Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 7 januari 2019

AirPlay 2 en HomeKit komen ook naar TV’s van LG, Vizio en Sony

Eerder kondigde Samsung aan dat zijn Smart TV’s ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en iTunes krijgen. We waren toen in de veronderstelling dat het om een exclusieve samenwerking gaat, maar niets blijkt minder waar. Ook LG, Vizio en Sony haken aan.

De fabrikanten komen nog dit jaar met televisies die ondersteuning hebben voor AirPlay 2 en HomeKit. Daardoor kun je niet alleen vanaf je iPhone, iPad of Mac video en audio streamen, maar AirPlay ook met Siri bedienen.

LG: AirPlay 2 en HomeKit alleen voor 2019-modellen

De aankondiging van LG is erg kort. AirPlay en HomeKit komen naar alle Smart TV’s die in 2019 geproduceerd worden. Of de iTunes Store met films en series ook naar de televisies komt, konden we uit de kort aankondiging niet opmaken.

Vizio: gratis software-update

Vizio pakt het wat breder aan. AirPlay 2 en HomeKit komen naar alle televisies met SmartCast 2.0. In de update naar SmartCast 3.0, die in het tweede kwartaal van 2019 beschikbaar moet zijn, volgt AirPlay en HomeKit. Alle modellen uit 2017 en 2018 beschikken over SmartCast. Of iTunes ook naar televisies van Vizio komt, is niet duidelijk.

Naast betere ondersteuning voor Apple’s standaard voor streaming audio en video, grijpt Vizio de mogelijkheid aan om te benadrukken dat de werking met Google Assistant ook verbeterd wordt. Google Assistant kan op de TV straks apps openen en media bedienen.

Het bedienen van televisies met AirPlay 2 en HomeKit is ook een trucje dat Siri gaat leren. Het is een van de drie nieuwe functies die Apple aankondigde. (Zie ook ➝ Apple kondigt drie nieuwe functies voor AirPlay 2 aan)

Vizio TV AirPlay 2
Klik/tap voor groter.

Sony: alleen de nieuwste modellen

De derde fabrikant die aanhaakt is Sony. Het Japanse bedrijf rust alleen zijn nieuwste high-end modellen uit met ondersteuning voor AirPlay 2 en HomeKit. De compatibele 8K- en 4K-televisies zijn de ZG9, AG9, XG95, XG85-series die dit jaar zijn gelanceerd. Sony rept niet over compatibiliteit voor reeds uitgebrachte modellen.

(Update: Sony ook aan dit artikel toegevoegd. Een nieuw artikel voor de aankondiging van Sony leek na drie AirPlay 2-artikelen op een dag wat overdreven.)

Reageer op artikel:
AirPlay 2 en HomeKit komen ook naar TV’s van LG, Vizio en Sony
Sluiten