Weekend poll: ben je tevreden met iOS 12?

Door: Raymon Mens - 17 reacties
iOS 12 iPhone 5s iPhone 6

Onlangs maakte Apple bekend dat meer dan 70 procent van alle actieve iOS-apparaten op iOS 12 draait. De nieuwste versie van het besturingssysteem voor de iPhone en iPad doet het daarmee een stuk beter dan zijn voorganger, iOS 11. Dat is niet zo gek, want iOS 11 bevatte veel bugs en maakte vooral oudere iOS-apparaten trager.

Welke beoordeling geef jij iOS 12? Stem in onze weekend poll! Denk niet alleen aan snelheid, maar ook aan de hoeveelheid nuttige (nieuwe) functies en gebruikersvriendelijkheid.

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, snappen we. Maar zet ‘m even uit om te stemmen)

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  freewel

  Volgende?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Valt mee, het is niets speciaals. Ben vooral teleurgesteld over twee dingen.

  Perfromance.
  Batterij.

   

  Qua perfomance zouden oudere devices zo’n 33% (uit mijn hoofd) merkbaar sneller worden qua toetsenbord omhoog halen, vingerafdrukscanner en dat soort interne dingen. Daar merk ik helemaal NIETS van op een iPhone 6. Open eens de ING of PayPal app op je iPhone 6, dat gaat echt helemaal nergens over. Hoelang de apps nodig hebben om in te loggen, de scanner en het splash screen staan gewoon keilang in beeld. Dan heb je nog steeds die irritante vertragingen op het toetsenbord tijdens het typen. Precies hetzelfde als in iOS 11.

  Qua accu- management is het gewoon compleet waardeloos geworden. Ze hebben hun best gedaan om het zo moeilijk mogelijk te maken waar je accuduur in is gaan zitten. Zo nu en dan valt je iPhone gewoon bij 40% uit. Boem. ineens naar 2 of 3% (rood) dat heb je vaker niet in de gaten omdat je denkt, 40% dat haal ik nog wel, ineens zie je op je Apple Watch dat de verbinding verbroken is en dan weet je al hoe laat het is.

  Het gekke is, als je de iPhone dan ook maar 12 seconde aan de lader legt dan is ‘ie meteen weer 18% opgeladen – na 2 minuten laden 28% en ga zo maar door.

  Dit is echt waardeloos omdat het niet altijd gebeurt.

   

  Dan ga je kijken naar hoe je batterij zich verhouden heeft over een bepaalde periode en dan zie je gewoon dat Apple aan het sjoemelen is met de gegevens.

  Zonder dat mijn iPhone ooit opgemaakt is heeft die meer capaciteit gekregen op de batterij. Niet alleen dat, hij heeft zichzelf ook nog gerepareerd. Volgens mij is mijn batterij niet origineel Apple maar van de fabrikant Rambo!

   

  Dit gaat nergens over. Ik begrijp ook wel dat je voor 29,- je batterij kunt laten vervangen en dat is het probleem niet, maar ik verwacht wel gewoon een klein beetje eerlijke gegevens of wat duidelijkheid. Als daar nou gewoon zou staan je batterij is nog maar 86% ‘gezond’ dan weet je waar dat van komt. Omdat je het ding 400 keer opgeladen hebt, en dan weet je gewoon – ik moet die 29,- gewoon even investeren.

  Nu moet ik het ding gaan verkopen omdat ik een iPhone 8 heb gekregen maar dit soort dingen maakt het er niet makkelijker op. Je wilt natuurlijk teleurstellingen en verkeerde verwachtingen voorkomen bij de koper.

   

  Nee Apple heeft nog een hele lange weg te gaan qua software. Daarom, Apple zou per direct moeten stoppen met het maken van software-software. Dat is niet hun ding meer. Dat kunnen ze niet, ze hebben al de grootste moeites om iOS en macOS serieus te verbeteren en stabiel te houden. Al die kleine irritaties in onze OS’sen daar zouden ze bij Apple gewoon elke jaar op moeten focussen. Laat al dat Clips, Pages, Numbers, en weet ik veel wat voor software ongein vallen want dat kan de concurrentie 800 duuzend keer beter – steek al die tijd gewoon in iOS en maCOS development. Het is stabiel, je wilt niet zonder,  maar daar is ook alles mee gezet.

