Waterbestendige iPhone redt levens na kapseizen jacht

Door: Noah Korevaar - 6 reacties
iPhone Xs waterdicht
Afbeelding via: The Verge

Apple is altijd voorzichtig met beloftes op gebied van waterdichtheid van iPhones. Maar een verhaal, dat in Amerika ondertussen viral gaat, is het bewijs dat de nieuwere iPhones wel tegen een (water)stoot kunnen. Rachel Neal zat samen met haar vriend en nog een groepje mensen op een zeiljacht dat naar het Japanse Okinawa voer. Tot deze kapseisde, en iedereen in de Oceaan terechtkwam.

iPhone redt levens

Nu zul je wellicht denken, “wat heeft dat te maken met technologie?” Nou, meer dan je denkt. Op de terugweg kapseisde de boot. De inzittenden, acht stuks, konden nog net op tijd hun reddingsvest aantrekken en van de boot springen.

Rachel werkt voor de FEMA, een agentschap van Homeland Security. Daardoor had ze de tegenwoordigheid van geest om haar Go-tas mee te grissen, waarin allerlei benodigdheden zitten voor noodgevallen.

Daarin zaten de smartphones van de Amerikaanse en haar vriend. Het toestel van haar vriend was al direct kapot door de waterschade, maar haar iPhone werkte ondanks de duik nog volledig naar behoren. Het is onduidelijk om welke specifieke iPhone het ging, maar de conclusie is duidelijk: er zijn levens gered.

iPhone 7 (of nieuwer)

Ze kon met die telefoon de kustwacht bellen, die na 90 minuten alle acht passagiers wist te redden. Het enige wat we over haar iPhone weten, is dat het een model met een IP-certificaat is. Dat kan dus elk model vanaf de iPhone 7 zijn. Sindsdien kun je een iPhone 30 minuten onder water houden, zonder problemen.

Toch is dit een bijzonder verhaal, want zout water betekent bijna altijd alsnog einde verhaal. Zelfs Tim Cook nam de tijd om het verhaal met z’n volgers op Twitter te delen.

Dat Rachels iPhone het desondanks bleef doen, mag dan ook een klein wonder heten. De Amerikaanse gebruikt hetzelfde toestel nog elke dag, zonder problemen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Martin55

  “got shipwrecked and lost in the middle of the ocean” knap dat je dan mobiel bereik hebt 🙄
  Ik geloof dat verhaal dan ook niet!

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Is inderdaad het eerste dat bij me opkwam. Het minste dat bij dit verhaal hoort is de uitleg waarom deze logische veronderstelling hier niet van toepassing is…

 • Profielfoto
  mvermeer

  Als een splinternieuwe iPhone X defect gaat en Apple zegt dat dit komt door waterschade trekken ze hun handen terug en zeggen ze dat dit niet onder garantie valt. Weg 1300 euro. Een iPhone met IP67 rating is dus niet waterdicht. (Volgens Apple)
  Pas dus op.
  Mevrouw heeft gewoon geluk gehad.

 • Profielfoto
  Jor1

  Mijn ervaring is heeel anders. Mijn oude iPhone was in bad gevallen… toen na een zoektocht tussen schuim en benen de iPhone boven water kwam liep het water er letterlijk uit. Verwarming en rijst rituelen ten spijt. Bij Apple zeiden ze knipogend… “zie jij waterschade? ik niet ;)” Dit valt gewoon onder garantie. Misschien heb jij gewoon pech gehad.

 • Profielfoto
  Boomfok

  Op de beelden zie je een vrij groot stuk land op de achtergrond. Dus misschien kan dat wel met bereik. Overigens hebben de meeste zeegaande schepen een EPIRB bij zich dat automatisch de SAR waarschuwt (Emergency Position Indicating Radio Beacon). Daar zou ik meer op vertrouwen dan op Cpt Cook met zijn iPhone.

 • Profielfoto
  CoKatana

  Mooi verhaal uit de serie “Sterke verhalen”, als je midden op de oceaan bereik hebt dan geloof ik morgen spontaan weer in Sinterklaas!