als basis voor eigen stukje?

 • Profielfoto
  One thing less

  gipsman op 23 januari 2019 16:13
  Neem me niet kwalijk, maar die airpods zijn en blijven licht ridicuul. Zijn ze een J.Ive ontwerp?

  Spreek je ook uit praktijk ervaring?  Ik heb de AirPods. Ik gebruik ze bijna elke dag. Ik laat ze twee keer per week op. En ze zitten prima.

  Het enige is dat je soms wel eens mensen tegen komt met achterlijke opmerkingen dat je tampons of tandenborstel in je oren hebt. Als er nog een koortje aan zou zitten dan zou je ze er waarschijnlijk niet over hebben gehoord.

  Oftewel: Gewenning  verder zijn ze in het dagelijks gebruik perfect. Ze blijven uitstekend zitten en het voeren van gesprekken op de fiets in gels wat lawaaierige omgeving and gaat uitstekend !!