   

   

 • Profielfoto
  Melle

  Voor mij hebben ze vooral de berichten app verfucked – hoe je nu een paar foto’s moet doorsturen naar wat mensen – het is onhandiger, lelijker en dommer geworden.

  Heel slecht gedaan denk in dan.

  Ik kan nu wel sneller stickers en ik kan ook emojies versturen…. dat dan weer wel.

 • Profielfoto
  Janik

  Nog iemand problemen met illustraties van afspeellijsten in iOS?

 • Profielfoto
  Airheart

  Mijn iMac is trager, opstarten, maar ook bijv Safari. Kan dat hiermee te maken hebben?

 • Profielfoto
  Airheart

  Oh sorry IOS ipv OSX

 • Profielfoto
  Shmoo

  Melle op 8 december 2018 13:24
  Voor mij hebben ze vooral de berichten app verfucked – hoe je nu een paar foto’s moet doorsturen naar wat mensen – het is onhandiger, lelijker en dommer geworden.

  Heel slecht gedaan denk in dan.

  Ik kan nu wel sneller stickers en ik kan ook emojies versturen…. dat dan weer wel.

  Klopt, een bestaande foto verzenden uit de foto’s app is nu echt wel onhandiger gemaakt. Voorheen zat dit onder hetzelfde icoontje als de camera – nu heeft de camera ‘selfies’ veel meer prioriteit gekregen. 👎

  Maar ook bovenaan, als je op het I-tjes wilt drukken om alle afbeeldingen (bijlages) in het gesprek te zien dan moet je ook meer handelingen doen omdat het Informatie icoontje nu onder een dropdown menu moet staan ipv rechtsboven in de hoek.

   

 • Profielfoto
  vuurvreter

  “Hoe bevalt Apple?”

  Was een betere titel/poll geweest.

 • Profielfoto
  Frans

  Dan ga je kijken naar hoe je batterij zich verhouden heeft over een bepaalde periode en dan zie je gewoon dat Apple aan het sjoemelen is met de gegevens.

  Nee, er wordt niets gesjoemeld, die cijfers tonen aan dat je een slechte accu hebt die vervangen moet worden. Het plotseling wegvallen geeft aan dat je dat zo snel mogelijk moet doen. Gewoon een bekend hardware probleem bij een iPhone 6.

 • Profielfoto
  nnsa

  Shmoo op 8 december 2018 13:12
  Valt mee, het is niets speciaals. Ben vooral teleurgesteld over twee dingen.

  Perfromance.
  Batterij.

   

  Qua perfomance zouden oudere devices zo’n 33% (uit mijn hoofd) merkbaar sneller worden qua toetsenbord omhoog halen, vingerafdrukscanner en dat soort interne dingen. Daar merk ik helemaal NIETS van op een iPhone 6. Open eens de ING of PayPal app op je iPhone 6, dat gaat echt helemaal nergens over. Hoelang de apps nodig hebben om in te loggen, de scanner en het splash screen staan gewoon keilang in beeld. Dan heb je nog steeds die irritante vertragingen op het toetsenbord tijdens het typen. Precies hetzelfde als in iOS 11.

  Qua accu- management is het gewoon compleet waardeloos geworden. Ze hebben hun best gedaan om het zo moeilijk mogelijk te maken waar je accuduur in is gaan zitten. Zo nu en dan valt je iPhone gewoon bij 40% uit. Boem. ineens naar 2 of 3% (rood) dat heb je vaker niet in de gaten omdat je denkt, 40% dat haal ik nog wel, ineens zie je op je Apple Watch dat de verbinding verbroken is en dan weet je al hoe laat het is.

  Het gekke is, als je de iPhone dan ook maar 12 seconde aan de lader legt dan is ‘ie meteen weer 18% opgeladen – na 2 minuten laden 28% en ga zo maar door.

  Dit is echt waardeloos omdat het niet altijd gebeurt.

   

  Dan ga je kijken naar hoe je batterij zich verhouden heeft over een bepaalde periode en dan zie je gewoon dat Apple aan het sjoemelen is met de gegevens.

  Zonder dat mijn iPhone ooit opgemaakt is heeft die meer capaciteit gekregen op de batterij. Niet alleen dat, hij heeft zichzelf ook nog gerepareerd. Volgens mij is mijn batterij niet origineel Apple maar van de fabrikant Rambo!

