Dress to impress: zo laat je jouw Memoji een kerstmuts dragen

Door: Barry Kraakman - 4 reacties

De introductie van de iPhone X was om meerdere redenen evolutionair. Naast het scherm, dat van rand tot rand loopt, is het ontgrendelen dankzij Face ID een stuk veiliger geworden. Maar met de komst van de kenmerkende notch voegde Apple nog een nieuwe feature toe: Animoji. Welke nu klaar is voor de feestdagen.

Memoji

Als je in het bezit bent van een iPhone of iPad met Face ID, dan kan je met iOS 12 een eigen Animoji-karakter creëeren. Deze zogenaamde ‘Memoji’ is volledig aan te passen, waardoor je een geanimeerde kopie van jouw gezicht kunt maken. Of een ander karakter, natuurlijk. Dankzij de geavanceerde technologie van Face ID kopieert de Memoji jouw gezichtsuitdrukkingen. Leuk om als iMessage-sticker te gebruiken. Of tijdens een FaceTime-gesprek met vrienden.

Animoji Apple
Animoji in actie

Kerstsfeer

Maar tijdens de kerstdagen mag een kerstmuts natuurlijk niet ontbreken. En dus heeft Apple een échte kerstmuts aan de digitale garderobe toegevoegd.

Zodra je een eigen Memoji hebt gecreëerd, is het mogelijk om je geanimeerde zelfbeeld een hoofddeksel te laten dragen. Één van de laatste opties is een kerstmuts. Omdat de kleuroptie standaard op ‘wit’ staat, valt het model echter niet zo snel op. De kleurkiezer brengt hier echter verandering in. Door de kleur ‘rood’ te kiezen, verander je de muts binnen no time tot een echte december-klassieker.

Voor de creatievelingen onder ons is het natuurlijk ook mogelijk om, naast je “eigen” Memoji, het digitale evenbeeld van de Kerstman aan te maken. Niets houdt jou meer tegen om de hele maand december in de kerstsfeer te FaceTimen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  sedikit

  Nederland verveelt zich. Het wordt steeds treuriger….”zo laat je jouw Memoji een kerstmuts dragen”. Kan het nog kneutiger?…..

   

   

 • Profielfoto
  sedikit

  Zeg @Barry Kraakman, schrijver van deze knutselrubriek, als jij in de redactie zit, is het misschien een goed idee om de ontwerpers van de OMT-website te adviseren (hoeft niet publiekelijk hoor😊) om nou eindelijk eens de website zo in orde te maken, dat b.v. onder een reactie o.a “Bewerk” komt te staan? Lijkt mij een leuk knutselopdrachtje, om dit al jaren durende euvel op te lossen. Want dan had ik even in bovenstaande reactie “kneuterig” kunnen veranderen in “kneuteriger“. En (eureka!) het scheelt ook nog eens ruimte!

 • Profielfoto
  icegodd

  Memoji apple flop. (wie gebruikt het dagelijks…. )

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Ik hoop dat het snel 5 december is, dan kunnen de zeurpieten eindelijk weer terug naar Spanje.