Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 18 december 2018

Waterbestendige iPhone redt levens na kapseizen jacht

Apple is altijd voorzichtig met beloftes op gebied van waterdichtheid van iPhones. Maar een verhaal, dat in Amerika ondertussen viral gaat, is het bewijs dat de nieuwere iPhones wel tegen een (water)stoot kunnen. Rachel Neal zat samen met haar vriend en nog een groepje mensen op een zeiljacht dat naar het Japanse Okinawa voer. Tot deze kapseisde, en iedereen in de Oceaan terechtkwam.

iPhone redt levens

Nu zul je wellicht denken, “wat heeft dat te maken met technologie?” Nou, meer dan je denkt. Op de terugweg kapseisde de boot. De inzittenden, acht stuks, konden nog net op tijd hun reddingsvest aantrekken en van de boot springen.

Rachel werkt voor de FEMA, een agentschap van Homeland Security. Daardoor had ze de tegenwoordigheid van geest om haar Go-tas mee te grissen, waarin allerlei benodigdheden zitten voor noodgevallen.

Daarin zaten de smartphones van de Amerikaanse en haar vriend. Het toestel van haar vriend was al direct kapot door de waterschade, maar haar iPhone werkte ondanks de duik nog volledig naar behoren. Het is onduidelijk om welke specifieke iPhone het ging, maar de conclusie is duidelijk: er zijn levens gered.

iPhone 7 (of nieuwer)

Ze kon met die telefoon de kustwacht bellen, die na 90 minuten alle acht passagiers wist te redden. Het enige wat we over haar iPhone weten, is dat het een model met een IP-certificaat is. Dat kan dus elk model vanaf de iPhone 7 zijn. Sindsdien kun je een iPhone 30 minuten onder water houden, zonder problemen.

Toch is dit een bijzonder verhaal, want zout water betekent bijna altijd alsnog einde verhaal. Zelfs Tim Cook nam de tijd om het verhaal met z’n volgers op Twitter te delen.

Dat Rachels iPhone het desondanks bleef doen, mag dan ook een klein wonder heten. De Amerikaanse gebruikt hetzelfde toestel nog elke dag, zonder problemen.

Reageer op artikel:
Waterbestendige iPhone redt levens na kapseizen jacht
Sluiten