   

  Dit gaat nergens over. Ik begrijp ook wel dat je voor 29,- je batterij kunt laten vervangen en dat is het probleem niet, maar ik verwacht wel gewoon een klein beetje eerlijke gegevens of wat duidelijkheid. Als daar nou gewoon zou staan je batterij is nog maar 86% ‘gezond’ dan weet je waar dat van komt. Omdat je het ding 400 keer opgeladen hebt, en dan weet je gewoon – ik moet die 29,- gewoon even investeren.

  Nu moet ik het ding gaan verkopen omdat ik een iPhone 8 heb gekregen maar dit soort dingen maakt het er niet makkelijker op. Je wilt natuurlijk teleurstellingen en verkeerde verwachtingen voorkomen bij de koper.

   

  Nee Apple heeft nog een hele lange weg te gaan qua software. Daarom, Apple zou per direct moeten stoppen met het maken van software-software. Dat is niet hun ding meer. Dat kunnen ze niet, ze hebben al de grootste moeites om iOS en macOS serieus te verbeteren en stabiel te houden. Al die kleine irritaties in onze OS’sen daar zouden ze bij Apple gewoon elke jaar op moeten focussen. Laat al dat Clips, Pages, Numbers, en weet ik veel wat voor software ongein vallen want dat kan de concurrentie 800 duuzend keer beter – steek al die tijd gewoon in iOS en maCOS development. Het is stabiel, je wilt niet zonder,  maar daar is ook alles mee gezet.

   

   

  Goed verhaal ‼️

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb sedert drie weken een refurbished iPhone 6S. Hier voor had ik een iPhone 4 met iOS 7

  Dus voor mij is het zwz zo wie zo een hele voor uitgang. Mijn iPhone 6S geeft aan dat de batterij nog steeds 100% scoort. Deze iPhone kwam ook nieuw uit de originele Apple doos.

  Wel merk ik dat de batterij status t.o. Van de iPhone 4 sneller leeg raakt. Waarschijnlijk komt dit omdat ik van 3G naar 4G ben gegaan bij mijn telecom provider

  Die live foto’s is een zinloze optie.

  Van de week iOS 12.1.1 geïnstalleerd. Tot nu toe geen problemen

  Groet

   

   

   

 • Profielfoto
  whaha

  Ik heb mijn iPhone SE al 2 1/2 jaar en pas bij iOS 12 moest ik het systeem opnieuw instellen, omdat ik problemen had met de accu indicator. Ook ik had rare fratsen daarmee. Na die reset werkt het weer gewoon, maar het is dus (gelukkig) een softwarematig probleem geweest, terwijl ik altijd netjes zelfs kleine updates deed via iTunes.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Matig.

  iOS op mijn iPad Pro is vooral iPhone software in ’t groot. Het maakt vooral dat m’n iPad geen pro is en ik niet zonder m’n Mac kan. Daarnaast is Shortcuts niet wat ik hoopte. Het doet hier helemaal niks en daarmee blijft Siri zo ongelofelijk dom en onhandig.

  Het lijkt vooral een update te zijn waarvan ik ’t weinig merk dat er nieuw is of het zijn de dingen die ik niet gebruik: facetime groepen, animoji, screen time.

 • Profielfoto
  pruus

  Globaal prima ontwikkeling die niet direct ten koste gaat van snelheid. Mis het Bluetooth-symbool. Heel vaak gemeld, maar door die lelijke notch opgeofferd denk ik. Safari werkt goed, echter als je safari aanklikt en naar een andere siteadres wilt gaan, wordt op de achtergrond toch eerst de oude site geladen. Dat is vertraging en niet slim. Maar ja. Ook gemeld, maar nog steeds niet aangepast.

 • Profielfoto
  Ziegler

  Wat is dit voor poll? Ik merk geen enkel verschil tussen 11 en 12.

 • Profielfoto
  AT024

  Voor iPhone x en hoger mag de iOS wel wat mooie en completer worden. Nu is het erg saai en wordt niet optimaal gebruik gemaakt van het scherm. Zoals always on screen etc

 • Profielfoto
  durrrr

  Sinds de update naar iOS 12 gaat mijn accu erg snel leeg, dus ben er niet heel blij mee…