Night
Night Nieuws 23 december 2018

Weekend Poll: Moet Apple zijn eigen componenten gaan maken?

Het ene patentschandaal volgt het andere op. Apple is in zoveel rechtszaken verwikkeld dat je je moet afvragen of het niet verstandiger is je eigen producten geheel in eigen huis te vervaardigen.

Zonder componenten van derden, zoals chips en 4G/5G onderdelen, zouden Macs, MacBooks, iPads en iPhones, maar ook accessoires dan voor honderd procent door Apple zelf vervaardigd kunnen worden. Het bedrijf uit Cupertino heeft al aangetoond dat het de expertise heeft om dit gemakkelijk te kunnen. Denk hierbij aan de A12, de T2 en de W1 chips. Tot op heden wordt echter ook nog een hoop buiten de deur gekocht. Intel levert processoren en netwerk componenten, Samsung levert displays en ga zo maar door.

Het kan verstandig zijn om alles zelf te maken, dan weet je precies hoe iets werkt en kan je het optimaal integreren in een product. Aan de andere kant kan het goedkoper zijn om een component bij een ander bedrijf in te kopen of ergens anders laten vervaardigen.

Wat vind jij? Zou Apple met een geheel eigen productlijn moeten komen of blijft het verstandiger om de expertise en componenten van andere bedrijven te blijven inkopen?

Reageer op artikel:
Weekend Poll: Moet Apple zijn eigen componenten gaan maken?
Sluiten